Mehmet Göktürk 12 Ekim Paylaş 12 Ekim Mehmet Ozyurek yazdı: Yok hocam yok almadım henüz. Şakadan takıyorum, o şarj ettiğimi sanıyor.. fethulah h. nın "şarj olsunlar deşarj olsunlar...." diye bir videosu vardı.. 3 Yorum bağlantısı
Osman Ünal 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Dönüşüde gerçekleştirdik, Bu sefer 13 saatte gelmişim, sabah 08.30 çıktık akşam 21.30 evdeydim. Evden çıkarken 100% yaptım yaklaşık 18 saat şarjda kaldı sabah 7.00 - 7.30 civarı 100% olmuştu. 1. şarj (152 km) Derecik Samsun shell (Trugo) Golf ün depoyuda burdan doldururdum, aynı zamanda evden çıkarken hazırladığımız şeylerle kahvaltımızı da yapardık, yine aynı programı uyguladık. 24 Dk. şarj yapmışım 16,69 KW - 197,28 TL 2. şarj (189 km) Osmancık Park ganita (Astor) 28 Dk. - 28,056 KW - 308,34 TL 3. şarj (173 km) Opet-Sunpet Ultra Petrol- Çördük Çerkeş (eşarj) (Kesinlikle durulmaması gereken bir yer şarj hızı rezalet) Gerede ye tırmanma yapacağımdan tecrübesizlikten durdum meğer bir sonraki durağa aslında rahat yetermiş. 15 Dk. - 7Kw. - 79,81 TL 4. şarj ( 47 km ) Gerede kebap bank (Astor) Burada da yemek için dururduk, yine aynısını yaptık. 40 Dk. - 33,98 Kw - 373,4 TL 5. şarj ( 183 km ) Berceste Sapanca (Trugo) Burada şarja gerek yoktu, kahve içmek için durduğumuzda istasyonu boş görünce bağladık. 12 Dk. - 10,13 Kw. - 119,78 TL Ev (122 km) Toplamda 1.078,61 TL şarj yapmışız, evde yaptığımızı saymıyorum, gerçi 0 dan 100 e yaklaşık 125 TL eder. Eve vardığımızda 52% şarj kalmıştı, 3. ve 5. şarjları yapmadan da gelebilir mişim, tecrübe kazandıkça biraz daha relax olabilirsem daha iyi olacak. Şarj operatörleri içinde uygulaması en güzel olan Astor, şarj sonrası bütün detayları veriyor. Aracın yerleşik navigasyonu (tomtom), rotayı belirleyince Şarj noktalarını ve ne kadar şarj yapacağını falan gösteriyor gayet kullanışlı, (ABRP vb. gibi ) fakat aracın internet bağlantısı olmadığından trafik toğunluğunu falan göstermiyor, telefondan internet paylaşımı yapsak bile navi internet bağlantısı yok diyor. Bu distribütörün vurdum duymazlığı heralde, gerçi güncellemeleri muntazam yapabiliyoruz, otomatik güncellemesini isterdim ama malesef o da yok, arada kendim kontrol ediyorum. Sürüş hızımız max. 115 civarıydı, arada denemek için 140 civarlarında deneme yaptım bir kaç dakika, yolun büyük kısmı 100-110 aralığında limitleyici ile kullandım bir kaç defada asistanı kullanarak 5-10 dakika kendimi dinlerdirdim. Limitleyici inişlerde hız artarsa rejenerasyon yaparak hızı koruyor, Gerede de şarj 95% olmuştu yola çıkınca limitleyiciyi yine açmıştım ama inişte rejenerasyon yapmamaya başladı bozuldu zannettim, meğer 95% de rejenerasyon yapmıyormuş 94% e düşünce tekrar yapmaya başladı. Velhasıl bu uzun yol gidiş dönüş seyahatinde araçtan memnun kaldık oldukça konforlu bir seyahatimiz oldu. İstanbul da sıkıntısı olmuyor ama Ordu da köyleri dolaşırken altının alçak olması insanı huzursuz ediyor, daha doğrusu pilin altta olması huzursuzluk sebebi. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Osman Ünal yazdı: Limitleyici inişlerde hız artarsa rejenerasyon yaparak hızı koruyor, Gerede de şarj 95% olmuştu yola çıkınca limitleyiciyi yine açmıştım ama inişte rejenerasyon yapmamaya başladı bozuldu zannettim, meğer 95% de rejenerasyon yapmıyormuş 94% e düşünce tekrar yapmaya başladı. Çok iyi.. Ben bunu deneyecektim. unuttum. Abi aldığından beri toplam kaç km yol yaptın. Kaç kw elektrik aldın? Yorum bağlantısı
Osman Ünal 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Çok iyi.. Ben bunu deneyecektim. unuttum. Abi aldığından beri toplam kaç km yol yaptın. Kaç kw elektrik aldın? 3432 km yol yapmışım. dışardan 263 kw almışım, evden yaptıklarımı bilemiyorum. Arabaya inince bakar yazarım, rota 2 yi aldığımda sıfırladım ve hiç dokunmuyorum oradaki km ve ortalama tüketimi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts