İçeriğe Yönlendir

Klima Açınca Tekleme

Baran Arslan
Çözüme git Baran Arslan tarafından,

Recommended Posts

Baran Arslan
(düzenlendi)

Herkese merhabalar araçta klimayı açtığımda seyir halindeyken inanılmaz bir tekleme ve çekiş düşüklüğü oluyor bu tekleme klimayı kapatınca bir süre devam ediyor ve daha sonrasında düzeliyor. Klima gazını geçen sene bastırmıştım klima borusu soğuk, ateşleme sistemi yeni ve kullanılan parçalar orijinal bakılması gereken yer neresi ?. Bunun yanında klima açtığımda hararette yükselme oluyor fanım yeni sorunsuz burada bakmam gereken yer radyatör diye düşünüyorum ancak klima radyatörüne bakmaya gerek var mı? Bu arada hava ne kadar sıcak olursa olsun klima açık olmazsa asla hararet yükselmiyor yani fanı açması gereken yerde açıyor 2. kademeye bile gelmiyor soğutmasında bir sıkıntı olmuyor. 

tarihinde Baran Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

klima tüpünde basınç sensörü vardır bunun soketi yerinde mi bakmalı ayrıca fanın 2. kdeme açması lazımdı aslında, fan rezistansı na baktırmalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baran Arslan

Abi klimayı açınca 2.Kademe fan devreye giriyor sıkıntı yok fanda ancak soğutamıyor kendini araç büyük ihtimalle radyatörden dolayı diye düşünüyorum.Dediğin gibi basınç sensörüne bakacağım abi takılı olsa bile müşürün arızalı olma durumunda bu arızayı yapar mı ? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çekiş düşüklüğünü yapar

klima gazı aşırı fazla ise, kompresörü zorlar bu da olabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Zamanında fan değişimi, tesisatı yada kabloları ile oynanmış olabilir + - yönü ters takılmış olabilir mi? Seyir halinde öne doğru üflüyor ise hararet yükselir bu da bir ihtimal kontrol edin fanlar önden motor yönüne doğru üfler normalde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaoğlu

Klima sürekli çalıyor ise direk bağlamışlardir. Klima kompresörü sürekli çalışmaz termostata göre gir çık yapar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baran Arslan

Teşekkürler arkadaşlar yardım için klima ve fan tesisatı orijinal 

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Baran Arslan

Merhaba bu gün sensörleri kontrol ettim oksijen sensörünü söktüğümde sorun çözüldü ama sensör sökük şekilde binmemek için detaylıca tesisata baktım sensörün kablolarının soyulduğunu gördüm.Muhtemelen sıcak bi yere gelip soyuldu. Yakın zamanda orijinal oksijen sensörü bulup değişimini yapmıştım.Soyulan kablolar hareket edip ya birbirine veya metale temas etmiş olabilir.Pislikleri temizleyip önlemimi aldım altına elektrik bandı üzerine ısıya dayanıklı elyaf bant çektim ve sorun ortadan kalktı. Herkese yardımları için teşekkür ediyorum eski araçlarda sensör ve tesisata ekstra dikkat etmek gerekiyor. 

IMG_4183.jpeg

IMG_4182.jpeg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...