İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Bir Anda Sertleşti.

Ümit Türk

Recommended Posts

Ümit Türk

Arkadaşlar Selamlar, 

Yolda parketmeye yakın direksiyon bir anda sertleşti. Klimayı kapatınca biraz rahatlıyor gibi oldu. Çok ciddi olmasada eskisine nazaran sertleştiğini zor döndüğünü farkettim. Direksiyon sıvısına baktım tam görünüyordu. Kayışlarda kopma göremedim. Sebebi ne olabilir. 

Araç 2005 Ford Fusion1.4 TDI. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Sorun neydi hatırlıyor musunuz ?

Koç direksiyona arabayı götür baksınlar. Cruze için gitmiştik, adamların ustası çok iyi. Teşhisi koyuyor. Bizim direksiyon pompası ses çıkarıyordu adamlar baktı bunda sorun yok böyle kullan dedi. Aradan 4 yıl geçti. Hiç bir sorun çıkmadı. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Ümit Türk yazdı:

Arkadaşlar Selamlar, 

Yolda parketmeye yakın direksiyon bir anda sertleşti. Klimayı kapatınca biraz rahatlıyor gibi oldu. Çok ciddi olmasada eskisine nazaran sertleştiğini zor döndüğünü farkettim. Direksiyon sıvısına baktım tam görünüyordu. Kayışlarda kopma göremedim. Sebebi ne olabilir. 

Araç 2005 Ford Fusion1.4 TDI. 

Lastik havaları doğru mu, hava azalınca da baya sertleşiyor direksiyon.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Direksiyon pompası görevini yapamıyor gibi anlıyorum, direksiyon sertleştiğinde kontak aç kapa yapınca değişiklik oluyor mu durumda?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

20 km yol kullandım sorun çıkarmadı ancak bir ses duyuyorum kayış döndükçe sanki bir yer çarpıyormuş gibi tık tık diye. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

V kayışının olduğu bölümde bilyalar var, onlardan birisi kilitlenmiş olmasın 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

V kayışına su vb. kaydırıcı sıvı değdiğinde direksiyon pompası kayış sıyırma yapabiliyor böyle olunca anında direksiyon sertleşiyor. Kışın sulu yerlerden geçerken birkaç kez başıma geldi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Muhtemelen v kayış bilyası kilitlemiş.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Abiler klimayı açtım izledim kayışlar zor dönüyor. Sonra klima kapalı 15km yol geldim tam park edecekken bir anda direksiyon kaya gibi oldu. Klimadan bağımsız birşekilde . Pompa mı kasnak mı? 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Ustanın birine anlattım. Krank kasnağı dedi. Yarın götürmeye çalışacağım bakalım.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Kayışı içten dıştan bir sünger ile silin yağ yakıt kaçakları kayışa dökülüyor olmasın. Kayış yağlanıyor olabilir 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Ümit Türk yazdı:

Ustanın birine anlattım. Krank kasnağı dedi. Yarın götürmeye çalışacağım bakalım.

OtoKoç yukarısında Koç direksiyona gitsene iki dakka yeri çok güzel. Sanayi ortamınada girmiş olmazsın 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ümit Türk yazdı:

Geç kalmayın zira akü de düzgün şarj olmuyor şu anda.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Arabayı bıraktım. Usta ile birlikte baktık. Krank mefta olmuş. Kayışı duman etmiş. Krank ile birlikte kayış değişecek. Bununla geçmiş olsun umarım cortlamayız :D 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ümit Türk yazdı:

Arabayı bıraktım. Usta ile birlikte baktık. Krank mefta olmuş. Kayışı duman etmiş. Krank ile birlikte kayış değişecek. Bununla geçmiş olsun umarım cortlamayız :D 

Krank mefta ise motor iner. Hata olmasın :)

Mefta olan krank bilyası (v kayış gergisi) olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Sani Gerşon yazdı:

Mefta olan krank bilyası (v kayış gergisi) olabilir mi?

doğru bu. :D 

Abi aklımı aldın. Bende diyorum bu sorun çıktığından beri bu arabayı nasıl kullandım dedim :)

Fusion 1.4 / 1.6 Benzinli Krank Kasnağı 2008-2011 | ORIJINAL

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...