ALİ SEYKAN Dün saat 14:03 Paylaş Dün saat 14:03 Selamlar. Hızlı ve normal cila çeşitlerinin ikisini de kullandım. Normal cila uygulaması çok zor ve zaman alıyor. Hızlı cila kolay ve görüntü olarak aynı etkiyi veriyor. Ancak hangisi aracı gerçekten koruyor onu çözemedim. Sadece parlatma değil UV korumalı uzun giden bir cilaya ihtiyacım var. Öneriniz var mıdır? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 14:18 Paylaş Dün saat 14:18 geçici parlatır, bu tiplerde koruma olmaz, 2 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Dün saat 14:21 Paylaş Dün saat 14:21 Bu tip ürünler yüzeysel ve geçici parlaklık oluşturur. Koruma beklemeyin. 2 Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN Dün saat 14:39 Yazar Paylaş Dün saat 14:39 Hangisi daha mantıklı hızlı mı normal mi? Aralarında ne tür fark var? Birde hangi marka iyi turtle, sonax ve arexons arasında kaldım. Yorum bağlantısı
Emre Sirkeci 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Normal cila diye tabir ettiğiniz işlemin kalıcılığını sağlamak için hızlı cila kullanılır. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Önce güzelce normal cilayı atarsınız sonra ara ara hızlı cila ile desteklersiniz. Turtle wax veya sonax tercih ederdim ben. 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Sonax uzun süre siyah astra aracımda kullandım. Cilalandıktan sonra üstünde bez bile durmuyordu ve inanılmaz parlaklık veriyordu ancak uygulamaya dikkat etmek gerekir. Normalde üstünde hafif ıslakken yapılır diyor ben hiç ıslak yapmadım. Silip kuruladığım anda araba soğukken uyguluyordum. En az 20-25 kere uygulamışımdır. Birinci mikrofiber bez ile yayıyorsun, ikinci ile yediriyorsun ancak dairesel değil ileri geri şeklinde...parça parça gidilmeli. İşlem yarım saat sürüyor ama bittiğinde keyif veriyor ve değiyor... Şimdi yeni aracıma da almayı düşünüyorum.. 2 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Önce yıkama sonrası normal cila yapılır. Daha sonra yapılan yıkamalar sonrası hızlı cila ile normal cilanın etkisinin sürmesi sağlanır. Sonax, Turtle Wax, Meguiars bu konuda iyi markalardır. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Tayfun Aydın yazdı: Sonax uzun süre siyah astra aracımda kullandım. Cilalandıktan sonra üstünde bez bile durmuyordu ve inanılmaz parlaklık veriyordu ancak uygulamaya dikkat etmek gerekir. Normalde üstünde hafif ıslakken yapılır diyor ben hiç ıslak yapmadım. Silip kuruladığım anda araba soğukken uyguluyordum. En az 20-25 kere uygulamışımdır. Birinci mikrofiber bez ile yayıyorsun, ikinci ile yediriyorsun ancak dairesel değil ileri geri şeklinde...parça parça gidilmeli. İşlem yarım saat sürüyor ama bittiğinde keyif veriyor ve değiyor... Şimdi yeni aracıma da almayı düşünüyorum.. Sonaxın hangi serisini kullandınız? Briliant Shine detailer böyle bir etki bırakmadı mesela Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 saat önce Paylaş 10 saat önce (düzenlendi) benim teknik şöyle; arabaya birkez seramik uygulanır, bundan sonra uzun yıllar boyu sadece düşük ph şampuanla elle yıkanır (mümkünse seramik katkılı olsun, harika olur) ve üzerine yine seramik katkılı hızlı cila uygulanır, bunu her yıkmada yapacaksınız, ben arabayı kuruladıktan sonra mf beze hızlıyı sıkıp siliyorum mesela, rahat ve çok hızlı oluyor, ayrıca araba çok sıkta yıkanmaz, artık hoş gözükmediğinde yıkanır, zaten kirlide olsa 5-10 mt den hep parlak görünecektir. seramik neredeyse hiç aşınmadığı içinde birdaha tekrarına gerek olmaz, bu şekilde aracı her yıkadığınızda zaten yenilemiş olursunuz. sonuç: bu şekilde seramik seneleeeeeerce dayanır, 10 sene falan hatta, deneyimle sabittir, 10 sene sonra harelenme bile neredeyse olmaz derim hatta benim kullandıklarım 10 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 9 saat önce Paylaş 9 saat önce @Ali Cihangiroğlu fotoğrafdaki Sonaxı araç ıslakken mi kuruyken mi uyguluyorsunuz? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 saat önce Paylaş 9 saat önce (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: 10 sene önce seramik var mıydı vardı, sanırım 2010 dan beri var, ilk benim kendi uyguladığım Nasiol dü, önceside bişey yaptıydımda hatırlayamadım şimdi, bundan önce başka markalarda vardı, şuanki zr53 e normal 3 yıl, bakımla 7 sene dayanım diyor mesela, ben o bakımında bakımı yaptığımdan 10 sene hiçbirşey kilyoda 5 seneden beri var mesela, bayiden seramikli çıktı ki bayideki seramikte aman aman değildir bilirsin, bari iyi kürleşsin diye 3-4 gün geç alıp içerde tutturduydum aracı, 3m di markası, üstüne sadece bu iki şeyi kullanıyorum hala, ki şampuan 3. senesinde sanırım, 100 ml falan kaldı, 1 lt lik al keyfine bak... Mustafa Resül Kara yazdı: @Ali Cihangiroğlu fotoğrafdaki Sonaxı araç ıslakken mi kuruyken mi uyguluyorsunuz? farketmez ama ben kuruyken uyguluyorum, mf bezi katla kalın olsun, hep aynı yüzüne az sıkıp sil, tavanı 4 böl yap mesela, her bölüm için 1 fıs beze sık sil, bu şekilde ekonomik oluyor, 2 sene falan gider, ayda bir yapsan zaten tabaka aşınmamış oluyor gibi, sürekli üstüne ekleme yapıyorsun böylece, bu şekilde uzun yıllar cam gibi parlak kalır aracın. 8 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: vardı, ilk kullandığım Nasiol dü, şuanki sr53 e normal 3 yıl, bakımla 7 sene dayanım diyor mesela, ben o bakımında bakımı yaptığımdan 10 sene hiçbirşey 10 seneye araba kalmayacak diyollar Abi, ne gerek bar böyle şeylere. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Mahmut Yıldız yazdı: 10 seneye araba kalmayacak diyollar Abi, ne gerek bar böyle şeylere. 10 seneye belki insanlık kalmayacak valla temiz binmeyi severim, iyide bakarım, ayda bir araba yıkayıp üstüne hızlı cila sıkıp silmek iş değil, bundanda üşenirsek artık ne diyim, normal araba yıkama işte, çok özel bir numara değilki ama etkili... 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 saat önce Paylaş 8 saat önce (düzenlendi) Koruma denilen şey araç üzerinde ince bir hidrofobik tabak yaratıp bu kayganlık saysinde dış etkenler yani kireç, kuş boku, metal tozu vb şeylere karşı korumaktır. Ayrıca boyanın parlaklığını sürdürmektir. Yoksa öyle taş geldi, bir şey çizdi korur diye bir şey yok. 2 türlü aslında koruyucu veya cilalar var biri katı diğeri sıvı cilalar. Katıları uygulaması zor ama daha kalın katman olduğu için uzun süre etkisi oluyor. Sıvı olanalrı uygulaması koal ancak daha kısa ömürlü. Ben hidro tip olanları yani su ile sürülenleri tercih ediyorum. Çok daha hidrofobik oluyor. Şu an elimde aşağıdakilerden var ve gayet iyi. Örneğin terbiyesiz bir kuş sıçmış yolda giderken emaneti kendiğinden uçtu gitti. Önce reset ile yıkıyorum sonra diğeri ile araç ıslakken fısfıslıyorum sonra vakit kaybetmeden basınçlı su ile duruluyorum olay tamam. Parlatma vs gerekmiyor. Sadece kuruluyorum. 8 saat önce tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Mahmut Yıldız yazdı: 10 seneye araba kalmayacak diyollar Abi, ne gerek bar böyle şeylere. 10 seneye Ali abi dr kalmaz. Saçlara baksana pişmaniye gibi 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 saat önce Paylaş 8 saat önce (düzenlendi) Hüseyin Sönmez yazdı: evet, gaza basınca kuş mokunun uçtuğunu görmek iyi oluyor harbiden, azda tozlandıysa araç daha kolay atıyor üstünden, yalnız İzmirdeyken falan, martı ağır bombardıman yapıyor namıssız 8 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Mustafa Resül Kara yazdı: Sonaxın hangi serisini kullandınız? Briliant Shine detailer böyle bir etki bırakmadı mesela highspeedwax serisini kullandım sarı renk olan hocam.. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: evet, gaza basınca kuş mokunun uçtuğunu görmek iyi oluyor harbiden, azda tozlandıysa araç daha kolay atıyor üstünden, yalnız İzmirdeyken falan, martı ağır bombardıman yapıyor namıssız Martılar direkt olarak kezzap atıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 5 saat önce Paylaş 5 saat önce @Ali Cihangiroğlu sizin kullandığınız turuncu şişe sonaxı kullandım çok memnun kaldım. Briliant Shine detailer beğenmedim. Ama turuncu şişe başarılı 👍 bende sık sık kullanmaya çalışırım kesinlikle fark ediyor. Şimdiye kadar hiç seramik yaptırmadım anca pasta cila 😊 Tayfun Aydın yazdı: highspeedwax serisini kullandım sarı renk olan hocam.. Bildim hocam o da başarılı bir ürün. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Ben bu ürünü kullanıyorum. Doğru ve ayarında uygulandığında cidden çok güzel koruma (suya karşı) sağlıyor. Aynı markanın kuzu yünü ve Wax'lı şampuanı ile yıkayınca çok daha uzun süre dayanıyor. Dün normal oto yıkama fırçası ile yıkadım araç kurumak bilmedi. Muhtemelen fırça üzerindeki tabakayı aldı götürdü. İlk fırsatta tekrar uygulama yapacağım. Ürünün işe yaradığını, ürün olmadığında gözlerimle gördüm. Su ile uygulananlar dendiği gibi çok güzel oluyor. https://www.hepsiburada.com/meguiars-hybrid-ceramic-wax-pm-HBC00000CWK0I 5 saat önce tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 dakika önce Paylaş 30 dakika önce (düzenlendi) Mustafa Resül Kara yazdı: @Ali Cihangiroğlu sizin kullandığınız turuncu şişe sonaxı kullandım çok memnun kaldım. Briliant Shine detailer beğenmedim. Ama turuncu şişe başarılı 👍 bende sık sık kullanmaya çalışırım kesinlikle fark ediyor. Şimdiye kadar hiç seramik yaptırmadım anca pasta cila 😊 Briliant Shine detailer bende kullandım, fena değil ama seramik olayında şuan kullandığım güzel çıktı, bundan devam, bu seramik varmış gibi yapıyor, seninde fakettiğin gibi, zaten kullanma sebebimde buydu aslında, olan seramiği korumak, kaç senedir deniyorum, test başarılı şampuandada bitince şuna geçeyim hele, bakalım iyimi, takım olsunlar bakalım... hatta hızlı ciladada şuna geçeceğim, bunu yeni farkettim, aslında yanlış yapmışım, şampuan + bu ürün+ detailer olmalıydı, ben şampuan+detailer yapıyormuşum, detailer iptal seramik kaplamaya geçeyim, olan seramiği bu daha iyi koruyacak sanırım. Kuru kullanımda şuna dikkat et, uygulama sonrası tüm aracı mf bezin kuru tarafıyla parlat, zaten çok hızlı şekilde yapıyorsun, hatta ben tüm aracı önce yapıp sonra bezin kuru tarafıyla birkez hızlıca parlatıyorum, üstte kalan bir tabaka var, o yokolup cam gibi oluyor, bazıları toz tuttuyor falan demiş, sıkıntı bırada, uygulama sonrası kuru mf bezle hızlıca parlatman lazım, zaten daha parlak olduğunu görüyorsun ve araç bu şekilde tozda tutmuyor, küçük kuş pisliği varsa rüzgarla bile çıkıyor, yüzeye tutunamıyor kuş tatası, tatafobik oluyor full set şöyle yani, şuan kullandığımız sonuncu olanı daha almam artık 2 dakika önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts