İçeriğe Yönlendir

VW Bora Çekiş Sorunu

Kenan Yenici

Recommended Posts

Kenan Yenici

Herkese iyi günler dilerim araçta alt devirlerdede çekiş düşüyo özellikle 4500 deviri aşınca dahada düşüyor bağırıyor ama gitmiyor ustaya gösterdim ama sorunu bulamadı şanzımanım 3000km önce komple sıfır takıldı katalizörüm yeni değişti ama sorun devam ediyor.

sanki böyle giderken takılıyormuş gibi hissettiriyor sorun nedir sizce

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

katalitik konvertör yada susturucunun içi kırılmış ve akışı tıkamıştır. egzoscu kesip ucundan baksın derim. bazen sağlam kalsa bile içi tıkanabiliyor başıma gelmişti.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kenan Yenici yazdı:

evet 1.6 otomatik

ya türbin sorunu var ya da hız sensörü veya türbin sensöründen gelen veriyi okuyamıyor, şanzıman yeni ise tas sağlam olduğunu kabul ediyoruz. P den R ye geçerken sorun var mı?

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Bir yerde yanlışlık olduğu kesin bora hantal bir araba ama burada araba hiç yürümüyor.

Yorum bağlantısı
Kenan Yenici
Çağlar Bayur yazdı:

ya türbin sorunu var ya da hız sensörü veya türbin sensöründen gelen veriyi okuyamıyor, şanzıman yeni ise tas sağlam olduğunu kabul ediyoruz. P den R ye geçerken sorun var mı?

yok fabrikadan sıfır çıkmış gibi

Mehmet Göktürk yazdı:

Şanzımana yağ konmuş mu? Ya da doğru yağ konmuş mu :)

bundan emin değilim işte devir hız oranlarımda tutmuyor 3000 devirde 90 ile gidiyorum normalde 100 1100 gibi birşey olması lazım ama şanzımanda değil gibi geliyo çünkü araç sanki basarken takılıyormuş gibi gidiyor egzoza tekrar baktırıcam ama egzoz sistemim komple yenilendi çatal katalizör orta arka susturucu yenilendi

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

4. vitese attığından emin değilsek  bu arabada kronik olan şanzıman devir sensörğ sorunu var. Vites yükselmiyor gibi geldi bana.

Bu arabada enteresan şekilde manuel 5. vites 3000 devir 90 km de giderken otomatiği de 4. vites 90 km 3000 devirde yürüyor.

Yorum bağlantısı
Kenan Yenici
Metin Akbal yazdı:

4. vitese attığından emin değilsek  bu arabada kronik olan şanzıman devir sensörğ sorunu var. Vites yükselmiyor gibi geldi bana.

Bu arabada enteresan şekilde manuel 5. vites 3000 devir 90 km de giderken otomatiği de 4. vites 90 km 3000 devirde yürüyor.

atıyor hocam devir sensörü şanzıman sıfır değişti videoda ayağım dipte araç devirlenmeden atmıyor vitesi ve normalde bu şanzımanın 4 viteste 3000 devirde 100 105 ile fln gitmesi lazım 

burdaki gibi 4200 devir civarında 140 ile gidiyo ben 120 ile gidiyorum şanzıman değişmeden önce böyle bir sorunum yoktu balata döküyordu değişti komple kasasında çatlak falan vardı sıfır takıldı direkt

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bypas açıyor bence , buşuk vites derler piyasada. motor çekmiyor değil, devir hız oranı yerelşmiyor olması gereken yere, şanzıman beyninde (hidrolik kısım ona da beyin diyorlar) yağ kanalları ve ventiller vardır . atıyorum yokuş yukarı çıkıyoruz bypass açar, buçuk vites gibi devir biraz yükselir ama hız aynıdır, ama bir alt vitese hemen geçmez. işte bunu hep yapıyor bu şanzıman gibi bir durum var. 

Yorum bağlantısı
Kenan Yenici
Çağlar Bayur yazdı:

bypas açıyor bence , buşuk vites derler piyasada. motor çekmiyor değil, devir hız oranı yerelşmiyor olması gereken yere, şanzıman beyninde (hidrolik kısım ona da beyin diyorlar) yağ kanalları ve ventiller vardır . atıyorum yokuş yukarı çıkıyoruz bypass açar, buçuk vites gibi devir biraz yükselir ama hız aynıdır, ama bir alt vitese hemen geçmez. işte bunu hep yapıyor bu şanzıman gibi bir durum var. 

bilgi için teşekkürler hocam yarın egzozcuya gözükücem egzozdan şüphelendim sonra şanzımancıya uğrayıp bunu soracağım çünkü 120 ile giderkende dediğiniz gibi dişli yerleşmiyor 4000 civarında seyrediyorum eskiden 5000 devirden 162 falan hız yapardı şimdi 5000 devirde 150 yi zor görüyor.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Kenan Yenici yazdı:

yok fabrikadan sıfır çıkmış gibi

bundan emin değilim işte devir hız oranlarımda tutmuyor 3000 devirde 90 ile gidiyorum normalde 100 1100 gibi birşey olması lazım ama şanzımanda değil gibi geliyo çünkü araç sanki basarken takılıyormuş gibi gidiyor egzoza tekrar baktırıcam ama egzoz sistemim komple yenilendi çatal katalizör orta arka susturucu yenilendi

Bu mümkün değil. Zaten tork yetmez yürüyemez araç yığılır.

Yorum bağlantısı
Kenan Yenici

Çekiş akşam sürdüğümde biraz düzeldi 100 e kadar çıkabiliyordum ama bi yarım saat sonra araçtan indim tekrar bindiğimde eski haline geri döndü çekiş ve motor dizel gibi çalışmaya başladı birde böyle bir ses geliyor motordan yatak sesi değildir değilmi 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...