Recep Demirci 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Dolar ile borçlanan İnegöl'de mobilya markalarından ismi olan büyük firmalardan batıp iflas edip kaçanlar oldu. Azdan az çoktan çok gider. Dolar ile borçlanma işi sakat. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 saat önce Paylaş 9 saat önce ankarada başıma gelenleri yazıyorum bu nedenle ev alma niyetiniz var ise 1 dk bile beklemeyin 2026 da gelecek faiz indirimleri ile krediyi yapılandırır rahat edersiniz 2024 ekim gölbaşı tokildeki 3+1 ler 2750 idi şu an 5 milyon isteniyor 2024 aralıkta gölbaşından aldığım 4250 lik evin yan dairesi geçen hafta 6300 e satıldı 2024 aralıkta tanıdığın 9 milyona dodurga bordo modernden aldığı 4+1 ler için şu an 12.5 milyon isteniyor 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Selçuk Keleş yazdı: Ayda 8-10 ödememek için milyonlarla lira krediye girmek bana hiç de mantıklı gelmiyor. Evin bedelini sormuştum. Kirada oturduğum evin bedeli muhtemelen 4-4.5 milyon arasıdır. Almayı düşündüğüm ev ise 4.5 ilâ 6 arasında değişkenlik gösteriyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Ali Gülmez yazdı: 2026 da gelecek faiz indirimleri ile krediyi yapılandırır rahat edersiniz Devlet indirir de piyasa indirecek mi. Kredi koşullarında değişiklik oldu mu? İkinci ev için kredi kullanılabiliyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Kirası 10 bin olan evin satışı 5-6 milyon olamaz. Olmamalı. O ev pahalı yani. Ama hiçbir dönem ev aldığı için pişman olan da olmalı. Ev her zaman rağbet görür türkiye’de. Kriz ortamı birkaç seneye atlatılırsa fiyatlar yine yükselir. Alamazsınız. Eğer kriz ortamı devam ederse enflasyon olur ve ödemeleriniz gelirinize göre düşer. Her türlü sıkıntı yok yani Mehmet Ozyurek yazdı: Kredi koşullarında değişiklik oldu mu? İkinci ev için kredi kullanılabiliyor mu? maşallah her zaman kullanılır. Ama pahalıdır Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Enflasyon ortamında sabit tl taksite giren herzaman kazanır bence. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Faiz ne olursa olsun direkt TL olarak borçlanmanızı tavsiye ederim. en fazla 1-2 yıl yorar sonrasında 2'şer 2'şer ödersiniz. Zaten en yüksek TL faizi bile enflasyonun altında. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Bekir Çelik yazdı: İki ev de aynı özelliklerde. bu lokasyonda kira lar ne kadar? Bekir Çelik yazdı: 96 ay x 96-98 bin lira. E bu krediyi alabiliyorsznıa hemen yarın evi alın, 2027 de ödenecek aylık bu para çerez olacak. ytd Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Çağlar Bayur yazdı: 2027 de ödenecek aylık bu para çerez olacak. ytd Aşağı yukarı asgari ücret bu olacak. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Devlet indirir de piyasa indirecek mi. Kredi koşullarında değişiklik oldu mu? İkinci ev için kredi kullanılabiliyor mu? herkese kredi var ama 2.eve yüksek çıkıyor oran Mehmet Ozyurek yazdı: Devlet indirir de piyasa indirecek mi. Kredi koşullarında değişiklik oldu mu? İkinci ev için kredi kullanılabiliyor mu? ayrıca ben ucundan kaçırdık indirimi 2.89 dan çektikten sonra faiz inidirimi olunca yapı kredi arayıp 2.49 dan bize taşıyın demişti Hüseyin Sönmez yazdı: Faiz ne olursa olsun direkt TL olarak borçlanmanızı tavsiye ederim. en fazla 1-2 yıl yorar sonrasında 2'şer 2'şer ödersiniz. Zaten en yüksek TL faizi bile enflasyonun altında. arkadaş 2015 yılında 10 yıllık kredi çekmiş ev için şu anki ödemesi 1400 tl 14 bin bile değil 2 ay sonra bitiyor ödemesi Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Geliri dolar olan krediyi dolardan çekerse bu mantıklı olur. Geliri X ile olan krediyi Y ile çekerse bu çok mantıksız ve riskli olur. Gerek yok. Ödeyebilme durumunuz varsa 96 ay 98.000 lira kredi çok mantıklı. Kaçırmayın derim. Faizler düşünce refinansman yaparsınız. Yapmasanız bile ev fiyatları artacağı için kâr edersiniz. Türkiye’nin yıllık konut ihtiyacı 800.000 civarı ama konut üretimi yaklaşık 550-600 bin gibi. Bu size ışık tutsun 1 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bugün faizin net getirisi 3-6 aylık %30-35 civarında bu süre içinde ülkede neler yaşanacağını kimse bilemez. Dolayısıyla risk alınmış olur. konut fiyatları aşağı yukarı faizle dövizle beraber gider. İlave olarak il/ilçenin talep görmesine göre etkilenir. Bu ufak hesaplarla da iş yapmak risk almak demektir. Parayı 3 aylık faize koyarsınız. 2.ayda siyasi kriz patlar. Dolar 100 lira olur. Evin fiyatı 2 katına çıkar. hesaptaki parayla mutlu mesut kiraya devam edersiniz Faize uzun vadeli değil aylık koymalısınız. Alacağınız tek risk faizin düşmesi olur. Konut fiyatları rakamsal olarak artıyor ama satışa yansıyan oran aynı şekilde değil. Satmak isteyen faiz maliyetini eklemeye çalışıyor kısaca, ama diğer tarafta fiili olarak satışlar az. Elinde nakiti olan tutuyor, çok acil ihtiyacı olmayan biri yatırımlık ev almıyor misal. Aylık faiz getirisi ve üzerine eklenecek rakamlarla daha cazip olur. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kirası 10 bin olan evin satışı 5-6 milyon olamaz. Olmamalı. O ev pahalı yani. Kiram 7 bin 5,5 milyona satılığa çıkacak. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Gülmez yazdı: arkadaş 2015 yılında 10 yıllık kredi çekmiş ev için şu anki ödemesi 1400 tl 14 bin bile değil 2 ay sonra bitiyor ödemesi 2018'de kredi çekmiştim şu an 1600 tl ödüyorum. O zaman İstanbul'da 2 kira bedeli kadardı. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Faize uzun vadeli değil aylık koymalısınız. Alacağınız tek risk faizin düşmesi olur. Konut fiyatları rakamsal olarak artıyor ama satışa yansıyan oran aynı şekilde değil. Satmak isteyen faiz maliyetini eklemeye çalışıyor kısaca, ama diğer tarafta fiili olarak satışlar az. Elinde nakiti olan tutuyor, çok acil ihtiyacı olmayan biri yatırımlık ev almıyor misal. Aylık faiz getirisi ve üzerine eklenecek rakamlarla daha cazip olur. gayrimenkul satış rakamlarına bence bir daha bakın. İlk çeyrekte cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı. Pat yarın başka siyasiyi içeri alırlar. Dolar 50 olur. Nihat Palolu yazdı: Kiram 7 bin 5,5 milyona satılığa çıkacak. Mal sahibi ya dünyanın en akıllısı kira çarpan oranı 15 ise güzel. 20 ise eh işte. Fazladı pahalı. sizinki 65 satamaz yani. Alıcı varsa haber verin. Köprü var birkaç tane. Yeri güzel 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Borç bitiminde ev geri ödeme toplamda 9.5 milyon olacak. Evin değeri ne olacak ona göre de olay biçin. 10 milyonu geçecek bence. 10 senede kira bedelininde her sene 5 10 arttığını hesap eder istek her türlü kar. 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mal sahibi ya dünyanın en akıllısı kira çarpan oranı 15 ise güzel. 20 ise eh işte. Fazladı pahalı. sizinki 65 satamaz yani. Alıcı varsa haber verin. Köprü var birkaç tane. Yeri güzel Mal sahibi kira konusunda çok insaflı. Arada bir kaç para orada kiralar diye sorar. 25-30 derim. O kadar kira mı olur kiracılar nasıl geçinecek deyip konuyu kapatır. Satar, bir tanesini geçen sene ben aldım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Nihat Palolu yazdı: Mal sahibi kira konusunda çok insaflı. Arada bir kaç para orada kiralar diye sorar. 25-30 derim. O kadar kira mı olur kiracılar nasıl geçinecek deyip konuyu kapatır. Satar, bir tanesini geçen sene ben aldım. senin kiracı kaça oturuyor Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Kazancıoğlu yazdı: senin kiracı kaça oturuyor Ev boş duruyor Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Nihat Palolu yazdı: Ev boş duruyor neden boş duruyor yazık değil mi uygun fiyattan sizde birine verin oda sizin gibi dua etsin arkanızdan Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Kazancıoğlu yazdı: neden boş duruyor yazık değil mi uygun fiyattan sizde birine verin oda sizin gibi dua etsin arkanızdan İçini yaptırıyorum, bitince ben geçeceğim. Uygun fiyata dükkan kiracım var, dua ediyordur inşallah 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Nihat Palolu yazdı: Kiram 7 bin 5,5 milyona satılığa çıkacak. Aynı bölgede kiralar hep 7 bin mi yoksa sadece sizin kira 7 bin mi? Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Harun Kocaçalışkan yazdı: Aynı bölgede kiralar hep 7 bin mi yoksa sadece sizin kira 7 bin mi? Bizim apartmanda aynı mal sahibine ait dairelerin kirası 7 bin. Aynı apartmanda 25'e oturan da var. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Devlet indirir de piyasa indirecek mi. Kredi koşullarında değişiklik oldu mu? İkinci ev için kredi kullanılabiliyor mu? sen olsan indirirmisin? niye indiresin. ne düştü şu ana kadar benim forumdaki ilanlarda yer alan nefis ürünlerim haricinde? bence bir bakın. Mehmet Kazancıoğlu yazdı: neden boş duruyor yazık değil mi uygun fiyattan sizde birine verin oda sizin gibi dua etsin arkanızdan bir soru. boş duran evimizi bir tanıdığımıza bedavaya kiraya versek sözleşme olması gerekirmi? mesela dava açıp ben kiramı ödüyorum aha 0 lira beni çıkartamazsınız diyebilirmi? mahkeme bankadan göstermemişsiniz deyip oyunu bozarmı? Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Doğan Arşiray yazdı: sen olsan indirirmisin? niye indiresin. ne düştü şu ana kadar benim forumdaki ilanlarda yer alan nefis ürünlerim haricinde? bence bir bakın. bir soru. boş duran evimizi bir tanıdığımıza bedavaya kiraya versek sözleşme olması gerekirmi? mesela dava açıp ben kiramı ödüyorum aha 0 lira beni çıkartamazsınız diyebilirmi? mahkeme bankadan göstermemişsiniz deyip oyunu bozarmı? bilemedim avukat arkadaşlara danışmak gerekir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts