Sezgin Yılmaz Pazartesi 19:38 Paylaş Pazartesi 19:38 Oncelikle hayirlisi omsun beyin vs sakin dalmayin bu arabaya , bu arabanin en nalet seyi elektirik tesisati duzgun bir elektirikci baksin sorun muhtamelen sase yapan kablolardandir gecmis olsun 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 23 saat önce Yazar Paylaş 23 saat önce Ali Gök yazdı: Sağ emniyet şeridinde durduğunda motor stop etmişmiydi araba ? Evet Yorum bağlantısı
Murat Sahın 23 saat önce Yazar Paylaş 23 saat önce Bu arada sorunu çözdük ve aracımı teslim aldım. Daha önce aracın ön kısmında bulunan sensörlere ve tesisata yanlış müdahale yapılmış. Ustam Cumartesi hata kodu için beyin ama incelemek lazım, araba kalsın dediğinde niye arabamın 3 gün kalması gerektiğini anlamamıştım. Bugün teslim aldım, baya test ettik, sorun yok. Aracın burnundaki tesisata yapılan hatalı müdahaleleri düzeltip doğru şekilde toparladık, arıza kaydını silip teste çıktık, arıza vermedi tekrar dedi. Dün arayıp araba hazır ama bir gün daha kalsın test edelim uyarsa dedi, 20 yıllık samimiyete istinaden kalsın, kullanın görelim ne olacak dedim. Yoğun şehir içi traifk ve çevre yolu yüksek hız ile akan trafikte test edilmiş, üzerine 120 km de biz çevirdik birlikte. Sorun düzelmiş. 5 bin tlye halloldu. @Çağlar Bayur abi https://www.fordkayseri.com/urun/ford-mondeo-panel-panjur-izgara-havalandirma-ayar-motoru-2014-2018?srsltid=AfmBOorpz7ugMlYkwE1zwcn6eYpthq6QL0FfzEyaEKpcozrO_3vGwskF ne olduğunu anlamadığımız parça bu. Bu radyatöre giren havayı ayarlıyor ama iptal etmişler, motoru sağlıklı çalışmıyor, bunun ucundaki kanatçıklarda yok, 30 bin tutardı bunu çalışır hale getirmek, doğru şekilde iptal ettik tekrardan dedi. Yağ ve filtre bakımını da yaptık. km 240 bin. Bakım kağıdını hemen kaybettim, buradan bakarım artık Yakıt hattı temizleyici yakıta, ayrıca eski yağa temizleyici katılıp sonra yağ değişimi yapıldı. 7 bin tl de bakıma ödedim. Murat Sahın yazdı: Bu arada sorunu çözdük ve aracımı teslim aldım. Daha önce aracın ön kısmında bulunan sensörlere ve tesisata yanlış müdahale yapılmış. Ustam Cumartesi hata kodu için beyin ama incelemek lazım, araba kalsın dediğinde niye arabamın 3 gün kalması gerektiğini anlamamıştım. Bugün teslim aldım, baya test ettik, sorun yok. Aracın burnundaki tesisata yapılan hatalı müdahaleleri düzeltip doğru şekilde toparladık, arıza kaydını silip teste çıktık, arıza vermedi tekrar dedi. Dün arayıp araba hazır ama bir gün daha kalsın test edelim uyarsa dedi, 20 yıllık samimiyete istinaden kalsın, kullanın görelim ne olacak dedim. Yoğun şehir içi traifk ve çevre yolu yüksek hız ile akan trafikte test edilmiş, üzerine 120 km de biz çevirdik birlikte. Sorun düzelmiş. 5 bin tlye halloldu. @Çağlar Bayur abi https://www.fordkayseri.com/urun/ford-mondeo-panel-panjur-izgara-havalandirma-ayar-motoru-2014-2018?srsltid=AfmBOorpz7ugMlYkwE1zwcn6eYpthq6QL0FfzEyaEKpcozrO_3vGwskF ne olduğunu anlamadığımız parça bu. Bu radyatöre giren havayı ayarlıyor ama iptal etmişler, motoru sağlıklı çalışmıyor, bunun ucundaki kanatçıklarda yok, 30 bin tutardı bunu çalışır hale getirmek, doğru şekilde iptal ettik tekrardan dedi. @Ali Darbaz sen bulursun, https://www.fordkayseri.com/urun/ford-mondeo-panel-panjur-izgara-havalandirma-ayar-motoru-2014-2018?srsltid=AfmBOorpz7ugMlYkwE1zwcn6eYpthq6QL0FfzEyaEKpcozrO_3vGwskF bu gerçekten ne işe yarıyor ki? Trend paket 2012 mondeoda radyatör hava giriş ayarı olacağına ikna olmadım ben Murat Sahın yazdı: Yağ ve filtre bakımını da yaptık. km 240 bin. Bakım kağıdını hemen kaybettim, buradan bakarım artık Yakıt hattı temizleyici yakıta, ayrıca eski yağa temizleyici katılıp sonra yağ değişimi yapıldı. 7 bin tl de bakıma ödedim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Senin arabanın ön panjurunda açılır kapanır kanatçıklar mı var Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Ali Darbaz yazdı: Senin arabanın ön panjurunda açılır kapanır kanatçıklar mı var 163 luklerde var abi , calismamasi ve hata verdiginde baya ugrastiriyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Murat Sahın yazdı: bunun ucundaki kanatçıklarda yok, 30 bin tutardı bunu çalışır hale getirmek, doğru şekilde iptal ettik tekrardan dedi. iptal et gitsin, dpf ten sonra ikinici sırada gereksiz bir şey. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Geçmiş olsun Bir kaç gün yinede temkinli kullanın 👍 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 saat önce Yazar Paylaş 15 saat önce Ali Darbaz yazdı: Senin arabanın ön panjurunda açılır kapanır kanatçıklar mı var Bilmem, bende sen bulursun diye düşünmüştüm. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Murat Sahın yazdı: Bilmem, bende sen bulursun diye düşünmüştüm. Arabanın şasesi lazım. Yada tam model yılı donanım paketi motor tipi. Motor DV4 mü Dv6 mı. Onunda kendi içinde tür tür versiyonu var. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: Bu arada sorunu çözdük ve aracımı teslim aldım. Daha önce aracın ön kısmında bulunan sensörlere ve tesisata yanlış müdahale yapılmış. Ustam Cumartesi hata kodu için beyin ama incelemek lazım, araba kalsın dediğinde niye arabamın 3 gün kalması gerektiğini anlamamıştım. Bugün teslim aldım, baya test ettik, sorun yok. Aracın burnundaki tesisata yapılan hatalı müdahaleleri düzeltip doğru şekilde toparladık, arıza kaydını silip teste çıktık, arıza vermedi tekrar dedi. Dün arayıp araba hazır ama bir gün daha kalsın test edelim uyarsa dedi, 20 yıllık samimiyete istinaden kalsın, kullanın görelim ne olacak dedim. Yoğun şehir içi traifk ve çevre yolu yüksek hız ile akan trafikte test edilmiş, üzerine 120 km de biz çevirdik birlikte. Sorun düzelmiş. 5 bin tlye halloldu. @Çağlar Bayur abi https://www.fordkayseri.com/urun/ford-mondeo-panel-panjur-izgara-havalandirma-ayar-motoru-2014-2018?srsltid=AfmBOorpz7ugMlYkwE1zwcn6eYpthq6QL0FfzEyaEKpcozrO_3vGwskF ne olduğunu anlamadığımız parça bu. Bu radyatöre giren havayı ayarlıyor ama iptal etmişler, motoru sağlıklı çalışmıyor, bunun ucundaki kanatçıklarda yok, 30 bin tutardı bunu çalışır hale getirmek, doğru şekilde iptal ettik tekrardan dedi. Yağ ve filtre bakımını da yaptık. km 240 bin. Bakım kağıdını hemen kaybettim, buradan bakarım artık Yakıt hattı temizleyici yakıta, ayrıca eski yağa temizleyici katılıp sonra yağ değişimi yapıldı. 7 bin tl de bakıma ödedim. @Ali Darbaz sen bulursun, https://www.fordkayseri.com/urun/ford-mondeo-panel-panjur-izgara-havalandirma-ayar-motoru-2014-2018?srsltid=AfmBOorpz7ugMlYkwE1zwcn6eYpthq6QL0FfzEyaEKpcozrO_3vGwskF bu gerçekten ne işe yarıyor ki? Trend paket 2012 mondeoda radyatör hava giriş ayarı olacağına ikna olmadım ben Bundan çinde ucuza bir sürü var. https://tr.aliexpress.com/item/1005008007130518.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.12f4mxqvmxqvcf&algo_pvid=2cf11684-2fb5-4e45-acd1-a7fc41a8bdb2&algo_exp_id=2cf11684-2fb5-4e45-acd1-a7fc41a8bdb2-4&pdp_ext_f={"order"%3A"7"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=6%40dis!TRY!1291.41!826.55!!!29.92!19.15!%402103834817544334880551026e8450!12000043237110623!sea!TR!754862527!ACX!1!0!&curPageLogUid=qy5O8cBQQ5gk&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A 14 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Murat Sahın yazdı: Bu arada sorunu çözdük ve aracımı teslim aldım. Daha önce aracın ön kısmında bulunan sensörlere ve tesisata yanlış müdahale yapılmış. Ustam Cumartesi hata kodu için beyin ama incelemek lazım, araba kalsın dediğinde niye arabamın 3 gün kalması gerektiğini anlamamıştım. Bugün teslim aldım, baya test ettik, sorun yok. Aracın burnundaki tesisata yapılan hatalı müdahaleleri düzeltip doğru şekilde toparladık, arıza kaydını silip teste çıktık, arıza vermedi tekrar dedi. Dün arayıp araba hazır ama bir gün daha kalsın test edelim uyarsa dedi, 20 yıllık samimiyete istinaden kalsın, kullanın görelim ne olacak dedim. Yoğun şehir içi traifk ve çevre yolu yüksek hız ile akan trafikte test edilmiş, üzerine 120 km de biz çevirdik birlikte. Sorun düzelmiş. 5 bin tlye halloldu. @Çağlar Bayur abi https://www.fordkayseri.com/urun/ford-mondeo-panel-panjur-izgara-havalandirma-ayar-motoru-2014-2018?srsltid=AfmBOorpz7ugMlYkwE1zwcn6eYpthq6QL0FfzEyaEKpcozrO_3vGwskF ne olduğunu anlamadığımız parça bu. Bu radyatöre giren havayı ayarlıyor ama iptal etmişler, motoru sağlıklı çalışmıyor, bunun ucundaki kanatçıklarda yok, 30 bin tutardı bunu çalışır hale getirmek, doğru şekilde iptal ettik tekrardan dedi. Yağ ve filtre bakımını da yaptık. km 240 bin. Bakım kağıdını hemen kaybettim, buradan bakarım artık Yakıt hattı temizleyici yakıta, ayrıca eski yağa temizleyici katılıp sonra yağ değişimi yapıldı. 7 bin tl de bakıma ödedim. @Ali Darbaz sen bulursun, https://www.fordkayseri.com/urun/ford-mondeo-panel-panjur-izgara-havalandirma-ayar-motoru-2014-2018?srsltid=AfmBOorpz7ugMlYkwE1zwcn6eYpthq6QL0FfzEyaEKpcozrO_3vGwskF bu gerçekten ne işe yarıyor ki? Trend paket 2012 mondeoda radyatör hava giriş ayarı olacağına ikna olmadım ben Geçmiş olsun Murat benim 2012 model 1,6 dizel mondeomda da vardı. Görevi motor soğutma suyunun optimum sıcaklıkta olmasını sağlıyor yani motor ideal sıcaklıkta ise kapakları kapatıyor radyatörden geçen özellikle kışın soğuk havalarda motorun hızlı soğumasını önlüyor. Motor sıcaklığına göre kendi açıp kapatıyor. Bir vesile ile kırılmış/bozulmuş sonuç olarak kasaplar iptal etmiş. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Sezgin Yılmaz yazdı: Oncelikle hayirlisi omsun beyin vs sakin dalmayin bu arabaya , bu arabanin en nalet seyi elektirik tesisati duzgun bir elektirikci baksin sorun muhtamelen sase yapan kablolardandir gecmis olsun Teşekkür ederim. Hata kodunu görünce bu beyin ama bakmam, incelemem lazım. Dolayısı ile arabayı bırakıyorsun, sök tak kurcala yapmayalım dedi. Sağolsun, inceleyip bulmuş. Tesisatmış. Burun tesisatını kurcalamışlar ama becerememişler, toparladık, gerisi sağlamdı ellemedim dedi. Sezgin Yılmaz yazdı: 163 luklerde var abi , calismamasi ve hata verdiginde baya ugrastiriyor Bizimki 1.6 115lik, varmış. Ne gerek varsa... Çağlar Bayur yazdı: iptal et gitsin, dpf ten sonra ikinici sırada gereksiz bir şey. Abi usta sormadı bile, sadece iptal etmeyi becerememişler, onu halletti. Uğraşamam onunla Ali Gök yazdı: Geçmiş olsun Bir kaç gün yinede temkinli kullanın 👍 400 km yaptım bile Metin Uzunoğlu yazdı: Geçmiş olsun Murat benim 2012 model 1,6 dizel mondeomda da vardı. Görevi motor soğutma suyunun optimum sıcaklıkta olmasını sağlıyor yani motor ideal sıcaklıkta ise kapakları kapatıyor radyatörden geçen özellikle kışın soğuk havalarda motorun hızlı soğumasını önlüyor. Motor sıcaklığına göre kendi açıp kapatıyor. Bir vesile ile kırılmış/bozulmuş sonuç olarak kasaplar iptal etmiş. Abi teşekkürler. Baya korkuttu ne çıkacak ne olacak bilmediğim için. Yolda limit kullanımda çat diye arıza ışığı yakıp stop etmesi cidden ürküttü. Bunu önden ufak tıklamışlardır, o esnada kırılmış, bozulmuştur. İptal etmişler ama becerememişler, çalışır hale getirmek çok masraflı olurdu bende iptal işini düzelttim dedi. Ali Darbaz yazdı: Bundan çinde ucuza bir sürü var. https://tr.aliexpress.com/item/1005008007130518.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.12f4mxqvmxqvcf&algo_pvid=2cf11684-2fb5-4e45-acd1-a7fc41a8bdb2&algo_exp_id=2cf11684-2fb5-4e45-acd1-a7fc41a8bdb2-4&pdp_ext_f={"order"%3A"7"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=6%40dis!TRY!1291.41!826.55!!!29.92!19.15!%402103834817544334880551026e8450!12000043237110623!sea!TR!754862527!ACX!1!0!&curPageLogUid=qy5O8cBQQ5gk&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Ben 93 tofaşa orjinal parça taktıran adamım. O kadar diyim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Murat Sahın yazdı: Teşekkür ederim. Hata kodunu görünce bu beyin ama bakmam, incelemem lazım. Dolayısı ile arabayı bırakıyorsun, sök tak kurcala yapmayalım dedi. Sağolsun, inceleyip bulmuş. Tesisatmış. Burun tesisatını kurcalamışlar ama becerememişler, toparladık, gerisi sağlamdı ellemedim dedi. Bizimki 1.6 115lik, varmış. Ne gerek varsa... Abi usta sormadı bile, sadece iptal etmeyi becerememişler, onu halletti. Uğraşamam onunla 400 km yaptım bile Abi teşekkürler. Baya korkuttu ne çıkacak ne olacak bilmediğim için. Yolda limit kullanımda çat diye arıza ışığı yakıp stop etmesi cidden ürküttü. Bunu önden ufak tıklamışlardır, o esnada kırılmış, bozulmuştur. İptal etmişler ama becerememişler, çalışır hale getirmek çok masraflı olurdu bende iptal işini düzelttim dedi. Ben 93 tofaşa orjinal parça taktıran adamım. O kadar diyim. bence ford konusunda @Çağlar Bayur ne diyor ona bakmak lazım. Dirençle felan kandırıp komple açık kalması bence daha mantıklı olabilir. Dv6 motorlar epey hararetli çalışan bir motor. Hararet konusunda peugeot dv6 ile aynı ise 110 derece gibi rakamlar okuyorum . Yorum bağlantısı
Murat Sahın 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Ali Darbaz yazdı: bence ford konusunda @Çağlar Bayur ne diyor ona bakmak lazım. Dirençle felan kandırıp komple açık kalması bence daha mantıklı olabilir. Dv6 motorlar epey hararetli çalışan bir motor. Hararet konusunda peugeot dv6 ile aynı ise 110 derece gibi rakamlar okuyorum . Şuan tamamen açık zaten Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Murat Sahın yazdı: Şuan tamamen açık zaten 16.500 TL çok pahalı ben vermezdim parça numarasını bulamadım belki farklı bir şekilde çok daha ucuza bile bulunabilirdi. Rus forumlarında tamir edildiğini gördüm YouTube'da videoları bile var 5 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Murat Sahın yazdı: Şuan tamamen açık zaten heh kalsın öyle unut gitsin veya toyotalar gibi yap kışın karton koyarsın öne 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Çağlar Bayur yazdı: heh kalsın öyle unut gitsin veya toyotalar gibi yap kışın karton koyarsın öne @Tansu Kalafatoğlu battaniye ve sıcak su torbası da işe yarar mı? 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Murat Sahın yazdı: @Tansu Kalafatoğlu battaniye ve sıcak su torbası da işe yarar mı? Bu Dv6 motorun soğuma sistemi. 83 derece de termostat açıyormuş. 97 derecede fan açıyor. Bu motorun euro 6 D2 olanı 110 derecede çalışıyor. Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Abi 1.6 larda oldugunu yebi gordum 😀 aracimizin active grilleri direnc ile kandirilmistir 😀 Yorum bağlantısı
Recommended Posts