İçeriğe Yönlendir

Focus 4 Auto Far Sıkıntısı

Mahmut Can Yücel

Recommended Posts

Mahmut Can Yücel

Merhabalar, Focus 4 aracım var. Günışığında sadece ledlerin yanıp, karanlık bölgelerde kısa farların yanması gerekiyor diye biliyorum. Ama aracımı ilk açtığım zaman ledleri yanıyor, içine binip kontak açtığımda kısa farları açıyor. Bu nasıl bir sorundur, daha önce karşılaşan var mı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tam anlamadım. Foto paylaşmanız mümkün mü?

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mahmut Can Yücel yazdı:

Merhabalar, Focus 4 aracım var. Günışığında sadece ledlerin yanıp, karanlık bölgelerde kısa farların yanması gerekiyor diye biliyorum. Ama aracımı ilk açtığım zaman ledleri yanıyor, içine binip kontak açtığımda kısa farları açıyor. Bu nasıl bir sorundur, daha önce karşılaşan var mı?

Gündüz de olsa gece de, kısa farlar mı yanıyor? Sorun bu mudur?

Yorum bağlantısı
Mahmut Can Yücel
Sani Gerşon yazdı:

Tam anlamadım. Foto paylaşmanız mümkün mü?

Şimdi şöyle açıklayayım. Gündüz ledleri bulunuyor. Gün içerisinde gündüz ledlerinin yanık olup, Karanlık yerlerde normal farı açıyor olması gerekiyor. En azından ben böyle biliyorum. Ama benim aracım, Far kumandası auto moddayken her zaman kısa farları yakıyor. Her defasında ben auto moddan çıkartıp, ledleri açıyorum. Bu şekildede tünele girince tekrar kendim yakmak zorunda vs. kalıyorum. Açıklayamadıysam yine de fotoğraflı bir şekilde anlatabilirim isterseniz.

Cem Işık yazdı:

Gündüz de olsa gece de, kısa farlar mı yanıyor? Sorun bu mudur?

Evet, Sorunum tam olarak bu. Aracı kumandadan açtığımda ilk başta ledler yanıyor. Aracı çalıştırdığımda kısa farları açıyor. Bir daha da kapanmıyor.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Kısa far ampulleriniz orjinal mi, led-xenon vs takıldı mı? Far anahtarında sorun olabilir gibi düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Mahmut Can Yücel
Cem Işık yazdı:

Kısa far ampulleriniz orjinal mi, led-xenon vs takıldı mı? Far anahtarında sorun olabilir gibi düşünüyorum

Aracı daha yeni aldım, Normal farlar mevcut. Bir türlü sorunu çözümleyemedim.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Benim aklıma far anahtarı sorunu geliyor, oto elektrikçiye gösterip netleştirebilirsiniz bunu. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Can Yücel
Cem Işık yazdı:

Benim aklıma far anahtarı sorunu geliyor, oto elektrikçiye gösterip netleştirebilirsiniz bunu. 

Teşekkür ederim. Çok sağolun.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Işık algılayıcı sensörün önüne bir şey sermiş olabilir misiniz. Mesela bir örtü ya da etiket falan yapıştırmış olabilir misiniz

Yorum bağlantısı
Mahmut Can Yücel
Ali Darbaz yazdı:

Işık algılayıcı sensörün önüne bir şey sermiş olabilir misiniz. Mesela bir örtü ya da etiket falan yapıştırmış olabilir misiniz

Ben aracı yeni aldım, Aracı almadan önce camda çatlak olduğu için eski sahibi camı değiştirtti. Acaba o sıra bir problem mi oldu bilmiyorum. Dışta cam filmi yok. Sensörü içten sökebiliyor muyum, bilgim yok.

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Sensör de sıkıntı var gibi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Sensör arızası belli ki, ön cam orijinal mi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Can Yücel
Selçuk Bakış yazdı:

Sensör arızası belli ki, ön cam orijinal mi?

Hiç bilmiyorum, cam yeni değişmiş. Sadece onun bilgisi var.

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mahmut Can Yücel yazdı:

Hiç bilmiyorum, cam yeni değişmiş. Sadece onun bilgisi var.

sensöre zarar verilmiş olabilir motajının dikkatli yapılması lazım ya da camın ona göre uygun takılması lazımdı

Hatalı montaj ya da hatalı cam takılmış olabilir geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Far anahtarı otomatik pozisyonda iken böyle davranıyorsa, sensör arızalı, yada cam değişirken bir hata yapılmış. 

Fark anahtarının posizyonunu kontrol edin. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Yağmur sensörü olsa camdan sökülürken oldu derim ama far sensörü göğüste olması lazım. Göğüsten camı telle keserken mi zarar verdiler acaba diyorum. 

Sensörün üstünü bir kontrol edin, temiz mi çizik vs var mı?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ü.Emre Kartal yazdı:

Yağmur sensörü olsa camdan sökülürken oldu derim ama far sensörü göğüste olması lazım. Göğüsten camı telle keserken mi zarar verdiler acaba diyorum. 

Yağmur sensörü ve far sensörü aynada cama yapışık?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ü.Emre Kartal yazdı:

Göğüsteki far sensörü değil. 
Klimanın güneş sensörü o Ümit. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...