İçeriğe Yönlendir

Yeni Çinli “FORTHING”

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Ulu motor bünyesinde T5 Evo ve M4 U-Tour 1.5 benzinli turbo motorla gelecek. 175 beygir, 285nm tork.

Bayi ve servis ağı kuruyorlarmış. Şimdiden 3500 ön sipariş almışlar. 

Çinli istilası başladı. Bizim yerli üreticinin ihracattaki payı ciddi azalıyor. Yerli üretimde elektrikli dönüşümünü de yapamadık. Durum iyi değil

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)

Elektrikli serisi yokmuş, Elektrikli araç alacak kullanıcıyı şu an etkilemez sanırım ama (eğer gelecekse) gelecek modellerinin içinde hibrit ve elektrikli seçenekler varmış.

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Türkiyedeki büyük ölçekli zenginlerin malı mülkü satıp Çin'e neden yatırım yaptıkları belli olmaya başladı. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Türk insanı artık "arabam olsun da, ne olursa olsun" mantığında sıfır alacağı zaman ucuza yöneliyor. Düzgün bir pazarlama ve ortalama bir strateji ile her Çinli marka tutunur bence.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Türk insanı artık "arabam olsun da, ne olursa olsun" mantığında sıfır alacağı zaman ucuza yöneliyor. Düzgün bir pazarlama ve ortalama bir strateji ile her Çinli marka tutunur bence.

İlerde bir Ford gibi bir Fiat gibi olur mu sence ?

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Genelde araçları birbirlerine benzetmeyi pek sevmem ama, bu biraz fazla olmuş

image.png.7f4580a259b26f12c1080999c09f940e.png

Kuga

image.png.166ff4d8ba473d5339d6b9782acb171e.png

Lavante

image.png.5abe3d77be63b4d914d1b4934f9eee25.png

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

m4 güzelmiş. ikinci sıra koltuk önler gibi ayrı. üçüncü sıra kapatılıp açılıyor ve 2-3 kişilik. lüks bir şeye benziyor. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

m4 güzelmiş. ikinci sıra koltuk önler gibi ayrı. üçüncü sıra kapatılıp açılıyor ve 2-3 kişilik. lüks bir şeye benziyor. 

Gartal var yeğenim gartal.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ümit Türk yazdı:

İlerde bir Ford gibi bir Fiat gibi olur mu sence ?

İhtimal vermiyorum. Bu markalar genelde NCAP testini aşamadığından ya da girmediğinden bizim gibi sanayide üçüncü dünya ülkeleri veya ambargolu yerlere pazarlanabiliyor ancak.

Bu arada, bence istedikleri paralar da deli paralar. Bu paralarla da markanın durabilmesi çok mümkün değil. 2mn gibi bir başlangıç fiyatı var. BYD bile satamadı o paralara.

Tamer Topaç yazdı:

Gartal var yeğenim gartal.

@Çağlar Bayur hep söyler. Bugün sıfırdan üretsin (yaz ayları geldi, yine haber[!]leri düşer kesin internete) deli gibi satacak tek marka modeldir.

Not: Amerika'da vietnam'lı üretici Vinfast'ın denemesi oldu, fena çuvalladı. Amerika'daki alıcı akıllı, sorun çıkaran arabayı anında pazardan sildi. Bizde 2mn'u veren, nüfusuna alır, akşam beraber yatar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Sani Gerşon yazdı:

@Çağlar Bayur hep söyler. Bugün sıfırdan üretsin (yaz ayları geldi, yine haber[!]leri düşer kesin internete) deli gibi satacak tek marka modeldir.

Evet, bu gerçek. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

yeni markalar gelmesi arabayı ucuzlatmıyorki bizde. ötv ler azaltılmalı 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

2 milyonluk pikap yasadan sonra 2,7 milyon 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2 milyonluk pikap yasadan sonra 2,7 milyon 

iyice şaşırdılar bu paralara araba alınmaz

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Gök yazdı:

Arabaların vergi sistemi komple baştan yapılmalı. Dünyanın en çok vergi oranı bizim ülkede.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
(düzenlendi)

Yıllar önce Ikco,Gelly ve Chery markaları Türkiye piyasasına giriş yapıp bir süre sonra ortadan kayboldu diye anımsıyorum. Chery yıllar sonra geri geldi tabi ama güvenilir servis ve yedek parça ağı önemli.

tarihinde Burak Kuşçu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Sani Gerşon yazdı:

Katılıyorum. Ayrıca pert sektörüne nur yağmış olacak ki ağır hasarlı araç fiyatlarının maşallahı var. 

Ali Gök yazdı:

iyice şaşırdılar bu paralara araba alınmaz

Alınmaz diyorsun hergün ikincİ elden fazla sıfır araç satılıyor 

Sani Gerşon yazdı:

Arabaların vergi sistemi komple baştan yapılmalı. Dünyanın en çok vergi oranı bizim ülkede.

İki araba devlete kredi kullanabilirsen bir araba bankaya. Kalan da sana. Güle güle kullan 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

yani kanuna göre cumhurbaşkanı elektrikli arabanın menziline göre vergi belirleyebilecek. bu nasıl kriter abi. batarya büyüklüğüne göre vergi koymak nedir? hadi elektrik motor gücüne koy ama insanları ucuz araba ayağına çöp menzile neden zorluyorsunuz. aşırı saçmalandı artık.

ben herkesten az yakan hibrit ile mercedes e klastan daha fazla vergi veriyorum

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Murat Ersel Çevik yazdı:

Alınmaz diyorsun hergün ikincİ elden fazla sıfır araç satılıyor

bu benim fikrim . ülke genelini temsil etmiyor olabilir

Yorum bağlantısı
Emrah Altun
Sani Gerşon yazdı:

Ülkede komple baştan yapılması gereken daha öncelikli şeyler var da. Neyse...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yani kanuna göre cumhurbaşkanı elektrikli arabanın menziline göre vergi belirleyebilecek. bu nasıl kriter abi. batarya büyüklüğüne göre vergi koymak nedir? hadi elektrik motor gücüne koy ama insanları ucuz araba ayağına çöp menzile neden zorluyorsunuz. aşırı saçmalandı artık.

ben herkesten az yakan hibrit ile mercedes e klastan daha fazla vergi veriyorum

Amaç hakkaniyetli vergi almak olmayınca böyle saçmalıklar oluyor işte. Ben vergiye karşı değilim. Ancak alınacak verginin mantıklı biçimde alınması ve harcanması koşulu ile.

Elektrikli araçlarda hala aldıkları yetmiyor bu arada. Elektriğe zam yaptılar, ötv'ye yaptılar ancak akaryakıttan ve servis - bakım - yedek parça vs gibi ürünlerden vergi kaybı olduğu için, kurtarmıyor bi türlü...

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

2 milyon. :D 

Benz w205 filan al. bu ne, şaka mı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Tansu Kalafatoğlu
  • Yeni Oluştur...