Çağlar Bayur 5 saat önce Paylaş 5 saat önce radardan cesza gelmez ne güzel Ka da böyle idi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Onur Demir yazdı: Geçen fulledim depoyu ve Edirne'ye gittim. 150km sonunda %50 batarya ile Edirneye ulaştım. Otobandan gittim. karma kullanım, 110, 120 çok az 120 ama çoğunlukla 95 ile gittim. 14,2kw ortalama verdi. %30 ilave yaptım %80 ile dönüşe geçtim. işlerim bitince. 130a sabitleyip bir süre gidince ortalama 19-20kw verdi ve Çorlu'ya varamayacağımı anlayıp hızı kademeli olarak düşürdüm. son düzlükte 95ile giderek Menzil/kalan km oranını dengelemeye çalıştım. Çorlu'ya döndüğümde %16 ve 40km civarı menzil vardı. Ortalama 17.2kw. düz mantık; 45kw net batarya hacmi var, 15kw ortalama ile max yapağın km 300 16 ortamamam var benim genel olarak; 267 max menzil yapar. Gece klima kapalı ve 90lı hızlarda 11-12kw ortalama yapanlar var. çok zorlarsak 400 km yapıyor alet. Basmazsam Buradan ayvalık istikametinde 350km yi rahat geçerim gibi duruyor. 90 litreyi dolduruyorum, 3.0 ile yardira yardira, ağzına kadar dolu arac ile 900km yol yapiyorum. Keske boyle bir dizel dur kalk ve sehir ici kisa mesafeler icin 20 30 km net menzile sahip bir hibrit motorlu olabilseydi. Elektriklilerin avantaji sessizlik ve dusuk suratte ekonomi. Diger turlu menzil kalirmi kaygisi cekilir sey degil bence. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Onur Demir yazdı: Batarya sağlığını ölçemediler. öyle bir teknolojileri yokmuş. Bataryaya garanti veriyorsunuz, durumunu göremeden neye göre işlem yapacaksınız dedim. tık yok. Servis danışmanı çok uğraştı çözmek için ama servis müdürü bile olmuyor dedi. Servis danışmanı hatrına düşük puan vermedim. Neyse OBD sipariş verdim aliexpressten o gelince bakarım duruma. Salakmış o. Bir daha karşılaşırsanız söyle bi elm327 çakması alsın. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Aracın kendisi pil ömrünü ölçmüyorsa telefon uygulaması nasıl ölçecek? pil üstünde dünya kadar yazılım var. Bazı hücreler erken tükenir. Pil kendini dengeler falan. Pil ölçümü için bir sürü parametre var. bence bu konu çok kafaya takılıyor. Basit telefon bile 500 döngü full kapasite, üstüne bir 500 daha ile kullanılıyor. Sıcaklık yönetimi yok. elektrikli corsa soğutma özelliği olan piliyle 1000 sağlıklı döngüyü tamamlada 250.000km eder. 500 de sonrası. 1500 döngü ile 375.000km eder. e yeter yani Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: 375.000km eder. 160 binde pili değişen yaris ne yaşamış o zaman? Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Bataryanın vadedilen kapasitesi ile alabildiği şarjı oranlıyor çok karmaşık bir mantığı yok aslında. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: 160 binde pili değişen yaris ne yaşamış o zaman? çocukluğuna inmek lazım 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 32 dakika önce Paylaş 32 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Aracın kendisi pil ömrünü ölçmüyorsa telefon uygulaması nasıl ölçecek? pil üstünde dünya kadar yazılım var. Bazı hücreler erken tükenir. Pil kendini dengeler falan. Pil ölçümü için bir sürü parametre var. bence bu konu çok kafaya takılıyor. Basit telefon bile 500 döngü full kapasite, üstüne bir 500 daha ile kullanılıyor. Sıcaklık yönetimi yok. elektrikli corsa soğutma özelliği olan piliyle 1000 sağlıklı döngüyü tamamlada 250.000km eder. 500 de sonrası. 1500 döngü ile 375.000km eder. e yeter yani Aracin kendisi olcuyor zaten. BMS her hucrenin voltajini ayri ayri da olcuyor. Mevzunun telefonla alakasi yok. NMC bataryalarin dongusu 750 ile 1000 arasinda oynuyor. 3 günde 1 dongu tamamladigini varsaysak yilda 120 dongu yapar. Al sana 8 yil garantinin hesabi. Selim Bilgin yazdı: Bataryanın vadedilen kapasitesi ile alabildiği şarjı oranlıyor çok karmaşık bir mantığı yok aslında. Vaadedilen de degil teorik olarak iddia edilen. Mesela opelin bataryalarinda day-1 %96 demiş. Gostergede %100 oldugunda SoH %96 gosteriyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 dakika önce Paylaş 5 dakika önce (düzenlendi) Mertol Kip yazdı: Salakmış o. Bir daha karşılaşırsanız söyle bi elm327 çakması alsın. Abi allah aşkına emekli adamsın, lebi deryağ evin var. Arabana obd bağlayıp veri takibimi yapıyorsun. Sana bir eş bulalım ya. Zaten benim exel tablomun adına takılmıştın. 5 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts