Ferit Gür 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Dostlar merhaba, aracımda bir türlü düzeltemediğim bir rot ayar sorunu var. Arabanın herhangi bir kazası yok, süspansiyonlar geçen sene 4’ü birden değişti önlere orjinal aldım. Sorunum şu: araba düz gitsin diye direksiyonu çok az sola dönük tutmam gerekiyor. Alt takımlara bakıldı sorun yok direksiyon kutusunda dkkate almayacak kadar çok az boşluk varmış ama o önemli değil dedi rotçu. Sol amortisör üst takozundan olduğunu düşündüğüm bir ses var (viraj dönerken çukura denk gelirsem tek seferlik çat diye bir ses geliyor ama direksiyon çevirmede takırtı veya takılma yok. Amortisörcü takozlarlar sağlam boşa değiştirmeyelim dedi. Bir de 80km üzeri hızlarda direksiyonu bırakınca araç sağa doğru gidiyor artık rüzgardan mı yolun eğiminden mi bilemedim. Dün yine rot ayarı hunter marka cihazla yapıldı. Bu sefer çıktısını da aldım bir dahaki bozulmada sorunu anlamak için. Bu rotçu daha önce de gittiğim bir yerdi sistemden kayda baktı ve sol ön tekerlekte ayar bozulmuş dedi. Biliyorsunızdur rot ayarı genelde toe denilen rot kollarını gevşetip/sıkarak yapılıyor. Kamber açısına pek dikkat edilmiyor. Araştırmalarım neticesinde kamber değerleri de fabrikanın verdiği toleranslar içinde ama sağ taraf sola göre daha negatif. Raporu da ekliyorum bi bakarsanız sevinirim. Sağ sol kamber değeri aynı mı olmalı Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Kamber olayını bilmiyorum ancak ben de yaklaşık 1 yıldır 3-4 defa farklı bilgisayarlı rot ayarı yaptırdım her seferinde yola çıkınca sürekli sağa çekiyordu. En son ön lastikleri arkaya, arka lastikleri öne takarak çözdüm. Yorum bağlantısı
Ferit Gür 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Yusuf Gerdan yazdı: Kamber olayını bilmiyorum ancak ben de yaklaşık 1 yıldır 3-4 defa farklı bilgisayarlı rot ayarı yaptırdım her seferinde yola çıkınca sürekli sağa çekiyordu. En son ön lastikleri arkaya, arka lastikleri öne takarak çözdüm. Bende o da yapıldı hatta eski lastiklerde de vardı dördünü yeniledim yine aynı arka ön değiştim yine aynı, lastikçi arka ön değiştirirken önler çok az içerden yemiş rot ayarı yaptır demişti Yorum bağlantısı
Recommended Posts