İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Arızası Işığı

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray

Bizim jettanın alternatörü bozulmuştu, aküsü tamamen bitince 1 senedir durduğu yerde. alternatörü vs yi yaptırmıştık. Şimdi arada sönüyor ama direksiyon açı sensörü kaynaklı bir arıza beliriyor. kadranda bildiğiniz direksiyon işareti çıkıyor. nedendir? Arıza kodunda da açı sensörü diyor ama bu çok mantıksız geliyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

Bizim jettanın alternatörü bozulmuştu, aküsü tamamen bitince 1 senedir durduğu yerde. alternatörü vs yi yaptırmıştık. Şimdi arada sönüyor ama direksiyon açı sensörü kaynaklı bir arıza beliriyor. kadranda bildiğiniz direksiyon işareti çıkıyor. nedendir? Arıza kodunda da açı sensörü diyor ama bu çok mantıksız geliyor.

akü ve şarjı tam olmadan esp dir abs dir bu tip arızaları verebilir yanıltır 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Akusu bittigi icin bozulan arabami olur ya... Bu vw varya beni sinirlendiriyor. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Doğan bey merhaba. Akü bittiği için bozulmamıştır ama elektronik bir ayar gerektiriyor olabilir. Akü değişimden sonra direksiyonu tam sağ ve tam sol yapma gibi bir ayar vardı. Onu bir deneyin isterseniz. Servo dreksiyon arızasında direksiyon çevrilemeyecek kadar sertleşiyor diye biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

VCDS gibi birşey yüklemem lazım bilgisayara demekki.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

arıza değil lem bu, yan etki

mondy nin aküsü zxayıf ise marş yapınca silecekler çalışır mesela

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Doğan Arşiray yazdı:

Supebnin aküsü bitmişti. Yenisi ile değiştirdim. Tam uyumlu akü takmassan arızalar olabilir demişti akücü. Yeni akü takınca zibilyon tane arıza verdi. Bir müddet sonra arızalar kendiliğinden silindi. Aküye 12 bin tl ödedim. Fiestam olsaydı 4 bin tl veya daha düşük rakamla yırtardım. Atmosferik motor candır, gerisi heyecan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğan Arşiray yazdı:

Akü zayıfsa Abs Esp çalışmayabilir yada arıza verir

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Fatih Sarıkaya yazdı:

Supebnin aküsü bitmişti. Yenisi ile değiştirdim. Tam uyumlu akü takmassan arızalar olabilir demişti akücü. Yeni akü takınca zibilyon tane arıza verdi. Bir müddet sonra arızalar kendiliğinden silindi. Aküye 12 bin tl ödedim. Fiestam olsaydı 4 bin tl veya daha düşük rakamla yırtardım. Atmosferik motor candır, gerisi heyecan.

ama üzerindeki akü zaten yan sanayi ve takılanda aşağı yukarı aynı özlelikte.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)

Benim sorento bile aküsü zayıf diye bütün ışıkları yaktı. ESP ABS EL Freni Akü Işığı Silecek Dolum Işığı vs vs vs.

Değişince düzeldi hepsi. 

Sende durum aynıdır muhtemelen. Bir deneyin. Sök Çağlar abinin arabasından tak bir süre :D  zaten o araba sevmiyor.  Bisiklet kullanıyor. Bacak uyuştuğu için mersonun tamponuna falan koyuyor 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Akbal yazdı:

Marş esnasında ABS ışığı yakiyor muydu?

marş yoktu ki. komple bitik. şu anda eskisi gibi. zaten 92 bin km de daha araba. sadece direksiyon ışığı bir sönüyor tekrar yanıyor.

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Doğancım benzer bir durum Arteon varken başıma gelmişti. Akü değişimi sonrası abuk subuk şeyler oluyordu. Garip arıza ışıkları falan. Servis komple yazılımı yenileyince düzelmişti. Bu vosvoslarda  oluyor böyle böyle şeyler. Ben opele derdim elektornik sorunlu diye ama bunlar da az değil hani :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Doğan Arşiray yazdı:

İşlem basit. Fabrika ayarına geliyor. Direksiyonu tam sağ tam sol yap araç çalışır halde iken bitti

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

İşlem basit. Fabrika ayarına geliyor. Direksiyonu tam sağ tam sol yap araç çalışır halde iken bitti

olmuyor. önce sönüyor. sonra iki gün sonra çalıştırınca yine yanıyor

Cem Dilmen yazdı:

Doğancım benzer bir durum Arteon varken başıma gelmişti. Akü değişimi sonrası abuk subuk şeyler oluyordu. Garip arıza ışıkları falan. Servis komple yazılımı yenileyince düzelmişti. Bu vosvoslarda  oluyor böyle böyle şeyler. Ben opele derdim elektornik sorunlu diye ama bunlar da az değil hani :) 

yeni yazılım... ben göstergeyi söküp oraya bir bant yapıştırmayı düşünüyordum açıkçası.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Direksiyon ışığı yakan woswoslar alını....😁🤣

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Doğan bey jettanın modeli ve motor hacmi nedir ? Bu araçlarda akıllı şarj var diye biliyorum. Akü gerilimini takip edip gerektiginde ve fren esnasında şarj ediyor. Benim aracım 1.2 tsi. Kimi zaman araç aynı güzargahta 3.5  / 4 lt tuketim ile giderken kimi zamsn 5.5 altına inmiyor. Aracın aküsü tam dolumu ? Yaptırdım dediğiniz alternatörde sorun devam ediyor olabilir, bu nedenlede siz şarj ediyor zannederken etmiyor olabilir. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Erkan yazdı:

Doğan bey jettanın modeli ve motor hacmi nedir ? Bu araçlarda akıllı şarj var diye biliyorum. Akü gerilimini takip edip gerektiginde ve fren esnasında şarj ediyor. Benim aracım 1.2 tsi. Kimi zaman araç aynı güzargahta 3.5  / 4 lt tuketim ile giderken kimi zamsn 5.5 altına inmiyor. Aracın aküsü tam dolumu ? Yaptırdım dediğiniz alternatörde sorun devam ediyor olabilir, bu nedenlede siz şarj ediyor zannederken etmiyor olabilir. 

Hitler motor 102 hp benzinli 2007 model. Mp3 bile calamiyor o derece. 

Aku 12.4 volt durdugu yerde. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...