Onur Demir 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce Pazar günü şarj %20 de kalmasın %50lere çıkarayım diye garajda şarja taktım. gece çıkarmayı unutup uyumuşum. sabah %100'dü. Haliyle full bekletmek zararlı diye dün akşam Çorlu-Marmaraereğlisi git geli yaptım. Giderken %10 harcadı 28km 'de ortalama 12,4kw (Çorludan Ereğliye giderken deniz seviyesine iniliyor, inişte az çıkışta fazla olması normal bu sebeple) Gelirken %12 harcadı biraz içerde gezdim 29 km toplamda. eve yanaştığımda ortalamam 15,6Kw. ortalama hız 57km. 85-97 arası gittim geldim. Eve gelip park ettiğimde %78 batarya ve 216km menzil göstermekteydi. Eko mode menzili +20km gösteriyor. Aracın batarya kapasitesi 50kw brüt, 46kw net. yıl ve km kaynaklı neti 44kw olarak baz alırsak ortalama 16kw baz almak ve ona göre planlama yapmak lazım şehir dışı için. Şehir içinde çok değişken, geçenlerde işimi hallettim geldim 10kw ortalama verdi. Şehirler arası için tüm bataryanın %70ini kullanılabilir düşünürsek bu araç özelinde 31kw ya denk geliyor. aşağı yukarı 200km yapıyor. (%70 sebebi %15-%85 arası verimli şarj için, 80-100kw arası şarj alıyor 20dk mola yeterli) Bu şehirler arası durmadan frenlemeden yapılan mesafedir. Otobanda ortalamayı 18kw almak lazım. E5 gibi, Çanakkale izmir arası gibi bir yolda da 13kw almak lazım ortalamayı. Anlık bilgi paylaşmak istedim. Bilgi bilgidir. 6 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Onur Demir yazdı: Haliyle full bekletmek zararlı diye dün akşam Çorlu-Marmaraereğlisi git geli yaptım. vesile ile iyi bahane lem sevdim bunu 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Bmc bunu bilir, böyle bir harekete getek yoktu bence Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bmc bunu bilir, böyle bir harekete getek yoktu bence 44 kw olan e-c3 ve türevlerinde neden ortalama tüketimi göstermiyor ? 54 kw olanlarda ortalama tüketimi gösteriyor nedense Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Gülmez yazdı: 44 kw olan e-c3 ve türevlerinde neden ortalama tüketimi göstermiyor ? 54 kw olanlarda ortalama tüketimi gösteriyor nedense onu yeni modellerle getirdiler. Eski modellerde yok. Yani ilk seri ürerimlerde yok muş . Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Darbaz yazdı: onu yeni modellerle getirdiler. Eski modellerde yok. Yani ilk seri ürerimlerde yok muş . peki burada yazılımsal bir eksilik mi var yoksa bms nin desteklememesi yani donanımsal bir şey mi ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Gülmez yazdı: peki burada yazılımsal bir eksilik mi var yoksa bms nin desteklememesi yani donanımsal bir şey mi ? Valla yazılımsaldır diye düşğnüyorum. Benim hyundai i20 fabrikadan çıkmış hali ile orta ekran navigasyonu yoktu. Update yaptım ekran geldi. Bu c3 deki bilgi ekranıda böyle bir basit update ile gelmiştir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts