Mehmet Ozyurek 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Ali Cihangiroğlu yazdı: bende hep kapalı ss, full zarar en ufak faydası yok zira, oto hold da kapalı, kırmızıda dururken arkadan biri bindirdimi 4 teker frende hoş olmaz, ancak sakin trafikte kullanıyorum yada yorgunsam ama dikkatli, oto hold açıkken birde motor kapalı ise en kötü kombinasyon, yine arkadan biri geldimi yere çakılı aracın, sen gaza basana freni salana motoru çalıştırana kadar yandın, pillide motor olayı yok ama bu frenleme işi sakat, dikkatli olmak lazım, bu açıkken ekstra dikkat lazım, rahatlıktan çok yoruyor beni, anında tepki vermem lazım, hele sıkışık trafikte ve bu sıcakta insanlar yarı baygın ve kızgınken bu iki sistem aracada banada zarar... Bi göktaşı kaldı be Ali. 5 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Temmuz Paylaş 24 Temmuz Mehmet Ozyurek yazdı: Bi göktaşı kaldı be Ali. valla ss işe yaramazda oto tututcu güzel sistem ama beni geriyor, kırmızıda sanki el freni çekili gibi bekliyorsun, sakin ortamda açıyorum bazen, eğimli yerde falanda güzel, hill holder gibi sadece arkadan değil 4 tekerden frenaj daha güvenli oluyor aslında.... Yorum bağlantısı
Osman Ünal 24 Temmuz Yazar Paylaş 24 Temmuz (düzenlendi) Ben strat-stop u arabayı aldığımdan itibaren hiç kullanmadım, marşa basınca ilk işim hep kapatmak oldu. Autohold ise sürekli devredeydi. Belki de o yüzden ilk akü 7 sene dayandı, 2. akü ise 4. yıl sonunda min. 48 saat sonra ölçtüğümde hala 12,44-46 çıkıyordu. Edit: Akünün böyle olmasının sebebi kapalı otopark ta olabilir. Kışın min. 14, yazın max. 25-26 derece olmasından da olabilir. 24 Temmuz tarihinde Osman Ünal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Ünal 13 saat önce Yazar Paylaş 13 saat önce Ben bu pilli arabayı aldım ama bana göre değil galiba, baksanıza pejo ne yazmış, oysa ben garaja koyup 100% yapıp istediğim zaman kullanırım diyordum, hadi tamam 80% olsun. Şimdi ben şarjı 20-40 arası tutacam, 3-5 gün veya 1 hafta binmeyeceğim, işim olduğunda önce şarj yapıp ondan sonra işimi halledeceğim. Aracınızın kat edebileceği mesafe miktarını ve çekiş akünüzün dayanıklılığını korumak için, PEUGEOT şunları yapmanızı önerir: – Elektrikli aracınızın aküsünü her gün tam olarak şarj etmeyiniz (çekiş aküsünü %80'in altında mümkün olduğunca sık şarj ediniz). – Akünün tamamen boşaltmasına izin vermeyiniz. – Çekiş aküsünün şarj seviyesi düşük veya yüksek olduğunda aracı uzun süre kullanılmayacak şekilde (12 saatten fazla) garajda saklamayınız. %20 ile %40 arasında bir şarj seviyesi tercih ediniz. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Osman Ünal yazdı: Ben strat-stop u arabayı aldığımdan itibaren hiç kullanmadım, marşa basınca ilk işim hep kapatmak oldu. Autohold ise sürekli devredeydi. Belki de o yüzden ilk akü 7 sene dayandı, 2. akü ise 4. yıl sonunda min. 48 saat sonra ölçtüğümde hala 12,44-46 çıkıyordu. Edit: Akünün böyle olmasının sebebi kapalı otopark ta olabilir. Kışın min. 14, yazın max. 25-26 derece olmasından da olabilir. benim fiestanın akü 9 sene gittiydi, sorun çıkarmadı ama az güç kaybı hissedince değiştim 10-11 sene gidedi belki, şuanki 5. senesinde, yarı ömrü sanırım pilli araca gelince, bunlar planlı kullanım ister, piller canıdır, en ufak eskime emaresinde yenilemeden satamazsın şimdiden söyliyim, sıfır aldıysan 3-4 seneden sonra değiştirmeyi mutlaka düşün, en azından ağır zarardan kurtarırsın, haklı olduğumu zamanla görecek zaten herkes... %100 şarjı sadece uzun yola gideceksen yap ve ayarıda öyle bir yapki doldumu beklemeden yola çık, tam dolu beklemesin o pil. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: benim fiestanın akü 9 sene gittiydi, sorun çıkarmadı ama az güç kaybı hissedince değiştim 10-11 sene gidedi belki, şuanki 5. senesinde, yarı ömrü sanırım pilli araca gelince, bunlar planlı kullanım ister, piller canıdır, en ufak eskime emaresinde yenilemeden satamazsın şimdiden söyliyim, sıfır aldıysan 3-4 seneden sonra değiştirmeyi mutlaka düşün, en azından ağır zarardan kurtarırsın, haklı olduğumu zamanla görecek zaten herkes... %100 şarjı sadece uzun yola gideceksen yap ve ayarıda öyle bir yapki doldumu beklemeden yola çık, tam dolu beklemesin o pil. Ohooo ben pilli traş makinamı bile 20 senedir kullanıyorum birşey olmaz. 10 sene sonra bakarım artık pili mi biter, motoru mu yanar, ondan sonra da araç kullanmam galiba. Edit: Ha bu arada yarın sabahın garantisi yok. 12 saat önce tarihinde Osman Ünal tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Osman Ünal yazdı: Ben bu pilli arabayı aldım ama bana göre değil galiba, baksanıza pejo ne yazmış, oysa ben garaja koyup 100% yapıp istediğim zaman kullanırım diyordum, hadi tamam 80% olsun. Şimdi ben şarjı 20-40 arası tutacam, 3-5 gün veya 1 hafta binmeyeceğim, işim olduğunda önce şarj yapıp ondan sonra işimi halledeceğim. Aracınızın kat edebileceği mesafe miktarını ve çekiş akünüzün dayanıklılığını korumak için, PEUGEOT şunları yapmanızı önerir: – Elektrikli aracınızın aküsünü her gün tam olarak şarj etmeyiniz (çekiş aküsünü %80'in altında mümkün olduğunca sık şarj ediniz). – Akünün tamamen boşaltmasına izin vermeyiniz. – Çekiş aküsünün şarj seviyesi düşük veya yüksek olduğunda aracı uzun süre kullanılmayacak şekilde (12 saatten fazla) garajda saklamayınız. %20 ile %40 arasında bir şarj seviyesi tercih ediniz. Yok yaw, %10-90 arasinda kullan işte. Tam doldurup garajda yatirma diyor. Evde sarjda birakip tatile cikanlar asil risk grubu. Yola gideceksen %100 doldurabilirsin. Eger %2-3te falan birakip 1-2 ay yatirirsan batarya kendiliginden bosaliyor, 12v akusu de boşsa OBC calismadigi icin ya once ona takviye yapip AC den şarj edeceksin ya da dc sarj baslatman gerek ondan düşükte yatirma diyor. 12 saat falan hikaye. Deepcycle mevzusu ozetle. Ayarlarda %80de durdur diye bir secenek olmasi lazim onu aç yeter. Gerisi hikaye. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Osman Ünal yazdı: Ohooo ben pilli traş makinamı bile 20 senedir kullanıyorum birşey olmaz. 10 sene sonra bakarım artık pili mi biter, motoru mu yanar, ondan sonra da araç kullanmam galiba. Edit: Ha bu arada yarın sabahın garantisi yok. bendekide 13 senelik ama pilli araba öyle değil, başka türlüde devre dışı kalacak, bak sonra araç kullanmam kısmına katılıyorum, al bendende o kadar, zaten şuan sıfır heves var, içimde bitti o istek, dede moda geçiyoruz artık 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts