İçeriğe Yönlendir

Finansal Okuryazarlık Desteği İstirham Ediyorum (Ev Hakkında)

Bekir Çelik

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

bir soru. boş duran evimizi bir tanıdığımıza bedavaya kiraya versek sözleşme olması gerekirmi? mesela dava açıp ben kiramı ödüyorum aha 0 lira beni çıkartamazsınız diyebilirmi? mahkeme bankadan göstermemişsiniz deyip oyunu bozarmı?

kira sözleşmesi yok ise işgalci olur, polis yarıdımı ile yaka paça dışarı atabilirsin.  sözleşme olursa 12 yıl dokunmazssıni ebin durumuna bakacağım diye içeri bile adım atarsan işgalci sen olursun. 

vesile ile boş evlere yancı olunur 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Mal sahibi ya dünyanın en akıllısı

kira çarpan oranı 15 ise güzel. 20 ise eh işte. Fazladı pahalı. 

hesap hatalı zira eski kiracıdır, o kira kıstas alınmaz 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

kira sözleşmesi yok ise işgalci olur, polis yarıdımı ile yaka paça dışarı atabilirsin.  sözleşme olursa 12 yıl dokunmazssıni ebin durumuna bakacağım diye içeri bile adım atarsan işgalci sen olursun. 

vesile ile boş evlere yancı olunur 

hesap hatalı zira eski kiracıdır, o kira kıstas alınmaz 

Vesileyle enflasyon artmaya başlayınca kiracıya yarıyor. Ev sahibi mağdur. 

Enflasyon düşerken kiracı ağlıyor. Ev sahibi zararını kapatıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Vesileyle enflasyon artmaya başlayınca kiracıya yarıyor. Ev sahibi mağdur. 

o nasıl oluyor? 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Enflasyon düşerken kiracı ağlıyor.

faziler düşer kiracılar ev alabilir?

nasıl matematik bu?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

o nasıl oluyor? 

faziler düşer kiracılar ev alabilir?

nasıl matematik bu?

mesela şubat 2025 enflasyon %39 iken kira artış oranı %53

mal sahibi geçmiş 12 aya göre zam yapınca zam düşük kalıyor.

2024’te 12 aylık enflasyon %70 ise biz ocak 2024’te kiracıyla masaya oturduğumuzda 2023’e göre %30 zam yapıyoruz. O da az kalıyor. 

Enflasyon düşerken de tam tersi. Geriden gelen kira artış oranı önümüzdeki yılın oranından fazla. O zaman da açığı kapatıyoruz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

mesela şubat 2025 enflasyon %39

evrensel matemeatik hesabı için yazdım

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ocak 2024’

evrensel kurallar için yazdım... mavi tayt şort giyen süperman filmlere uçar sadece, gerçeklerle ilgisi yoktur. evde denemeyiniz ytd neresinden baksan uçmaz yani amannn

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Nihat Palolu yazdı:

Aynı apartmanda 25'e oturan da var.

O zaman 6 milyon normal. Diğer türlü aşırı pahalı arkadaşların dediği gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

son 1,5 yıldır paralar faizde. bir düşerse faizden çıkan paralarla konut sektörüne saldıracaklar. ama düşerse :) 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

son 1,5 yıldır paralar faizde. bir düşerse faizden çıkan paralarla konut sektörüne saldıracaklar. ama düşerse :) 

o zaman evlerin değeri yine artar talep de artacağı için. yani ucuza alınacak hiçbir şey yok.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

o zaman evlerin değeri yine artar talep de artacağı için. yani ucuza alınacak hiçbir şey yok.

bugün ev ucuz. enflasyon var. gelirde sıkıntı yoksa kredi çekmekten korkmazdım

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

mevduatta kaybettirecek kadar yatırım mentalitesi olan eve giremez, veya tersinden oku aynısı gelir, ve hatta mevduatta bekleyen meblağlar eve yetmez. onu stajyer ekonomi kanallları hoş olsun diye söyler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bugün ev ucuz. enflasyon var. gelirde sıkıntı yoksa kredi çekmekten korkmazdım

ama işte gelirde sıkıtısı olmayan yüzde 10 kadar bir yüzde var. mesela ankara'da aspava önünde sıra bekleyecek kadar vizyonsuz gerçekten parası çok olan bir kesim var. la insan pidecinin önünde sıra beklermi git bari italyan restoranına filan değilmi o kadar conteinetal GT almışsın... mesela yani.

Çağlar Bayur yazdı:

mevduatta kaybettirecek kadar yatırım mentalitesi olan eve giremez, veya tersinden oku aynısı gelir, 

gerek yok çünkü.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

gerek yok çünkü.

işte feraset işte iki kelime ile bizim yırtınıp ta anlatamya beceremediğimiz ifade. prost

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

mevduatta kaybettirecek kadar yatırım mentalitesi olan eve giremez, veya tersinden oku aynısı gelir, ve hatta mevduatta bekleyen meblağlar eve yetmez. onu stajyer ekonomi kanallları hoş olsun diye söyler

Bunlar dersliklerde okutulan. Gerçekte böyle değil. Ocak şubatta neden ev satışları rekor kırdı? Yabancı da az. Çünkü faiz düşecek dendi. Millet mayısta koyduğu 6 aylık parayı eline aldı ve yatıracak yer aradı. 

türkiyede işler bu iq’da dönüyor. Boşuna çalışmışım, faize koydum dünyanın kârını ettüm diyorlar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

. Ocak şubatta neden ev satışları rekor kırdı?

fizik kanunu, insanlar doğar büyür ev alır, rekor kırdığı yok doğal bir hadise aslında. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

temel problemlerden birisi. eğer gelecek garanti değilse, yarın pek belli değilse, ortamı terkedemeyenler ters bir psikoloji ile ev almak eğiliminde oluyor. peki zaten 1 ev varsa ikinciyi almanın mantığı ne? kiraya vermek karlı değil mesela. maliyetin geri dönüşü açısından yıllar boyu da olmayacak.  yada otomobil düşünelim yeteri kadar iyi güvenli sessiz bir arabamız varsa, bozuk değilse, her işimizi görüyorsa neden sadece eskidi bu deyip masraf etmeden satıp kendisi kadar para verip yeni araba alıyoruz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

masraf etmeden satıp kendisi kadar para verip yeni araba alıyoruz?

o biraz mahalle baskısı

Doğan Arşiray yazdı:

. peki zaten 1 ev varsa ikinciyi almanın mantığı ne?

varlığı korumak , pul olmadan ileriye taşımak , coğrafyasına bağlı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Bekir Çelik
  • Yeni Oluştur...