İçeriğe Yönlendir

Şanzıman Değişimi

Serkan Derya

Recommended Posts

Serkan Derya
(düzenlendi)

Herkese merhaba,

1.4 Egea Cross aracım ile 27.000 km de iken debriyaj yüzünden yolda kaldım. Servisin söylediğine göre parça kusurlu imiş, debriyaj kitlendi çekici ile yetkili servise götürdük. Ustaların kontrolü sonrası debriyaj seti garantiden değişti. Buraya kadar herşey normal. (27 binde arabanın debriyaj yüzünden yolda kalması değil tabii.) 

Gel zaman git zaman bayramdan önceki hafta aracı satmak üzere bir arkadaşla el sıkıştık ekspertize gittik.(Araç 30 bin km ye geldi bu arada)  Araçta hata boya yok zaten. Eksper arkadaş dedi ki

'' Şanzımanda yağ kaçağı var.'' Bunun üzerine alıcı arkadaş bunu pazarlık konusu yapmaya kalkınca vazgeçtim satıştan. Aracı oradan çıkar çıkmaz aynı yetkili servise götürdüm. 

Dedim ki durum budur. İnceleyelim dediler. İnceleme sonrası '' Şanzıman komple değişecek'' dediler. Neden dedim? Dişlilerde sorun varmış. Tofaş fabrikaya yazdık onayı aldık, garanti kapsamında değişim yapılacak dediler. 

Buna da tamam dedim. Uzattım ama şunu sormak istiyorum.

Komple şanzıman değişiminde baskı balata üstünde takılı olarak mı gelir? Yoksa araçtaki mevcut baskı balata sökülüp yeni şanzımana mı takılır? Bu konuda teknik bilgisi olanlardan cevap istiyorum. 

Bu yetkili servislerin burnundan kıl aldırmayan tavırları beni benden almaya başladı artık. Düzgün cevap yok, yapılan işin detayı yok. 30 bin km de manuel aracın şanzımanı değişiyor bana tek söylenen şanzıman içinden yağ kaçağı olduğu. 

tarihinde Serkan Derya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yağ kaçağı varsa, debriyaj da yağlanmıştır zaten. O da değişir.

Siz yine de telefonla teyit alın. Değişmesi gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan

30bin km, manuel araç ve daha şimdiden durum bu. Dua edin ki aracın garantisi devam ediyor. Yoksa çok büyük masraf açardı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Araç manuel ve şanzıman değişiyor

benim araç 1.6 otomatik :yildizlar: İçim bir garip oldu

Geçmiş olsun 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Sani Gerşon yazdı:

Yağ kaçağı varsa, debriyaj da yağlanmıştır zaten. O da değişir.

Siz yine de telefonla teyit alın. Değişmesi gerekiyor.

Teyit aldım. Bakılacak bir sorun varsa değişir yoksa eskisi takılır dediler.

Burak Tokcan yazdı:

30bin km, manuel araç ve daha şimdiden durum bu. Dua edin ki aracın garantisi devam ediyor. Yoksa çok büyük masraf açardı.

Sormayın benide üzen bu kadar erken dert açması. Sordum sadece şanzıman parça ücreti 155 bin TL civarı işçilik hariç.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

üzülecek bişey yok mekanik parçadır bozulabilir. bidaha kısa vadede olacak diye birşey yok belkide 5 sene bidaha el sürülmeyecek 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Ne güzel sıfırlanıyor, bence dert edecek bir şey yok, ikame araç verip mağdurda etmezlerse ballı kaymak olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ

Baskı-balata volan üzerine yani motor tarafına takılır. Şanzıman üzerinde olmaz. 

Henüz 3bin km de baskı balataya birşey olmamıştır ancak yağ kaçağı balata tarafına geçtiyse sorun olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Selçuk Bakış yazdı:

Ne güzel sıfırlanıyor, bence dert edecek bir şey yok, ikame araç verip mağdurda etmezlerse ballı kaymak olur

O açıdan bakınca evet sıfırlanması güzel birşey ama bu kadar çabuk olması ister istemez can sıkıyor. İkame aracımı da zar zor aldım. 1 hafta bekledikten sonra.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şanzımanda yağ kaçağı var diye araba almaktan vazgeçenin hayatı çok zor yaşar, kaçak dışa dığoru olur bası balataya gelmez gelse idi zaten araba yürümez kalırdı

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Çağlar Bayur yazdı:

şanzımanda yağ kaçağı var diye araba almaktan vazgeçenin hayatı çok zor yaşar, kaçak dışa dığoru olur bası balataya gelmez gelse idi zaten araba yürümez kalırdı

bence alıcı vazgeçmemiştir uyanıkça fiyat kırmaya çalışınca satıcı satmamıştır arabayı :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Serkan Derya yazdı:

pazarlık konusu yapmaya kalkınca vazgeçtim satıştan.

Experi kim ödedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

bence alıcı vazgeçmemiştir uyanıkça fiyat kırmaya çalışınca satıcı satmamıştır arabayı :D 

öyle bir uyanığı e5 te yol kenarında indiren arkadaşımız var.... 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Firma aracına sahip çıkmış bence şanslısınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Fiat servislerini ücret politikası ve çözüm üretme noktasında oldukça başarılı buluyorum. Parçayı değişme kadarı almaları müşteri memnuniyeti açısından iyi her marka yapmaz. Bununla geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Ali Gök yazdı:

Zaten alıcı değil ben vazgeçtim :D  Sonrasında tamam sorun değil falan dedi ama iş işten geçti köpek balığı kanın kokusunu aldı bir kere :D 

Ümit Türk yazdı:

Experi kim ödedi. 

Ben ödedim çünkü araba hatasız hiç bir sorunu yok dedim adama. 

Emrah Altun yazdı:

Firma aracına sahip çıkmış bence şanslısınız.

Kesinlikle çünkü daha önce garantiden debriyaj da değişmişti. 1 gün içinde hallettiler. Her ne kadar servisler kıllık yapsa da bir şekilde aracın sorunu hallediliyor önemli olan bu aslında.

Koray Demir yazdı:

Fiat servislerini ücret politikası ve çözüm üretme noktasında oldukça başarılı buluyorum. Parçayı değişme kadarı almaları müşteri memnuniyeti açısından iyi her marka yapmaz. Bununla geçmiş olsun.

Ücret politikası olarak çok katılmıyorum ama diğer markaların servis ücretlerine bakınca haklı olabilirsiniz. Bu kadar çok satan ve özellikle ticari kullanımı bu kadar çok olan bir marka bakım maliyetleri olarak bir tık daha aşağıya çekebilir bence fiyatları. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Derya

Edit: Aracı pazartesi günü demelerine rağmen bugün teslim ettiler. (FIAT Genel merkezine biraz serzenişte bulunmam etkili oldu muhtemelen.) Dedikleri gibi şanzıman ve baskı balata sıfır olarak garanti kapsamında yenilendi. Şanzıman sıfır olduğu için geçişler biraz kemikli,  zamanla alışacaktır diye düşünüyorum. 

Ne kadar sorun çıkarsa çıksın sorunu en azından yokuşa sürmeden net şekilde bitirmeleri çok güzel. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Geçmiş olsun

Güle güle kullanın

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Hayırlı olsun, mis gibi olmuştur şimdi, alıcı kaybettiğine yansın :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Arıza her aracın başına gelebiliyor servis üstüne düşeni yapmış. Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...