İçeriğe Yönlendir

İkiz Araç Dolandırıcılığı...

Özgür ÇETİNKAYA

Recommended Posts

Özgür ÇETİNKAYA

Geçenlerde okumuştum ve çok şaşırmıştım.

Özellikle galericilerde olan bir durummuş.

Aynı yaş aynı model ve aynı renkteki iki araç oluyor ve sıkıntılı olan aracın plakasını daha sorunsuz araca takıp alıcı geldiğinde bu aracı expertiz sokup daha sonrasında plakaları eski haline getirip vuruk kırığı olan aracı iteliyorlarmış.
Bu durumdan etkilenmemek için şasi numarasını mutlaka baktın baktırın ve aldığınız arabayıda kontrol edin diyorlar.

Kafamız dolandırıcılığa çalıştığı kadar başka işlere çalışsa daha neler olacak neler.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bayadır yapılan bir sistem. Yeni birşey değil. Dikkatli olmak lazım. Keşke sıfır alabilse herkes bu tip yamuk zihniyetlerden sıyrılsak..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Sonra da işler kötü diye ağlıyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
İlkay Başaran yazdı:

Bayadır yapılan bir sistem. Yeni birşey değil. Dikkatli olmak lazım. Keşke sıfır alabilse herkes bu tip yamuk zihniyetlerden sıyrılsak..

Sıfır araçlarda da ciddi hile hurda var. En iyisi bisiklet almak

• Beğen 1
  • Beğenme 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

sonrasında plakaları eski haline getirip vuruk kırığı olan aracı iteliyorlarmış.

O gün içerisinde baktırıp alınacak ise yine ayrılmadan doğru notere. Zaman geçirilmeyecek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Servet Aydın yazdı:

Sıfır araçlarda da ciddi hile hurda var. En iyisi bisiklet almak

o işlerde bile ne dolandırıcılıklar var bir bilinse :D 

expertizden direk notere gidilmesi en iyisi 

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Ben öyle yapmıştım :fiuw:

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Ümit Türk yazdı:

O gün içerisinde baktırıp alınacak ise yine ayrılmadan doğru notere. Zaman geçirilmeyecek. 

Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Denendi, okuduk haberini.

Notere kadar sağlam araçla gidiliyor, noterde satış işlemleri yapılırken diğer 2 eleman iyi durumdaki aracı kötü olanla değişip alıp gidiyorlar. İyiyi alıp kötüyü aynı yere bırakıyorlar. Noterden çıkıyorsun sürpriiizzz.

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Önder Özcan yazdı:

Notere kadar sağlam araçla gidiliyor, noterde satış işlemleri yapılırken diğer 2 eleman iyi durumdaki aracı kötü olanla değişip alıp gidiyorlar. İyiyi alıp kötüyü aynı yere bırakıyorlar. Noterden çıkıyorsun sürpriiizzz.

İkinci bir kişiyi diğer araçta oturtmak lazım. Şase numarasını aldıktan sonra kontrol etmek başka çare yok gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Önder Özcan yazdı:

Oda bir ihtimal. Gözcü koysun canım oda :D  

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ümit Türk yazdı:

Valla sağlamı gösterip çarpık olanı satarlar. ruhun duymaz :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA

Yaşanmış bir olay biraz uzun.

Alıntı
  • Benim ellerinizden öper iki tane oğlum var. Yaşları 6 ve 4. Bu bayram herkesin elini öperek bayram harçlığı topladılar. İkisi konuşmuşlar, PlayStation 5 istiyorlar.
    “Baba, biz topladık, bu para yeter. 6 bin TL. 😄 PlayStation 5 al bize.” dediler.
    Ben de “Üzerine eklerim.” düşüncesiyle ikinci el PlayStation araştırmalarına başladım.
    Sarı sitede bir tane buldum, 15.000 TL. İlan sahibiyle görüştüm. Ben İstanbul'dayım, kendisi Konya'da olduğunu söyledi. Elden alamazsam Trendyol’a koyabileceğini ve oradan satın alabileceğimi belirtti. Ben de Trendyol güvenilir olduğu için “Olur.” dedim. Kendisi, Trendyol’dan aldığımda zaten 3 gün içinde iade hakkım olduğunu, ürünü denersem ve beğenmezsem iade edebileceğimi söyledi.
    Ben de Trendyol’a yükleyince bana link atmasını istedim.
    Sonra bana bir link attı: guvenilirtrendyol.eonline.comom gibi bir şeydi. 😄 Haydaaa!
    Bir de arıyor, "Birlikte geçelim siparişi." diyor.
    Ben de dedim ki: “Sürekli çalıştığım bir dolandırıcım var, ayıp olur kendisine. Kusura bakma.” dedim, kapattım ve engelledim.
    Durumu atlattık. Bir de artistlik yapıyorum: “Beni kimse dolandıramaz!” diye. Amaaa... Büyük konuşmamak gerekiyormuş. Asıl hikâye şimdi başlıyor:
    Letgo’dan bir ilan buldum, aradım. Kendisi Pendik’te oturduğunu ve astsubay olduğunu söyledi. PS5, 13 yaşındaki oğluna hediye gelmiş ama epilepsi hastası olduğu için oynayamıyormuş. Bu yüzden satıyormuş. Fiyat çok önemli değilmiş ama piyasadaki fiyatlarla hemen hemen aynıydı.
    Kendisine, “Bana konum atabilir misin? Gelip alayım.” dedim. Nöbete gideceğini, istersem arkadaşına bırakabileceğini, gidip ürünü deneyebileceğimi ve beğenirsem alabileceğimi söyledi.
    “Tamam.” dedim. Bana konum gönderdi. Ben de yanımda polis memuru bir arkadaşımla birlikte verdiği konuma gittim.
    Bu sözde astsubay olan kişi beni aradı:
    “Bulabildin mi evi?” dedi.
    “Evet, buldum, şimdi gireceğim.” dedim.
    Arkadaşına numaramı verdiğini, daire için onu aramam gerektiğini söyledi.
    Verdiği numarayı aradım. Kendisi balkondan bana el salladı: “Buradayım!” diye. Polis memuru arkadaşımla birlikte daireye çıktık. Bildiğiniz yeni evli, mutlu bir aile evi. Yenge de evdeydi. Arkadaş kapıyı açtı, içeri girdik.
    PlayStation TV’ye bağlıydı.
    “Kardeş, hoş geldin, buyur dene.” dedi.
    Oturduk, denedim. Hiçbir sorunu yoktu.
    Ödeme konusuna gelince, “Tamamdır, ben ödemeyi yapayım. O arkadaşa mı yapayım, size mi?” diye sordum.
    Ev sahibi, “O arkadaşa yapabilirsin.” dedi.
    Ben de sözde astsubaya ödemeyi gönderdim.
    Aradan 2 dakika geçti. Beni aradı:
    “Bakiyedeyim, karttan parayı çekemiyorum. 2 bin TL daha göndermen gerekiyor.” dedi.
    Ev sahibi arkadaşa tekrar sordum: “2 bin daha istiyor, göndereyim mi?”
    Ev sahibi: “Gönder.” dedi.
    Bunun üzerine 2 bin TL daha gönderdim.
    Beklerken ev sahibiyle sohbet ediyoruz. Arkadaş, adliyede savcının katibiymiş.
    Yenge, “Kahve yapayım mı?” dedi.
    “Gerek yok.” dedik.
    Otururken sözde astsubay tekrar aradı:
    “Kardeş, 1.000 TL daha atman gerekiyor. Acil.” dedi.
    Bu sefer şüphelendim. Ev sahiplerine sordum:
    “Bu arkadaşı gerçekten tanıyor musunuz? 1.000 TL daha istiyor.” dedim.
    Ve olay burada patladı.
    Yenge: “Nasıl yani, siz tanımıyor musunuz? Sizin kuzeniniz olduğunu söyledi.” dedi.
    Ben de: “Ne kuzeni? Siz tanımadığınız kişiye mi para attırıyorsunuz bana?” dedim.
    Onlar da: “Sen tanıyorsun diye gönder diyoruz.” dediler.
    “Abi, size bu arkadaş nereden ulaştı? Neden bu kişiye para gönderiyoruz?” dediğimde olayı anlattılar:
    Bu PlayStation gerçekten ev sahiplerinin. İlanı onlar koymuş. Sözde astsubay bu insanları aramış:
    “Benim bir PlayStation’ım vardı. Sizin gibi ilana koymuştum. Kuzenime 15 bine söz verdim ama alt komşumun oğlu kanser, ona verdim. Sizin ilandaki PlayStation 25 bin. Kuzenim size gelse, ürünü alsa, parayı bana gönderse; ben de üstünü ekleyip size yollasam olur mu?” dedim
    Ev sahibi de “Olur, sorun değil.” dedi.
    Ben de gidiyorum, beni kuzeni sanıyorlar.
    Ev sahibi zannediyor ki ben kuzenine 15’i atacağım, o da üstüne 10 koyup 25’i ona yollayacak.
    Balkona çıkıyoruz, bir ekran görüntüsü yakalıyoruz. Ve dolandırıldığımızı anlıyoruz.
    1 polis memuru,
    1 savcı katibi
    ve ben… Dolandırılmış olduk.
    Hemen karakola gittik, ifadelerimizi verdik.
    Sonuç bekleniyor...
    Bu arada yaptığımız sorgulamalarda ortaya çıktı:
    IBAN kiralık, telefon numarası açık hat.
  •  

• Beğen 1
  • Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yuh, başka ne denir bilemedim. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Ümit Türk yazdı:

Oda bir ihtimal. Gözcü koysun canım oda :D  

Yani aslında bu dolandırıcılık sistemi, bakılan aracın şase numarasına ve ruhsata bakarak çok kolay bertarf edilebilir. Camdan, yoksa kapı direğinden şasenin fotoğrafını çekersin, notere verilirken de ruhsata bakarsın, aynı şaseyse tamamdır. 

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Vay anasını, yuh yuh yuk artık. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

Benzer bir durumda çaktırmadan kapı içine anahtarla minik bir çizik atmıştım :)  Çok dürüst insanlardı ama güven olmuyor :D Ha tabi birde VIN numarasını daima kontrol etmeli böyle durumlar için :) 

Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

Benzer bir durumda çaktırmadan kapı içine anahtarla minik bir çizik atmıştım :)  Çok dürüst insanlardı ama güven olmuyor :D Ha tabi birde VIN numarasını daima kontrol etmeli böyle durumlar için :) 

bunu bilen biler bilmeyene geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Önder Özcan yazdı:

Yani aslında bu dolandırıcılık sistemi, bakılan aracın şase numarasına ve ruhsata bakarak çok kolay bertarf edilebilir. Camdan, yoksa kapı direğinden şasenin fotoğrafını çekersin, notere verilirken de ruhsata bakarsın, aynı şaseyse tamamdır. 

serviste ekspertiz yaparken bile gerçek metal şase no ya bakmazlardı, ben ilk oradan başlardım, niyeküüü denen zamanlar. bir de tramerden O ile 0  bilgisini karıştırıp perti gizleyenler vardı, acentam sağlam onları bulurdu, en eski mesleklenrden biri kunduziliktir, bir de tırnakçılık var :mangal: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...