İçeriğe Yönlendir

Ev Aydınlatması Tercihi Beyaz Işık mı Sarı Işık mı?

Mustafa Resül Kara

Recommended Posts

Macit Aliyev

Şerit ledler direk 220 voltla çalışanı mı daha iyi olur yoksa trafo ile kullanılanı mı daha iyi olur? 35 metre olacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Macit Aliyev yazdı:

Şerit ledler direk 220 voltla çalışanı mı daha iyi olur yoksa trafo ile kullanılanı mı daha iyi olur? 35 metre olacak.

Trafo. 

Ali Gülmez yazdı:

arkadaşlar selam

yeni eve çıktı tavanda igzli led aydınlatma yerleri  yapılmış

elektrikçi olan komşum sarı led yapalım deyince kafam karıştı

benim bildiğim aydınlatma gizli ledler hep beyaz olurdu 

ilk kez sarı daha iyi olur denilince çok şaşırdım yorumunuz nedir

sarı iyidir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Macit Aliyev yazdı:

220 ile çalışanca bir tanesi bozulursa şerit söner

12 volt ile çalışanda bir tanesi bozulursa en fazla 3 tanesi söner. Onu da onarmak kolaydır.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

220 ile çalışanlar daha çok 50HZ ile yanıp sönerler. trafo ile çalışanlar adaptörde illa bi kapasitör varsa ve yüksek frekans convertör adaptörse bile 50hz yanıp sönme olmaz. bunu kameraya alıp izleyerek görmek mümkün olabilir. (araçların farları videolarda kırpışıyor ya onun gibi). Ayrıca 220 ile çalışanlar on-off sürekli oldukları için (saniyede 50 kez)  bence erken bozuluyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev

Cata marka (bütçe dostu kaliteli başka marka da olur) 3 çipli ve 10 çipli led şeritler var. Acaba hangisini alsam daha iyi olur. Ayrıca 35 metre için kaç tane trafo almam lazım? Tek yüksek Amperli mi yoksa bir kaç tane düşük amperli mi?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Macit Aliyev yazdı:

Cata marka (bütçe dostu kaliteli başka marka da olur) 3 çipli ve 10 çipli led şeritler var. Acaba hangisini alsam daha iyi olur. Ayrıca 35 metre için kaç tane trafo almam lazım? Tek yüksek Amperli mi yoksa bir kaç tane düşük amperli mi?

her bir led çipi 0.5 watt çekiyor olsa, toplamgücü bulup kaç metrede bir trafo koyacaksak 12 ye bölüp amperajı bulmak lazım. az led alıp çok güçle sürerseniz çok hızlı şekilde bozulurlar. o nedenle çok led az güç kulanılmalı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çekilen akıma göre adaptör alınmalı, Ancak akımı karşılayacak kadar adaptör alınsa bile 12 volt için 35 metre çok uzak bir mesafe. Sonra doğru voltaj 8-9 volta kadar düşecektir. 

Ben olsam en az 3 tane adaptör alırdım.. üçe bölerdim.. 

Standart şerit ledlerin bir metresi 0.70 amper çekiyor.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ortadan verse olabilir belki. ama üçe bölmek de iyi fikir. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...