Çağrı Alaf 6 Temmuz Paylaş 6 Temmuz Bozuk yolda ilerlerken direksiyona “lok lok” tok bi vuruntu sesi geliyor. Sanki direksiyonda boşluk var gibi ama yok. Ayrıca bozuk satıhta tekerin aldığı darbeye göre direksiyon yalpalıyor. Yani direksiyon yola göre elimden kayıyor. Bildiğim kadarıyla teker, direksiyonun açısını değiştirmemeli. Araçta devamlı bir sola çekme var. Ustaya nereye bakmasını söylemeliyim? Mercedes Benz Sprinter 2015. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 6 Temmuz Yazar Paylaş 6 Temmuz Mehmet Ozyurek yazdı: Travers burçları. Z rotlar. Z Rot deyince aklıma geldi. Araç kavşaktan dönerken döndüğü tarafa haddinden fazla yatıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Temmuz Paylaş 6 Temmuz Bunu yapması için viraj demir bağlantılarının kopması lazım. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 6 Temmuz Yazar Paylaş 6 Temmuz Mehmet Ozyurek yazdı: Bunu yapması için viraj demir bağlantılarının kopması lazım. Bilmiyorum emmi de arabanın hiç tadı yok bu hafta. Sürerken yaşlanıyorum. En son düz yolda giderken önden bi gümleme sesi duydum sonrası böyle. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Temmuz Paylaş 6 Temmuz lifte alınca anlaşılır bariz bir sorun olduğu belli. 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 6 Temmuz Paylaş 6 Temmuz Çağrı tamirci, tamir ücretlerini yaz da ,bakalım kim, kimi kıskanacak. 5 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Temmuz Paylaş 6 Temmuz Çağrı Alaf yazdı: Bilmiyorum emmi de arabanın hiç tadı yok bu hafta. Sürerken yaşlanıyorum. En son düz yolda giderken önden bi gümleme sesi duydum sonrası böyle. Bence o gümleme viraj demirinin işi bıraktığı an olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 6 Temmuz Yazar Paylaş 6 Temmuz Haşmet Güngör yazdı: Çağrı tamirci, tamir ücretlerini yaz da ,bakalım kim, kimi kıskanacak. Prensip gereği sadece araba fiyatı paylaşıyorum. Mazda 3 450 bin gayme , Ford Mustang GT 1 milyon gayme. Çağlar Bayur yazdı: lifte alınca anlaşılır bariz bir sorun olduğu belli. Valla yarın darlayacağım, test sürüşü yapıyor o kadar mevzuya uyandığı yok, ben gidiyorum şundan dolayı şu parça olabilir diye. Daha önce Sprinter tamiri vermemişler buna, normali mi bu sanıyor da nedir. Elbistanlı Otomekanik Süleyman Usta, eksikliğinde üşüyorum… Ben ses var der demez eline levyeyi alıp fırlardı. İlkay Başaran yazdı: Bence o gümleme viraj demirinin işi bıraktığı an olabilir. Kontrol edilecekler listesine ekledim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Temmuz Paylaş 6 Temmuz İlkay Başaran yazdı: Bence o gümleme viraj demirinin işi bıraktığı an olabilir. kırmış mı Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Temmuz Paylaş 6 Temmuz Çağlar Bayur yazdı: kırmış mı Ödem olabilir 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 6 Temmuz Paylaş 6 Temmuz Gümleme sesi geldiyse tıkırtı sürekli devam ediyorsa aks istavroz bilyalarindan kırılan olabilir. Tekere vuruntu yapar zorlama yaptığı için bozuk tarafa dönerken aniden çekme yapabilir. Babamın connect te 2 hafta önce sol aks istavroz dağıttı benzer şikayetlerden bahsetmişti. Burada görünce yazmak istedim. İstavroz kiriksa tehlikeli kilitleme yapabilir şanzıman gövdesini kırabilir. (Aracınız ön çekişli değilse dikkate almayın yazdıklarımı) Yorum bağlantısı
Behlül Baş 6 Temmuz Paylaş 6 Temmuz Benim araçta da aynısı var. Virajlarda fazla yatıyor öyle ki normalde o hızda dönerken lastikten ciyaklama sesi gelmesi gerekirken gelmiyor iyice yana yatıyor yanak eziliyor sanki. Amortisörler de çalışıyor gibi. Benim şüphelendiğim şeyler viraj demir lastikleri z rotlar ve salıncak burçları Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Temmuz Paylaş 7 Temmuz amortisörlerden eminmiyiz? aracın yatmasına ilk elden engel oalcak şeyler yay ve amortisörün kendisi zaten. diğer türlü SWAY bar ın bağlantısının kopmuş olması lazım ki onlarda Z rotları. ahanda: https://dictionary.cambridge.org/tr/sözlük/ingilizce/sway Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 7 Temmuz Paylaş 7 Temmuz amortisör, z rot ve viraj denge çubuklarına bakılacak. Amortisörün bağlı olduğu takoz bağlantısına da bakılmalı. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 7 Temmuz Paylaş 7 Temmuz Benim salıncak burçları bozuk iken taşlı yolda direksiyona vururdu. Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 9 Temmuz Paylaş 9 Temmuz Aynı problemden dün hastanenin aracını servise götürdüm. Amortisor ve Kuleleri değişti. Problem halloldu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts