İçeriğe Yönlendir

Olmayan LPG Sorunsalı.

Ümit Türk

Recommended Posts

Ümit Türk

Bir arkadaşımızın Ford KA aracı için ruhsatında lpg işli ancak arabada lpg yok. Bu yüzden muayeneye sokamadık henüz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra aracı satacağız.

Bu süreç içerisinden neler yapmamız gerektiğini bilen var mı ? 

Vaktim olmadığı için webten araştıramıyorum. Direkt sonuca gitmem lazım :D 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ben olsam LPG takarım madem ruhsatta var...

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Tespit için makina mühendisleri odasına falan gitmek gerekir sanırım ki.

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

LPG takmak daha kolay olur gibi 

Satış icin de 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

LPG ci  yine projelendirip belge veriyor diye biliyorum.

Takmak da sökmek de mühendislik işi çünkü.

LPG işli diye LPG takarsan da en basitinden tank değişmis olacağı için proje işi olacak.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

"Lpg söküm projeniz ile TSE'ye gidip onay alıp TÜVTÜRK'te lpg'siz muayene yaptırıp ruhsatınıza noterde işletebilirsiniz." demişler. Her durumda önce lpg bayisine gidilecek gibi duruyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

o zaman LPG takmak daha mantıklı zaten en başta dediğim gibi. işin en zor tarafı zaten halledilmiş.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Yazılanlardan anladığım;

Bizim bir projeye iskan alıyorum. Pinpon topu gibi bir oraya bir buraya. Sizin durumda farklı değil. Bu memlekette pinpon topu gibi olmadan iş yapılmıyor. Yazık kaç yeri dolandıracaklar o muayene yapılana kadar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Cem Işık yazdı:

"Lpg söküm projeniz ile TSE'ye gidip onay alıp TÜVTÜRK'te lpg'siz muayene yaptırıp ruhsatınıza noterde işletebilirsiniz." demişler. Her durumda önce lpg bayisine gidilecek gibi duruyor. 

Makina mühendisleri odasından da belge almak gerekiyordu 10 bin TL civarı ücretlerden bahsediliyor söküm+ proje için. 

Bende LPG yi sökecektim tek başına basitçe olmuyormuş

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Önce tadilat projesi hazırlayan bir makine mühendisi bulman lazım. Makine mühendisinin hazırladığı evraklarla TSE ye gidip aracı kontrol ettirip (LPG nin komple sökülmüş ve lpg deposu için bagaj kısmındaki açılan tesisat deliklerinin kapatılmış olması gerekiyor.) onay evrağı alacaksın. Sonra egzoz emisyonu (benzinli olarak) yaptırıp muayeneye gireceksin. En son noterden ruhsatını yenileyeceksin. 

Kanun yada yönetmelikler değişmediyse ve hatırladığım kadarıyla ben bu şekilde lpg iptali yaptırmıştım. 

Kolay gelsin. :)

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...