İçeriğe Yönlendir

Teleskop

Hayrettin Bahadir

Recommended Posts

Hayrettin Bahadir

LGS stresini üzerinden atan oğlum Deniz Devrim, iki yıllık dijital açlığını neredeyse günün 15 saatini bilgisayar ve telefon ile gidermeye çalışıyor. Bu durumu değiştirme girişimlerin şimdilik başarısız oldu. Oğlumun bilgisayar alışkanlığını nasıl azaltabilirim diye "bilgisayardan" araştırma yaparken karşıma teleskop videoları çıkmaya başladı.

Telefonu bırakıp güzel keşifler , gözlemler yapabileceği, çok fazla sabır gerektirmeden/ sıkılmadan yıldız, gökyüzü meteor ne varsa inceleyebileceği bir teleskop almak istiyorum.
(çok pahalı olmayacak param yok) Bu konuda tecrübesi olan, hatta "evde var biz kullanmıyoruz hediyem olsun" tarzı tekliflere açığım.
Hem feza araştırması, hemde açık alanda botanik incelemesi yapabileceği bir cihaz arayışındayım. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Eşimin yeğeni, 14-15 yaşlarındayken para biriktirip teleskop almıştı. Her gece 3-4 saat balkonda gökyüzünü inceliyordu. Elinde bir defter notlar alıyor, gezegenlerin konumunu işaretliyor vs. Sonra o alet yetmeyince baya profesyonel bir teleskop aldı ailesi. Dslr fotoğraf makinesi bağlanıp gezegen takibi falan yapan bir teleskop. Aldığı notları yurt dışında üniversite profesörleri ile paylaşıp 16 yaşında üniversitede asistan gibi yaşamaya başladı. 
çocuğu üniversite çağında İngiltere’de bir okul havada kaptı. Şimdi yüksek lisans yapıyor. 
çok keyifli bir meşgale, eğer hevesi varsa desteklemek lazım.. 

not: yeğene sordum da sadece kendi aktif kullandığı teleskop varmış elinde, diğerini vermiş başkasına seneler önce. 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir
Cem Işık yazdı:

Eşimin yeğeni, 14-15 yaşlarındayken para biriktirip teleskop almıştı. Her gece 3-4 saat balkonda gökyüzünü inceliyordu. Elinde bir defter notlar alıyor, gezegenlerin konumunu işaretliyor vs. Sonra o alet yetmeyince baya profesyonel bir teleskop aldı ailesi. Dslr fotoğraf makinesi bağlanıp gezegen takibi falan yapan bir teleskop. Aldığı notları yurt dışında üniversite profesörleri ile paylaşıp 16 yaşında üniversitede asistan gibi yaşamaya başladı. 
çocuğu üniversite çağında İngiltere’de bir okul havada kaptı. Şimdi yüksek lisans yapıyor. 
çok keyifli bir meşgale, eğer hevesi varsa desteklemek lazım.. 

not: yeğene sordum da sadece kendi aktif kullandığı teleskop varmış elinde, diğerini vermiş başkasına seneler önce. 

Başlangıç olarak önerisi olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Benim oğlan da benzer yaşta heves etmişti. Baya da bir ilgilendi. Sonra spor vs araya girince hevesi geçti. Bilgisayardan uzaklaşmak için çok iyi bir seçim bence de . Öncelikle başlangıç için sizin de dediğiniz gibi ucuz yollu bişey alın. Merakını bir izleyin. Eğer devam ederse daha profesyonel bir şey alırsınız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Hayrettin Bahadir yazdı:

Başlangıç olarak önerisi olabilir mi?

Omegon az-3 diye bir model tavsiye ediyor. Türkiyede satışı varsa memnun edermiş. 250 sterlin civarı ingiltere fiyatı var dedi. 
bir de şu linki paylaştı bu da iyi diye

https://ts2.store/tr/optik/16635-omegan-n-76-700-az-1-teleskop-4049467137603.html?SubmitCurrency=1&id_currency=24&srsltid=AfmBOorfpCEC0y4JOv1coP4YsctmkrFPTq2rx3Fngawh_SaMoQDncPf8d40

2018 senesinde şu foto gibi çekimler yapıyordu

IMG_6031.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Çocuk için eminiz değil mi abi. Ev plajı görüyor mu :seytan:

• Mutlu 7
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

neyseki teleskoplar tesr görüntü üretiyorlar. :D

Köpük ve ayna ile cine5 açan adamız biz heheeeeyt

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bu kadar ciddi bir konuyı bile iğrenç hale getirdiniz ya helal olsun! Hatbirt şifresi olan var mı?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Bu kadar ciddi bir konuyı bile iğrenç hale getirdiniz ya helal olsun! Hatbirt şifresi olan var mı?

Yine mi kilitledin yanlış girip.

Password : Password

Login : Login

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Hayrettin Bahadir yazdı:

LGS stresini üzerinden atan oğlum Deniz Devrim, iki yıllık dijital açlığını neredeyse günün 15 saatini bilgisayar ve telefon ile gidermeye çalışıyor. Bu durumu değiştirme girişimlerin şimdilik başarısız oldu. Oğlumun bilgisayar alışkanlığını nasıl azaltabilirim diye "bilgisayardan" araştırma yaparken karşıma teleskop videoları çıkmaya başladı.

Telefonu bırakıp güzel keşifler , gözlemler yapabileceği, çok fazla sabır gerektirmeden/ sıkılmadan yıldız, gökyüzü meteor ne varsa inceleyebileceği bir teleskop almak istiyorum.
(çok pahalı olmayacak param yok) Bu konuda tecrübesi olan, hatta "evde var biz kullanmıyoruz hediyem olsun" tarzı tekliflere açığım.
Hem feza araştırması, hemde açık alanda botanik incelemesi yapabileceği bir cihaz arayışındayım. 

aynı sıkıntıları bizde yaşıyoruz, iki yılın acısını çıkartmak için nasıl bir oyun hevesidir anlamış değilim.

biz şimdilik basket kursuna başladık, devam eden bir okçuluk kursumuz var sadece onlara gitmek için bilgisayar başından kalkıyoruz. 

benimde çok acil çözüm bulmam lazım. teleskop daha önce bizde hediye gelen bir tane ile deneme yaptık çokta hevesli idi ancak hem kullandığımız cihaz iyi değildi hem de oturduğumuz çevrede çok sayıda bizden yüksek bina var. insanların rahatsız olmasından rahatsız oldum diyebilirim 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

aynı sıkıntıları bizde yaşıyoruz, iki yılın acısını çıkartmak için nasıl bir oyun hevesidir anlamış değilim.

biz şimdilik basket kursuna başladık, devam eden bir okçuluk kursumuz var sadece onlara gitmek için bilgisayar başından kalkıyoruz. 

benimde çok acil çözüm bulmam lazım. teleskop daha önce bizde hediye gelen bir tane ile deneme yaptık çokta hevesli idi ancak hem kullandığımız cihaz iyi değildi hem de oturduğumuz çevrede çok sayıda bizden yüksek bina var. insanların rahatsız olmasından rahatsız oldum diyebilirim 

Oda var işte. Niyeti kötü insanlar yüzünden, bilim yapıyorum desen kime inandırabileceksin. 

Bizim Adanada da çatılar kiremit değil. Düz dam. Yani biz dam deriz. Akşam olunca yüksek bir binanın damından gözlem yapmak, sessiz sakin, rahatsız eden yok. Bence yetişkinlere bile iyi gelir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...