Doğan Arşiray 5 saat önce Paylaş 5 saat önce 722.9 şanzıman. 7 ileri. 178 bin km de. Araçta bugün bir arıza belirdi oksijen senserlerinin değerlerinde bir tutarsızlık görmüş. bende benz için bir scanner almıştım onunda detaylı inceledim. arızayı sildim. geri gelmedi. addblue kritik seviyeye düşmüş onu koyup aracı resetledim. başlamışken artık tepkileri yavaşlamış olan şanzımanıda resetledim. arabanın gidişi müthiş değişti. pıt pıt diye büyütüyor vitesleri gel görki 5 ten 4 e inerken ve özellikle yavaşlamışken 3 ten 2 ye inerken, ister gaza basayım isterse kendisi ayak frendeyken küçültsün yada kulakçıklardan hafifiçe gaza basaken vites küçültelim lönk diye küçülüyor. 2 den 1 e, 4 ten 3 inerken bu yok. 7 den 6 ya zaten yok. bu arıza çıkmadan ve ben aracı resetlemeden önce araç hafifiçe sallanarak çalışıyordu onu görmüştüm. vitesler hafifçe belirgindi. artık eskiyen kauçuk burçlardan daha belirgin olduğunu düşünüyor olsam da asıl sebebi bulmam lazım. geçtiğimiz iki bakımda şanzıman sıvısını değiştirdik. tam boşaltmamak gerekiyor zaten 5 6 litre kadarı yenilenebiliyor. üzerinde olan sıvı, ilk seferde epey kahverengi ikinci seferde hafifçe kahverengi çıktı. yanık kokusu yada metal parçacıkları görmedim ama pek hoşuma da gitmedi açıkçası. yorumları alabilirmiyim? deepseek ile çalıştım diyroki valvebody denen alumiyum gövdedeki delikle ovalleşiyor ondandır der. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Valvebody selenoid e denk geliyor mu mana olarak bilmem de şanzıman karteri sokulunce onlara bakmak mi lazım ki Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 saat önce Paylaş 5 saat önce İlkay Başaran yazdı: Kronik demek istemiş sanırım Hani incinmişsin der gibi yazdın Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Mustafa Tüfekçi yazdı: Hani incinmişsin der gibi yazdın Yapay zeka tabi, şanzımanın içinden geçmişsin diyememiştir. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 saat önce Paylaş 4 saat önce İlkay Başaran yazdı: Yapay zeka tabi, şanzımanın içinden geçmişsin diyememiştir. Hahaha doğru valla küfür de bilmez şimdi bu Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce bana kötü sözler söyle diyor... bende diyorum ki şanzımanı indirmeden bilemeyiz kapalı kutu. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mustafa Tüfekçi yazdı: Hahaha doğru valla küfür de bilmez şimdi bu Kötü ve pis şeyler yaz bana dedim. Otobüste yaşlılara yer vermemek yazdı. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Doğan Arşiray yazdı: ama pek hoşuma da gitmedi açıkçası. Onno usta çözmüştü bunlardaki arızayı Doğan Arşiray yazdı: artık tepkileri yavaşlamış olan şanzımanıda resetledim. ve cihaza bağlayıp olur olmaz resetlemeyin der genelde.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts