İçeriğe Yönlendir

Kara

Murat Sahın

Recommended Posts

Mehmet Yeter
Murat Sahın yazdı:

2022 Petlas :biggrin:

O zaten 2023te ömrünü tamamlamıştır. 

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

2022 Petlas :biggrin:

Bendeki 2024 leri çöpe atınca epey ses azaldı :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Murat Sahın yazdı:

lastiklerden

.

Hele ki petlassa :D 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Alptuğ Özcan yazdı:

.

Hele ki petlassa :D 

Değiştirecem de biraz vakti var. Almışken de conti falan alayım diyorum oda bütçe ayarlaması gerektiriyor. Bu ay ödeme çoktu :biggrin:

Bir takim conti ısmarlasana :fiuw:

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Değiştirecem de biraz vakti var. Almışken de conti falan alayım diyorum oda bütçe ayarlaması gerektiriyor. Bu ay ödeme çoktu :biggrin:

goodyear indirim var bi bak istersen

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Murat Sahın yazdı:

Conti iyidir conti

Ama 4 tanesi beni aşar abi :fiuw::crazy:

image.png.72847dd4466166e0a7ff48e692f02c57.png

Gerçi bunun sinyali bile aşar beni o ayrı konu :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

goodyear indirim var bi bak istersen

Sevmiyorum gy. Continental, Michelin falan bakıyorum 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Murat Sahın

Geçen ay Antalya seyahatim oldu. Biraz geç oldu ama yorumlama vakti geldi. 

Araç uzun yolda manuel araçtan beklenebilecek kadar konforlu idi. Yol sesini daha çok bekliyordum, focusa göre belirgin şekilde iyi. Koltukları da yeterince rahat ve büyük. Baldır desteği biraz daha iyi olabilirmiş. 

Antalya dönüşünde yolun kapalı olması ve kaybolmam neticesinde eski bir baraj gölü yanından giden bir yoldan Isparta tarafına indim. Bölünmemiş ve oldukça sakindi. Tabi biraz şımardım. 2022 petlaslar ile bile virajlarda keyifli idi. Demre Antalya arasındaki sahilden giden yolda bir kaç kez arkayı kopartmayı becerdim. Toparlaması kolay, direksiyona net cevaplar veriyor. Önden koparttığımda ise esp müdahalesi ve doğru direksiyon manevrası ile yine burnunu istikamete alıyor. Tabi fazla kayarsa her şekilde yoldan çıkacaktır. 

Performans olarak çoğu sürücü için yeterli olacak şekilde gidiyor. Rampalarda hızını rahat şekilde muhafaza ediyor. 160'lı hızlara kadar stabil şekilde ivmeleniyor. 

Yakıt olarak; Ankara-Demre arası cc ile hız sınırlarına uyarak kullandım, 5,8 litre pompa verisi. Dönüşte hem kaybolmamdan mütevellit Antalya ara sokaklarında çok dolanmam hem de geç kalmamdan mütevellit yol boyunca fırsat buldukça gaza yüklenmemden ötürü 7 litrenin üzerinde tükettik. Ama döndüğümde ortalama hızım 108 km civarı idi :) 

Aydınlatmamız zayıf. Çözümü için @Çağlar Bayurabimden tavsiye rica edeyim.

Hava soğukken cc tuşları çalışmıyor, bu konuyu da @Servet Aydın abime sorayım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Alptuğ Özcan yazdı:

Conti iyidir conti

Ama 4 tanesi beni aşar abi :fiuw::crazy:

image.png.72847dd4466166e0a7ff48e692f02c57.png

Gerçi bunun sinyali bile aşar beni o ayrı konu :D 

aa benim araba?

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Murat Sahın yazdı:

Aydınlatmamız zayıf. Çözümü için @Çağlar Bayurabimden tavsiye rica edeyim.

Hava soğukken cc tuşları çalışmıyor, bu konuyu da @Servet Aydın abime sorayım.

Niye onlar :) Bizim fikrimiz yok mu :D

Bu arabada muhtemelen Visteon mercek var. Kararmıştır içleri. Mercek operasyonu şart.

CC tuşları direksiyonda ise muhtemelen zemberek sorunu olabilir. Kayinbirader Tiguan in zembereğini parçalayıp lehimle kopan flex kısımları toparlamıştı.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Metin Akbal yazdı:

Niye onlar :) Bizim fikrimiz yok mu :D

Bu arabada muhtemelen Visteon mercek var. Kararmıştır içleri. Mercek operasyonu şart.

CC tuşları direksiyonda ise muhtemelen zemberek sorunu olabilir. Kayinbirader Tiguan in zembereğini parçalayıp lehimle kopan flex kısımları toparlamıştı.

Estağfurullah, hiç öyle bir amacım yok :)

İki beyefendi davet edilmez iseler lütfetmiyorlar da :tongue2:

Mercek yok, standart far. Eski tip ampul.

CC tuşları direksiyonda, araç biraz ısınınca normal çalışıyor. Mesela teyp ve yol bilgisayarı tuşları da direksiyonda, onlar çalışıyor normal şekilde. Anlamadım ben bunu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Osram night breaker veya coolblue olabilir, daha iyisini istiyorsan mercekli biled gibi birley mükemmel olur. Şimdiye kadar arkasını savuramadım ama önden kaydırdım kasıtlı olarak lirimitlerini görmek için. Petlas bu aracın lastiği değil peşinen yazayım kızarsan kız. @Emrah Korkmazzaracı verirken nokian yazlıklar vardı köprülü kavşağa hızlı girmiştim Emraha dedimki gözün gördüğü yoldan korkma savurması zor. 

Murat Sahın yazdı:

CC tuşları direksiyonda, araç biraz ısınınca normal çalışıyor. Mesela teyp ve yol bilgisayarı tuşları da direksiyonda, onlar çalışıyor normal şekilde. Anlamadım ben bunu.

Çok kullanıldığı için oksitlenme vs olabilir kontak spreyi gibi birşeyler işe yarar. 

Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Murat Sahın yazdı:

Estağfurullah, hiç öyle bir amacım yok :)

İki beyefendi davet edilmez iseler lütfetmiyorlar da :tongue2:

Mercek yok, standart far. Eski tip ampul.

Mk4 farları maalesef yetersiz biraz, siz Ankara'daydınız galiba. Çetin İvgen diye bir abi var, onu bulun Mondeo'nun piri, özellikle far-multi medya üzerine çalışıyor, farları mercekletebilirsiniz,uygulama yaptığı bir sürü Mondeo var yollarda, satmasaydım benim de niyetim vardı. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz
Metin Uzunoğlu yazdı:

Osram night breaker veya coolblue olabilir, daha iyisini istiyorsan mercekli biled gibi birley mükemmel olur. Şimdiye kadar arkasını savuramadım ama önden kaydırdım kasıtlı olarak lirimitlerini görmek için. Petlas bu aracın lastiği değil peşinen yazayım kızarsan kız. @Emrah Korkmazzaracı verirken nokian yazlıklar vardı köprülü kavşağa hızlı girmiştim Emraha dedimki gözün gördüğü yoldan korkma savurması zor. 

Çok kullanıldığı için oksitlenme vs olabilir kontak spreyi gibi birşeyler işe yarar. 

Kesinlikle abi, Mondeo'yu yoldan çıkarmak oldukça zor, bir kez yağmurlu havada ve çok keskin ve oldukça limit üstü girilen bir virajda korkutmuştu beni ama orda da esp devreye girip hemen toparladı arabayı, başka araba olsa fırıldak olmuştu, sonrası malum. Lastik konusuna gelince Metin abiden aldığım Nokianlar ömrünü tamamlayınca 4 yıl Falken Ziex 310 kullandım, çok memnun kaldım, tavsiye ederim fiyatı makulse, sadece taban bozukluğu olabiliyor, alırken kontrol etmek lazım,bayiden almak daha mantıklı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Metin Uzunoğlu yazdı:

Abi far için önerdiklerinden deneyeceğim. Lastik konusunda kızmam, egeayı aldığımda onda da Petlas vardı, alır almaz değiştirmiştim. Bunda biraz bütçe kısıtı biraz da arabaya olan güvenim sayesinde biraz erteledim. Yoksa Petlas evlerden ırak :)

CC tuşları için oksitlenme olsa, sıcakken de aynı olmaz mıydı abi? Bu aracın içi oda sıcaklığı üzerinde iken normal çalışıyor. Sabah erken saatte araç içi çok soğukken yapıyor sadece.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...