Onur Demir 14 Temmuz Yazar Paylaş 14 Temmuz Bugün yıkattım arabayı. Evin yanında da detaylı fotoğraflarını çektim. 11 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Temmuz Paylaş 14 Temmuz Rengi çok güzel maşallah Forumda bu renkten bi hb daha var. Ama o dumandan biraz kararmış 1 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 14 Temmuz Paylaş 14 Temmuz Onur Demir yazdı: Bugün yıkattım arabayı. Evin yanında da detaylı fotoğraflarını çektim. Ciddi ciddi düşünmeye başladım. Kullandıkça yorumları belirtirsen çok sevirim abi. Gönlüm gözüm ec4 den yana olsa(bence daha güzel) da mantığım ec4 x'ten yana. 115kw seçeneğinden. Birde bunun yanına e2008 ekledim. Bütçe sıkıştırıyor bakalım ama nasip. Eve wallbox kurma maliyeti nedir şu aralar bilen var mı? 2 Yorum bağlantısı
Onur Demir 14 Temmuz Yazar Paylaş 14 Temmuz Görkem Karakaş yazdı: Ciddi ciddi düşünmeye başladım. Kullandıkça yorumları belirtirsen çok sevirim abi. Gönlüm gözüm ec4 den yana olsa(bence daha güzel) da mantığım ec4 x'ten yana. 115kw seçeneğinden. Birde bunun yanına e2008 ekledim. Bütçe sıkıştırıyor bakalım ama nasip. Eve wallbox kurma maliyeti nedir şu aralar bilen var mı? Yeni kasalarda 11kw AC var Benimki 7kw max adaptör iş görür yani. Hergün 100km yapmayacaksanız prize takılacak 3.5kw adaptör iş görür 2008 daha dar. Ec4x alabilir 1500altı bulunabiliyor bazı bayilerde sıfır. Grupta paylaştı birisi baya emek harcamış 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 15 Temmuz Paylaş 15 Temmuz (düzenlendi) Görkem Karakaş yazdı: Ciddi ciddi düşünmeye başladım. Kullandıkça yorumları belirtirsen çok sevirim abi. Gönlüm gözüm ec4 den yana olsa(bence daha güzel) da mantığım ec4 x'ten yana. 115kw seçeneğinden. Birde bunun yanına e2008 ekledim. Bütçe sıkıştırıyor bakalım ama nasip. Eve wallbox kurma maliyeti nedir şu aralar bilen var mı? Okula gel bir tur atalım Görkem. Gerçi ben izindeyim ama Ağustosta iş başındayım. WallBox 30 binden 70 bine kadar değişiyor. Tabi kablo işçilik vb. de fiyatı artırıyor. 15 Temmuz tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 15 Temmuz Paylaş 15 Temmuz H.Cenk Bayrakçı yazdı: Okula gel bir tur atalım Görkem. Gerçi ben izindeyim ama Ağustosta iş başındayım. WallBox 30 binden 70 bine kadar değişiyor. Tabi kablo işçilik vb. de fiyatı artırıyor. Hocam mezun oldum size söylemeyi planlıyordum fakat son sınavımdan sadece 2 gün sonra iş başı yaptım. Mezuniyet işleri için geldiğimde okulda olursanız mutlaka uğrayacağım aklımda. Araba işi çözülür bir şekilde 😅 1 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 16 Temmuz Paylaş 16 Temmuz Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben de düşünüyorum da menzili ilerleyen süreçte paylaşabilir misiniz? 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 17 Temmuz Yazar Paylaş 17 Temmuz Fatih Uzun yazdı: Onur hayırlı olsun,kazasız belasız. Sağol Abi. Görüşemiyoruz, çok açtık arayı. Alişan YILMAZ yazdı: Hayırlı olsun güle güle kullanın. Ben de düşünüyorum da menzili ilerleyen süreçte paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim. alttaki postta uzun yol durumunu paylaştım. çok sık 250km üzeri yol yapıyorsanız bu modeli tavsiye etmem. daha büyük bataryalı araçlar bakabilirsiniz. 200km de bir 15-20dk mola veririm sorun olmaz derseniz olabilir. bizim gibi %90 şehir içi kullanacaksanız kesinlikle tavsiye ederim tabi. Sıfır güzel fiyatlar denk gelebiliyor. 2ci elde de 2022-2024 full opsiyonluları 1250-1300 arası bulunabiliyor. Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 17 Temmuz Paylaş 17 Temmuz Haklısın,eylül gibi bir buluşma yaparız,emmi de yaklaşmış İstanbul a,eski arkadaşları görmek çok güzel olur. 1 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 16 saat önce Yazar Paylaş 16 saat önce (düzenlendi) Priz işi hallolmuşken aracı %100'e çıkardım dün ve kayınvalideyi köye götürme bahanesi ile totalede 121km lik bir köye git gel yaptım. Tam şarjda 304km menzil verdi ilk başta. şehir içinde azcık ilerleyince %99 menzil 318km oldu Şehir içinde önce pazara uğradık meyve aldım haftalık. Şehir içinde 5-6km baya sıkışık akşam trafiğinden sonra Çorlu-Sütlüce git gel yaptım. 4kişi gittik 3 kişi döndük. felaket bir sıcak vardı klima hep açıktı. 2 tane de telefon şarj ettik yol boyunca Köy yollarında ortalama tüketim 12kwh/100km lara kadar düştü. sonrasında e5 e çıkınca özellikle kırmızı ışıklarda pat diye durup tekrar 90lı hızlara çıkmak tüketimi baya arttırıyor. dururken rejenerasyon mesafe çok kısa olduğunda yeteri kadar yapamıyor. Ama 90-100 e ulaşmak için çok fazla harcıyor. Benzer bir yolu hergün yapıyorum dizel araçla 80-95 arası hızlarda 6lt altına inemiyorum hiç. eve geldiğimde ortalama tüketimim 14.2kwh/100km ve şarjım %59du. kalan menzil 170km Burada bilgi paylaşımı yapmak adına bazı şeylere dikkat ederek kullanıyorum. sonraki süreçte %90 eşim kullanacağı ve çok sık kullanılmayacağı için imkan varken paylaşım yapmak istedim. kısa kullanımlarım sonrasında araçla ilgili artı ve eksilerden bahsetmek istiyorum ufaktan, fikir edindikçe eklemeler yaparım. + ları ; -gece sürüş çok zevkli, aydınlatmalar çok başarılı, uzun kısa otm yapması gayet iyi. -çok sessiz, konforlu bir araç, gerçekten uçan halı efekti söyleminin hakkını veriyor. sessizlik D segmenti premium araç gibi, trim sesi , rüzgar sesi yok garip geliyor -adaptif hız sabitleyici ve şerit takip güzel çalışıyor. -şarj zamanlayıcı çok iyi, evde prize bağlayıp istediğin saatte başlatmak güzel. (adaptörde de aynı özellik var. -haritası gayet iyi, şarj istasyonlarını gösteriyor. henüz güncelleme işini beceremedim bakacağım bir ara. -henüz kullanmadım ama ön iklimlendirme güzel bir olay, sıcakta şarj ederken aracı belli derecede ayarlayabilmek güzel bir özellik. -'ler -deri koltuklar sırtımı çok terletti, evet hava da sıcaktı ama olsun. - ayağınız 46 ve üzeri ise sol ayağınızı koyacak yer bulamıyorsunuz sol ayak rampası ve koltuğun üzerine konumlandığı batarya tümseği arası tam 46 numaraya göre. ileri geri oynatamadım ayağımı. koltuk en geride olunca ayağımı oraya denk getirmek ergonomik gelmedi. -adaptif hız sabitleyici ile ilerlerken uzak takip seçilmesine rağmen özellikle çorlu lüleburgaz arasındaki yolda ışıklarda duran araçları çok geç farkediyor. yani bir aracı takip ediyorsanız sorun yok ancak boş bir yolda 95le giderken ilerde kırmızıda duran bir aracı gördüğünde refleks olarak müdahale edip yavaşlayıp durmak durumunda kaldım. kesin kendi dururdu ama biraz ani olurdu sanırım. geneli bu şekilde olabilir bilmiyorum pek kullandığım bir sistem değil. 15 saat önce tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Onur Demir 15 saat önce Yazar Paylaş 15 saat önce En önemli detayı eklemeyi atladım; akşamki 121kmlik seyahatimizin TL maliyeti 51,8TL 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Onur Demir yazdı: - ayağınız 46 ve üzeri ise sol ayağınızı koyacak yer bulamıyorsunuz sol ayak rampası ve koltuğun üzerine konumlandığı batarya tümseği arası tam 46 numaraya göre. ileri geri oynatamadım ayağımı. koltuk en geride olunca ayağımı oraya denk getirmek ergonomik gelmedi. işte adamlar normal insana göre tasarlamış daha ne yapsın. 1 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Onur Demir yazdı: akşamki 121kmlik seyahatimizin TL maliyeti 51,8TL Eski üsulle 100km tüketim yaklaşık 0.95LT 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Sani Gerşon yazdı: Eski üsulle 100km tüketim yaklaşık 0.95LT bu taraftan hesaplayınca için karardı 7,5 litre yaksam 121kmde toplamda 400tl gibi bir rakam tutacakmış. 4 kişi gittik köye 12,5TL git gel kişi başı maliyet. abovvv. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Onur Demir yazdı: En önemli detayı eklemeyi atladım; akşamki 121kmlik seyahatimizin TL maliyeti 51,8TL Lpg ye göre 1/5 Benzine göre 1/7 Dizele göre 1/6 Yanlış hesaplamıyorum değil mi. ? 17 kw elektriği 51 liraya nasıl aldın len.. 2 Yorum bağlantısı
Emin Önal 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: 17 kw elektriği 51 liraya nasıl aldın len.. Evden Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Ali Gök yazdı: acil elektriğe zam talebimiz var yeteri kadar araba satılınca yaparlar. daha orada değiliz demekki. Mehmet Ozyurek yazdı: Lpg ye göre 1/5 Benzine göre 1/7 Dizele göre 1/6 Yanlış hesaplamıyorum değil mi. ? 17 kw elektriği 51 liraya nasıl aldın len.. kaçak kullanmış bence... yarı yarıya filan olmalıydı evden şarj olunca. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Emin Önal yazdı: Evden Evde kaç lira ki elektrik. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Evde kaç lira ki elektrik. Urfada bedava diye duymuştum 2 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Lpg ye göre 1/5 Benzine göre 1/7 Dizele göre 1/6 Yanlış hesaplamıyorum değil mi. ? qq'ya göre yazmadın abi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: qq'ya göre yazmadın abi Benzinli hesabını Qashqaiye göre, lpg hesabını audiye göre yaptım ya 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Lpg ye göre 1/5 Benzine göre 1/7 Dizele göre 1/6 Yanlış hesaplamıyorum değil mi. ? 17 kw elektriği 51 liraya nasıl aldın len.. Tam nasıl hesapladın anlamadım? Yüzde hesabı değil galiba? Yorum bağlantısı
Recommended Posts