Macit Aliyev 1 Temmuz 2025 Paylaş 1 Temmuz 2025 Cata marka (bütçe dostu kaliteli başka marka da olur) 3 çipli ve 10 çipli led şeritler var. Acaba hangisini alsam daha iyi olur. Ayrıca 35 metre için kaç tane trafo almam lazım? Tek yüksek Amperli mi yoksa bir kaç tane düşük amperli mi? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Temmuz 2025 Paylaş 1 Temmuz 2025 Macit Aliyev yazdı: Cata marka (bütçe dostu kaliteli başka marka da olur) 3 çipli ve 10 çipli led şeritler var. Acaba hangisini alsam daha iyi olur. Ayrıca 35 metre için kaç tane trafo almam lazım? Tek yüksek Amperli mi yoksa bir kaç tane düşük amperli mi? her bir led çipi 0.5 watt çekiyor olsa, toplamgücü bulup kaç metrede bir trafo koyacaksak 12 ye bölüp amperajı bulmak lazım. az led alıp çok güçle sürerseniz çok hızlı şekilde bozulurlar. o nedenle çok led az güç kulanılmalı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Temmuz 2025 Paylaş 1 Temmuz 2025 Çekilen akıma göre adaptör alınmalı, Ancak akımı karşılayacak kadar adaptör alınsa bile 12 volt için 35 metre çok uzak bir mesafe. Sonra doğru voltaj 8-9 volta kadar düşecektir. Ben olsam en az 3 tane adaptör alırdım.. üçe bölerdim.. Standart şerit ledlerin bir metresi 0.70 amper çekiyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Temmuz 2025 Paylaş 1 Temmuz 2025 ortadan verse olabilir belki. ama üçe bölmek de iyi fikir. Yorum bağlantısı
Murat Gedik 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Merhaba arkadaşlar uygun konu bulamadım yeni konu açacak kadar da önemli bir konu olmadığı için buraya yazıyorum. Benim evde gece koridorunda bir spot lamba var. Elektriği açınca baktım lamba sürekli yanıyor. Düğmesini aradık bulamadık elektrikçi baktığı kablonun nereden geldiğini bulamadı. Sonra gece koridoru olduğu için dedim bir radar sensör alayım takayım sadece biz geçerken yansın. Şu anda gayet güzel çalışıyor ama benim küçük kızım odasında gece lambası olmasına rağmen gece korktuğu için sürekli açık kalmasını istiyor. Büyük koridoru açmak zorunda kalıyoruz orada 5-6 tane spot var elektrik tüketimi çok oluyor. Şimdi benim sorum delmeden alçıpan tavanın içerisine bir uzaktan kumanda modülü koyup uzaktan kumandayla bu ışığı açıp kapatabilir miyim? Bunun için en az maliyetli ve en sorunsuz çözümü nasıl yapabilirim tecrübelerinize ihtiyacım var. Birkaç tane avize uzaktan kumandası baktım ama onun da sensörü görmesi lazım kumanda galiba. Benim radyo sinyali ile çalışan bir kumandaya ihtiyacım var gibi düşünüyorum. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Murat Gedik yazdı: Merhaba arkadaşlar uygun konu bulamadım yeni konu açacak kadar da önemli bir konu olmadığı için buraya yazıyorum. Benim evde gece koridorunda bir spot lamba var. Elektriği açınca baktım lamba sürekli yanıyor. Düğmesini aradık bulamadık elektrikçi baktığı kablonun nereden geldiğini bulamadı. Sonra gece koridoru olduğu için dedim bir radar sensör alayım takayım sadece biz geçerken yansın. Şu anda gayet güzel çalışıyor ama benim küçük kızım odasında gece lambası olmasına rağmen gece korktuğu için sürekli açık kalmasını istiyor. Büyük koridoru açmak zorunda kalıyoruz orada 5-6 tane spot var elektrik tüketimi çok oluyor. Şimdi benim sorum delmeden alçıpan tavanın içerisine bir uzaktan kumanda modülü koyup uzaktan kumandayla bu ışığı açıp kapatabilir miyim? Bunun için en az maliyetli ve en sorunsuz çözümü nasıl yapabilirim tecrübelerinize ihtiyacım var. Birkaç tane avize uzaktan kumandası baktım ama onun da sensörü görmesi lazım kumanda galiba. Benim radyo sinyali ile çalışan bir kumandaya ihtiyacım var gibi düşünüyorum. Teşekkür ederim. wifi özellikli lamba anahtarları var. onlardan alıp kullanabilirsiniz. Siz anahtara değil hangi lamba yansın istiyorsanız ona takacaksınız. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Yeni konu açın Sonoff wifi switch Bu yeterli telefondan kullanıluyor https://www.hepsiburada.com/bilteknik-1-adet-sonoff-basic-r4-akilli-wifi-anahtar-pm-HBC00006MV5T4 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Cata marka rgb renkli uçaktan kumandalı ampuller var 100 tl civarı işinizi görür. https://www.akakce.com/ampul/en-ucuz-cata-ct-4058-9w-e27-rgb-uzaktan-kumandali-led-fiyati,891937885.html 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Lamba zaten LED alçıpanın içine gömülü. Wi-fi özellikli olan ve cep telefonundan kontrol edilen aparatları gördüm. Ama lamba açıp kapatmak için de cep telefonuna ihtiyacım olsun istemiyorum. Mesela kablosuz ziller var ya onun gibi bir tane anahtar olsun. Priz gibi duvara yapıştırayım ona basınca lamba yansın basınca sönsün ve arada kablo olmasın. Çocuklarım da açabilsin eşim de açabilirsin. Mehmet Göktürk yazdı: Yeni konu açın Sonoff wifi switch Bu yeterli telefondan kullanıluyor https://www.hepsiburada.com/bilteknik-1-adet-sonoff-basic-r4-akilli-wifi-anahtar-pm-HBC00006MV5T4 Mehmet hocam bunu ben de görmüştüm ama bunu galiba şöyle bir fiziksel butonla kullanırsam benim işime yarar. Bu da çok pahalı oluyor benim için. Teşekkür ederim. https://app.hb.biz/oPBtHxikclHc Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Philips hue'lara da bakabilirsiniz. LED'leri akıllı onların. Normal anahtar sürekli elektrik verirken, uzaktan kumandası ile aç kapa yapabiliyor ya da telefondan yönetebiliyorsunuz. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Sani Gerşon yazdı: Philips hue'lara da bakabilirsiniz. LED'leri akıllı onların. Normal anahtar sürekli elektrik verirken, uzaktan kumandası ile aç kapa yapabiliyor ya da telefondan yönetebiliyorsunuz. Bunu da bir araştırayım. Teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts