Murat Gedik 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi günümüzde 3D yazıcılar baya bir yaygınlaştı. 3D yazıcılar bazen işlerimizi oldukça kolaylaştırmakta ve bazı çözülemez gibi görünen sorunlarımızı çözmekte. 3D yazıcılardan baskı almak için 3D model tasarım programlarını bilmeye gerek yok. İnternetten bir word belgesi indirip yazıcıdan çıkarmak kadar kolay oldu artık. Ben ihtiyacım olan modelleri bazen bulmakta çok zorlanıyorum. Bununla ilgili siteler var ama herkes bilemeyebiliyor. Ya da ihtiyacımız olan modeli tasarlayabilecek insanlara ulaşamıyoruz. O yüzden ihtiyacımız olan 3D modelleri paylaşabileceğimiz bir başlık olsun istedim. İsteyen arkadaşlar hepimizin işine yarayacağını düşündüğü modelleri buradan paylaşabilir. Ya da ihtiyacımız olan 3D modelleri buradan istek yapabilir. Ben fazla olmasa da 3D tasarım yapıp, var olan modellerin üzerinde değişiklikler yapabiliyorum. İhtiyacı olan arkadaşlara da seve seve yardımcı olurum. 4 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Çok çok güzel düşünmüşünüz. Yurtdışında thingiverse.com ve printables.com adresleri var. Oraya da bakabilir modele ihtiyacı olan kullanıcılarımız. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Hocam istediğimiz ürünü gönderdiğimiz zaman taramasını yapıp baskısını yapabiliyor musunuz ? Eğer böyle bir imkan var ise bir çoğumuzun işine yarayacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA 9 saat önce Paylaş 9 saat önce bu yazıcılar çok iyide ticari çeviremedikten sonra pahalı bir hobi. Parçalar yeri geliyor 24 saat sürüyor ve bozulunca tekrar başa sarıyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Sani Gerşon yazdı: Çok çok güzel düşünmüşünüz. Yurtdışında thingiverse.com ve printables.com adresleri var. Oraya da bakabilir modele ihtiyacı olan kullanıcılarımız. Evet ben de düzenli olarak bu siteleri tarayıp insanların yaptığı tasarımlardan ihtiyacım olanları baskı alıyorum. Oğuzkan Işık yazdı: Hocam istediğimiz ürünü gönderdiğimiz zaman taramasını yapıp baskısını yapabiliyor musunuz ? Eğer böyle bir imkan var ise bir çoğumuzun işine yarayacaktır. Maalesef tarama cihazım yok. Ama galiba cep telefonu kamerası ile de bu yapılabiliyormuş. Bunu araştırıp bir yapmaya çalışayım. Ben daha çok sıfırdan belli geometrik şekiller üzerinden tasarım yapabiliyorum. Tinkercad.com sitesi üzerinden. Yine aynı site üzerinden var olan bir tasarımı kesmek kırıpmak delmek gibi değişiklikler yapabiliyorum. Ya da iki farklı tasarımı da birleştirebilirim. Özgür ÇETİNKAYA yazdı: bu yazıcılar çok iyide ticari çeviremedikten sonra pahalı bir hobi. Parçalar yeri geliyor 24 saat sürüyor ve bozulunca tekrar başa sarıyor. Çok haklısınız hobi olarak çok pahalı. İnstagram üzerinden 3D baskı yaparak para kazanan insanlar var. İnsanlar parçaları gönderiyor tarayıp düzenleyip çıktı alabiliyorlar. Eskiden çok daha yavaştı dediğiniz gibi ama şu anda yazıcılar daha stabil ve hızlı. Flament teknolojileri de gittikçe gelişiyor. Geçen esnek bir flamentten kızına terlik basan bir bayan gördüm. Gittikçe gelişecek yaygınlaşacak ve ucuzlayacak. Bazı arkadaşların bu teknolojiden hiç haberi yok. Belki de sorununu burada basitçe çözebiliriz. Eminim direk 3D modelleme programlarını çok daha iyi kullanan arkadaşlarımız vardır aramızda. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Oğuzkan Işık yazdı: taramasını yapıp Masa üstü tarayıcılar 40-100binTL arasında değişiyor. Keşke birimizde olsa vallahi. Araçlardan kaybolanların parçaların birebir üretilmesini sağlanır. 2 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Sani Gerşon yazdı: Masa üstü tarayıcılar 40-100binTL arasında değişiyor. Keşke birimizde olsa vallahi. Araçlardan kaybolanların parçaların birebir üretilmesini sağlanır. Belki vardır 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Ben de mayıs ayında Bambulab A1 Combo aldım, hobi olarak gerçekten güzel, burayı da takip edelim tabi ki :) 2 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Bambulab sitesini de takip edin, çok iyi modeller var. Ben bir çok ihtiyacımı (kumandalık, saat şarj standı vb) buradan ve printablesten giderdim. 1 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Sani Gerşon yazdı: Masa üstü tarayıcılar 40-100binTL arasında değişiyor. Keşke birimizde olsa vallahi. Araçlardan kaybolanların parçaların birebir üretilmesini sağlanır. Günümüzde fotoğrafı 3 boyutlu çizime çeviren yapay zeka sistemleri mevcut. Kaba çizimi yapay zekaya yaptırıp, boyutlandırma ve detay kısmını kediniz yapabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Günümüzde fotoğrafı 3 boyutlu çizime çeviren yapay zeka sistemleri mevcut. Kaba çizimi yapay zekaya yaptırıp, boyutlandırma ve detay kısmını kediniz yapabilirsiniz. Keşke dediğiniz kadar kolay olsa. İnce çizim ister araç trimleri. Tırnağıydı, girintisi çıkıntısıydı derken, oturmaz öyle. Yorum bağlantısı
Recommended Posts