İçeriğe Yönlendir

Hava Serinletici Önerisi

Mustafa Resül Kara

Recommended Posts

Mustafa Resül Kara

Merhabalar, havalar aşırı ısındı bir anda. Gece doğru düzgün uyumak çok zor. Büyük ihtimalle sıradan vantilatörler işe yaramaz artık. Fotoğraf daki gibi buz akülü soğutucular var bunlar işe yarıyor mu? Tabiki bir klima değildir ama en azından iş görür mü? Tavsiyelerinizi bekliyorum. 

IMG_20250711_090744.jpg.b83bf40b7231a937e6179f8fdd40bd4b.jpg

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Bimde cazip fiyata Kumtel seyyar klima vardı kaçırdım. Seyyar klimalarıda araştırabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Havayı serinletebilir gibi .Ancak soğutma için kullanılan buz veya buz akülerinden dolayı bir süre sonra rutubet sorunu olduğunu

duymuştum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

nemli bölgede işe yaramaz, buzlar 1-2 saatte biter, satış fiyatlarına bakınca fena halde şişirme ''ümit'' pazarlama. yani fyatı kadar işe yaramaz, bulunduğu mekanı da sık havalandırmak gerekir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Talha Bilgi yazdı:

Bimde cazip fiyata Kumtel seyyar klima vardı kaçırdım. Seyyar klimalarıda araştırabilirsiniz

Seyyar klimanın ucunu nasıl hallederiz peki 😊 camı açıp ordan mı sarkıtmak gerekiyor. 

Gökhan Aksu yazdı:

Havayı serinletebilir gibi .Ancak soğutma için kullanılan buz veya buz akülerinden dolayı bir süre sonra rutubet sorunu olduğunu

duymuştum.

Doğru rutubet işi aklıma gelmemişti 👍 

Çağlar Bayur yazdı:

nemli bölgede işe yaramaz, buzlar 1-2 saatte biter, satış fiyatlarına bakınca fena halde şişirme ''ümit'' pazarlama. yani fyatı kadar işe yaramaz, bulunduğu mekanı da sık havalandırmak gerekir

Ankara da nem yok abi ama rutubet işi olunca işler karışır. 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mustafa Resül Kara yazdı:

Seyyar klimanın ucunu nasıl hallederiz peki 😊 camı açıp ordan mı sarkıtmak gerekiyor. 

Doğru rutubet işi aklıma gelmemişti 👍 

Ankara da nem yok abi ama rutubet işi olunca işler karışır. 

buzlu serinleticler ortam nemini çok arttırıyor

Ankarada vantilatör yeterde artar ama ev güney cephe ise sıcak olabilir

Ben kuzey cephedeyim hatta üşüdüğüm bile oluyor

Seyyar klimaların boru çıkışı için camlara takılan aparatları var delme biçme olmadan bir sorun olacağını sanmıyorum

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Ali Gülmez yazdı:

buzlu serinleticler ortam nemini çok arttırıyor

Ankarada vantilatör yeterde artar ama ev güney cephe ise sıcak olabilir

Ben kuzey cephedeyim hatta üşüdüğüm bile oluyor

Seyyar klimaların boru çıkışı için camlara takılan aparatları var delme biçme olmadan bir sorun olacağını sanmıyorum

Güney cephe ve çatı katı 😊

Buzlu Serinletici rutubet olayından dolayı eledim. İyi bir vantilatör ya da klima düşünmem gerekiyor sanırım. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Her yerde çokça görülen bir ürün. Fakir kule tipi vantilatör TVL 90 S modelini aldım iki gün önce. Media Markette çalışırken dinledim. Sonra internetten taksitli aldım.

İlk kademede bile fena değil ses katlanılır seviyede çok ses yok. Kablosu uzun ve uzaktan kumandalı.

tvl-90-s-kule-tipi-vantilator-fakir-7795-25-B.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren

Merhabalar, havalar aşırı ısındı bir anda. Gece doğru düzgün uyumak çok zor. Büyük ihtimalle sıradan vantilatörler işe yaramaz artık. Fotoğraf daki gibi buz akülü soğutucular var bunlar işe yarıyor mu? Tabiki bir klima değildir ama en azından iş görür mü? Tavsiyelerinizi bekliyorum. 

IMG_20250711_090744.jpg.b83bf40b7231a937e6179f8fdd40bd4b.jpg

Bunu sakın alma...

Portatif klimayıda sakın alma.

Normal klima al.

Not:Hepsini tecrübe ettim.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

vantilatör, buzlu hava soğutucu, portatif klima, normal klima dördünü de aldım denedim, vantilatör bi işe yaramıyor, buzlu soğutucu filtrenin üstünden su geçirerek serinletiyor gibi görünüyor ama nemi aşırı arttırıyor, bende astım var ciğerimde hırıltı yaptı yüksek nem, ayrıca yapış yapış ter su oluyorsunuz. Portatif klima için camı deldik dış ünite kendi içinde olduğu için traktör gibi çalışıyor, klimayı kapatınca 15 dk kulak çınlaması devam ediyor. Normal klimadan başka almayın çünkü eninde sonunda onu alacaksınız boşuna diğerlerine para vermeyin, 

Şimdi samsung dijital inverter klima aldım bi kaç ay önce, dünya varmış, ev 2 taraftan güneş görüyor hemde apartmanın en üst katında oturuyorum, öğlende cehennem gibi oluyor, klima sayesinde nefes alabiliyoruz artık. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Buzlu-sulu modeller açık alanlarda kullanılıyor normalde. Portatif klimalar soğutuyor ancak gürültülü ve bulunduğu yerde inanılmaz vakum etkisi yapıyor.  Ev kendinize aitse normal klima ama imkan yoksa  kule tipli vantilatörler  yuvarlak vantilatörlere göre hem sessiz hem de havayı daha yumuşak üflüyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Benim evde güney Batı cephe ve en üst kat. Bu yüzden işten eve geldiğim zaman ev durulacak gibi olmuyor. Anlaşılan ya klima ya da kule tipi vantilatör 😊 ama klima bu işi kökten çözer gibi 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

hala üşüyen kaynananın odasına verilebilir. bir arkadaş demişti.

Güney cephe ve çatı katı 😊

Buzlu Serinletici rutubet olayından dolayı eledim. İyi bir vantilatör ya da klima düşünmem gerekiyor sanırım. 

evi sat.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Doğan Arşiray yazdı:

hala üşüyen kaynananın odasına verilebilir. bir arkadaş demişti.

evi sat.

Her ikisi de güzel öneriler 😊

Evin içinde sürekli güneş olması kışın rahatlık. Ama yazın tam bir eziyet. Evimden memnunum, alsam yine en üst kat alırdım. Üstümde atlayan zıplayan yok bir şey sirkeleyen yok 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Her ikisi de güzel öneriler 😊

Evin içinde sürekli güneş olması kışın rahatlık. Ama yazın tam bir eziyet. Evimden memnunum, alsam yine en üst kat alırdım. Üstümde atlayan zıplayan yok bir şey sirkeleyen yok 😊

Evi sat derken evi sat şato al demek istemiş. Continantel var garajında.

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
İlkay Başaran yazdı:

Garajında ne olduğunu bilmediğimiçin öneriyi tam olarak anlayamamışım, bu da benim ayıbım olsun 😊

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

flamingo deniz yatağımda yattığım yerden gülümsedim deliganlı.

Garajında ne olduğunu bilmediğimiçin

neler yokki. eksik çocukluğum, yarım gençliğim, ama continental gt m var.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

Kübadaki o bağlantı ne oldu sahi? Birer pine colado alır mıyık?

Mıyık ne ya son ana kadar iyi gidiyordum ama köylülüğüm belli oldu hemen :(

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Doğan Arşiray yazdı:

neler yokki. eksik çocukluğum, yarım gençliğim, ama continental gt m var.

Ben ev değiştirerek klima sorununu atlatırım ama sizinki biraz zor gibi 😊 

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

İnternette klimalar çok makul 20-22bine 12 lik klimalar mevcut. Regal Luna serisi aldım birisi kendime, 2 adet daha aldım sonradan aile üyelerine. Gayet sessiz mükemmel soğutma performansı var öneririm.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Ben ev değiştirerek klima sorununu atlatırım ama sizinki biraz zor gibi 😊 

ben direkt komşuları değiştirtiyorum. insan ağız tadı ile yarı olimpik havuza giremiyor.

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Aynen camı yarım açıp ordan sarkıtılıyormuş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

Ankarada hava sıcaklıkları çok yüksek olmayıp nem düşük olduğu için çok üst seviye bir klimaya ihtyiacınız yok

Arçelik beko grubu fiyat performans olarak başarılıdır

Daikin yan sanayisi olup çinde fason firması midea adı altında üretilen dayluxi, airfel gibi firmaları da tercih edebilirsiniz

tcl ve samsung ta yine alternatif firmalar

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Doğan Arşiray yazdı:

ben direkt komşuları değiştirtiyorum. insan ağız tadı ile yarı olimpik havuza giremiyor.

Klima alırsam komşular arıza çıkarırsa eğer size haber versem benim komşuları da değiştirir miyiz 😊

Ali Gülmez yazdı:

Ankarada hava sıcaklıkları çok yüksek olmayıp nem düşük olduğu için çok üst seviye bir klimaya ihtyiacınız yok

Arçelik beko grubu fiyat performans olarak başarılıdır

Daikin yan sanayisi olup çinde fason firması midea adı altında üretilen dayluxi, airfel gibi firmaları da tercih edebilirsiniz

tcl ve samsung ta yine alternatif firmalar

A101e bu aralar fazlasıyla klima geliyor. Ordaki ürünler tercih edilir değil mi 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Talha Bilgi yazdı:

Aynen camı yarım açıp ordan sarkıtılıyormuş

komşular değilmi.. ha pardon birden aklım oraya gitti.

Klima alırsam komşular arıza çıkarırsa eğer size haber versem benim komşuları da değiştirir miyiz 😊

A101e bu aralar fazlasıyla klima geliyor. Ordaki ürünler tercih edilir değil mi 

ben arçelik klima alamıştım 8 sene önce, invertörlü. onu kullanıyorum

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...