Servet Aydın Salı 20:48 Paylaş Salı 20:48 Beyler, sistemi incelemedim hiç. Air sistem güvenli mi iyi bir sistem olarak baz alın, fiat sedici ve pejo için niyetiiliyim. Amacım kış veya yol dışı rotalarda aracı yükseltmek bir miktar. Yere indirme olmayacak haliyle. Yukarı ve standart seviye. Tabi ki yükseltme de aksların ve kamberin bozulmayacağı kadar düşünelim. Misal sedici için kamber kaçmadan 4cm yükseltme yapabiliyorum. Yandan takılan lastik onarım servisinde denedim. Pejo ise 3.5cm yükselebiliyor. Viraj ve yüksek hız ile konfor artışı azaltılışı yorumları lütfen. Gerçekci veriler lazım. Yutup filan değil. Yok oem sistem şöyledir böyledir demeden gerçek kullanıcı ve veya yapanları bilen gmren analiz yapan kişilerden bilgi bekliyorum 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Salı 20:59 Paylaş Salı 20:59 Ben air sistemlere aracın dinamiklerini, yanak yatma vs etkileyeceğini düşündüğüm için hep ön yargılı baktım. Bunun yanında arazi araçlarının yükseltme kiti daha mantıklı ve mühendislik hesapları yapılmış bir sistem olarak güven veriyor ve arsç markalarının yarışlar için hazırlanmış modelleri var. Belkide airin çalışma mantığını bilsem böyle düşünmezdim. 4 sirin dengesi bozulsa nasıl dengede duracak, ani fren vs de ebd nasıl etkilenecek. Sedici belki olabilir ama pejo konfor odaklı bir araç ona olmamalı. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Salı 21:07 Paylaş Salı 21:07 Lüks ve Spor otomobilllerinde düşük hızlarda şehir içinde aracın altının surtmemesi için lift sistemi kullanılıyor. Körük sistemi kullanılabilir mi? Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık Salı 21:29 Paylaş Salı 21:29 Mevut sistemi söküp air takanlarda körüğün patlaması yaşanan bir durum gördüğüm kadarı ile. Burada malzeme kalitesi ve kullanım şekli olasılığı değiştirir mutlaka. Anladığım kadarı ile arazide lazım olacak sadece. Mevcut sistemi koruyarak destek olarak modifiye haliyle yükseltme için kullanılabilirse sorun çıkarmayacaktır. Burada da konumlandırabilmek için alan yeterli olacak mı o var tabi. Amortisörde 2 tane kulak benzeri uzatılmış alana ihtiyaç duyulabilir. Yorum bağlantısı
Servet Aydın Salı 23:24 Yazar Paylaş Salı 23:24 Oğuzkan, zaten aslolan düşüncem, mevcut sisteme entegre edip talebe göre aracın yükselmesi. Metin Uzunoğlu yazdı: Ben air sistemlere aracın dinamiklerini, yanak yatma vs etkileyeceğini düşündüğüm için hep ön yargılı baktım. Bunun yanında arazi araçlarının yükseltme kiti daha mantıklı ve mühendislik hesapları yapılmış bir sistem olarak güven veriyor ve arsç markalarının yarışlar için hazırlanmış modelleri var. Belkide airin çalışma mantığını bilsem böyle düşünmezdim. 4 sirin dengesi bozulsa nasıl dengede duracak, ani fren vs de ebd nasıl etkilenecek. Sedici belki olabilir ama pejo konfor odaklı bir araç ona olmamalı. Hocam elektronik destekli, misal land rover araçlar gibi ise güvenliği yüksek hale dahi getirir. Ancak bir kaç inceleme yaptım mesela her körük için mağımsız seviye kontrolü yok. Bu ciddi sıkıntı. Virajda araç esnemeyip savrupacaktır zaten Mehmet Yeter yazdı: Lüks ve Spor otomobilllerinde düşük hızlarda şehir içinde aracın altının surtmemesi için lift sistemi kullanılıyor. Körük sistemi kullanılabilir mi? Audi A6 all road mesela. 4 modlu lift sistemi mevcut. Sürat arttıkça araç alçalıyor otomatik olarak. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu Dün saat 06:01 Paylaş Dün saat 06:01 Servet Aydın yazdı: Audi A6 all road mesela. 4 modlu lift sistemi mevcut. Sürat arttıkça araç alçalıyor otomatik olarak. abi benim de aklıma direkt a6 nın sistemini geldi. aynı şekilde c5 lerde bu sistemin benzeri var onları da araştırmakta fayda var hem senin aracın kuzeni benim sorentoda sabit 3,5 cm yükseltme vardı sınırları bilince aracı tanıyınca virajlara 10 km düşük girmeyi öğrenmiştim sorun olmamıştı Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Dün saat 06:04 Paylaş Dün saat 06:04 Değil abi. Çok güzel bir sistem, a6 allroad'da bir süre deneyimledim, ancak off road için ben güvenmezdim, en basitinden körüğe taş diken filan gelip patlatırsa kalır orada. Körüğün dışının korunaklı olduğu sistemler var mı bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Dün saat 06:11 Paylaş Dün saat 06:11 Allroad'daki çok iyi çalışıyor bu arada, arabayı her zaman seviyede tutuyor, virajda yatma diye bir şey yok. Yazılımlı haliyle binince aceminin elinde çok tehlikeli olur bu demiştim zira 150 ile mi 250 ile mi gittiği anlaşılmıyordu. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Dün saat 06:17 Paylaş Dün saat 06:17 bu ülkede oem olmadığı sürece kort bezi katkılı kauçuktan sağlam yapılmış bir körük olduğunu sanmıyorum Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 06:22 Paylaş Dün saat 06:22 (düzenlendi) arazide dayanmaz, 4 teker bağımsız çalışmadığı için sadece görüntü olur, aracı normal janttan süspansiyondan yükselt daha iyi, bu doğuştan olmadıktan sonra sadece görüntü benim bildiğim... böyle olacaksa tamam, kendin yap, yalnız sana bir yazılımcı lazım Dün saat 06:24 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 07:03 Paylaş Dün saat 07:03 Yine para harcayacak bir yer düşünmüşsün hemen. Pejoya muhtemelen olmaz. Sediciyi de sabit 4-5 santim yükselt. On göre kullan. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Dün saat 07:57 Paylaş Dün saat 07:57 Ya da coilover kullansan abi. Araziye girecegin zaman mekanik olarak yükseltip sonrasında geri alcaltsan. Yorum bağlantısı
Murat Sahın Dün saat 08:11 Paylaş Dün saat 08:11 Servet abi arazi koşullarında kamber kasterden çok dayanıma bakmak gerekir gibi. Yani arazi koşullarında adamlar akis falan kesiyor, air sistemi patlarsa sıkıntı olur. Biz zamanında safari düzenlerdik antalyada. En sorunsuz araçlar eski sjlerdi. Alt takım makas. Bozulacak bir şey yok. Mekanik iyidir abi. Yükseltme kiti olabilir. Asfaltta da kullanıyorum, hep yüksek olmaz dersen coil değerlendirmek lazım. Selim Bilgin yazdı: Allroad'daki çok iyi çalışıyor bu arada, arabayı her zaman seviyede tutuyor, virajda yatma diye bir şey yok. Yazılımlı haliyle binince aceminin elinde çok tehlikeli olur bu demiştim zira 150 ile mi 250 ile mi gittiği anlaşılmıyordu. Audinin yaptığı mühendislik harikası sistem o, kıyaslayacak kadar iyi bir sistemi sonradan yapamayız Bozulunca ne oluyor onu da bilmek gerek tabi 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 08:46 Yazar Paylaş Dün saat 08:46 Mehmet Ozyurek yazdı: Yine para harcayacak bir yer düşünmüşsün hemen. Pejoya muhtemelen olmaz. Sediciyi de sabit 4-5 santim yükselt. On göre kullan. Hasan pejo için orjinali bu, amortisör de değişsen yükselmez ve sert olarak devam eder dedi. Sedici için yükseltme en kolayı ancak, sürekli leylek gibi seyir istemiyorum 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Dün saat 08:46 Paylaş Dün saat 08:46 Mehmet Yeter yazdı: Ya da coilover kullansan abi. Araziye girecegin zaman mekanik olarak yükseltip sonrasında geri alcaltsan. aynısını diyecektim. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 09:17 Yazar Paylaş Dün saat 09:17 Murat Sahın yazdı: Servet abi arazi koşullarında kamber kasterden çok dayanıma bakmak gerekir gibi. Yani arazi koşullarında adamlar akis falan kesiyor, air sistemi patlarsa sıkıntı olur. Biz zamanında safari düzenlerdik antalyada. En sorunsuz araçlar eski sjlerdi. Alt takım makas. Bozulacak bir şey yok. Mekanik iyidir abi. Yükseltme kiti olabilir. Asfaltta da kullanıyorum, hep yüksek olmaz dersen coil değerlendirmek lazım. Audinin yaptığı mühendislik harikası sistem o, kıyaslayacak kadar iyi bir sistemi sonradan yapamayız Bozulunca ne oluyor onu da bilmek gerek tabi Yazdığın herşeye vakıfım fazlasıyla. Hem teknik hemde tecrübe olarak. Bana ar halkında bişeyler veri olarak sunabileceğin bişey var mı? Audi'nin sistemini ağlatacak daha mükemmeli de yaparım da; zaman ve bütçe gerek. Bana gereken sürüş güvenliği ve kullanıcı deneyimi ilk mesajımda da belirttiğim gibi Mehmet Yeter yazdı: Ya da coilover kullansan abi. Araziye girecegin zaman mekanik olarak yükseltip sonrasında geri alcaltsan. Önümde 25 metre yol bozuk sonra yine stabil. Araçtan inip tek tek ayar yapacağım çal çamur soğukta. Senin dediğin sistemle benim talebim çok farklı 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 09:23 Yazar Paylaş Dün saat 09:23 Selim Bilgin yazdı: Değil abi. Çok güzel bir sistem, a6 allroad'da bir süre deneyimledim, ancak off road için ben güvenmezdim, en basitinden körüğe taş diken filan gelip patlatırsa kalır orada. Körüğün dışının korunaklı olduğu sistemler var mı bilmiyorum. Selim, apaçi tayfası sistem evet ancak, arazide (soft) körük en verimli olanı ve dayanımı da yüksek. Dıştan darbe alacak yer yok, allroad ve land sisteminin benzerini istyorum. Piyasada baktılarım içinde hiçbir tane her körüğün mesafesini takip eden pot yok. Mekanik valf sistemi olanları gördüm. Mehmet Kazancıoğlu yazdı: abi benim de aklıma direkt a6 nın sistemini geldi. aynı şekilde c5 lerde bu sistemin benzeri var onları da araştırmakta fayda var hem senin aracın kuzeni benim sorentoda sabit 3,5 cm yükseltme vardı sınırları bilince aracı tanıyınca virajlara 10 km düşük girmeyi öğrenmiştim sorun olmamıştı Landı 5cm yükseltmiştim. Zaten hızlı araç değildi. Ancak arazide japonların sürücülerini ağlatacak verimdeydi yüksekliği ve hafif oluşuyla Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Dün saat 10:03 Paylaş Dün saat 10:03 Servet Aydın yazdı: Önümde 25 metre yol bozuk sonra yine stabil. Araçtan inip tek tek ayar yapacağım çal çamur soğukta. Senin dediğin sistemle benim talebim çok farklı Haklısın. Maxigarage var. Arazi araçları ile uğraşıyor. Belki onlar fikir verebilir. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin Dün saat 10:07 Paylaş Dün saat 10:07 Murat Sahın yazdı: Audinin yaptığı mühendislik harikası sistem o, kıyaslayacak kadar iyi bir sistemi sonradan yapamayız Bozulunca ne oluyor onu da bilmek gerek tabi Latte içerken yenisini takıyorlar yazardı @Çağlar Bayur olsa Yorum bağlantısı
Çözüm Cem Dilmen Dün saat 11:11 Çözüm Paylaş Dün saat 11:11 Servet Aydın yazdı: Beyler, sistemi incelemedim hiç. Air sistem güvenli mi iyi bir sistem olarak baz alın, fiat sedici ve pejo için niyetiiliyim. Amacım kış veya yol dışı rotalarda aracı yükseltmek bir miktar. Yere indirme olmayacak haliyle. Yukarı ve standart seviye. Tabi ki yükseltme de aksların ve kamberin bozulmayacağı kadar düşünelim. Misal sedici için kamber kaçmadan 4cm yükseltme yapabiliyorum. Yandan takılan lastik onarım servisinde denedim. Pejo ise 3.5cm yükselebiliyor. Viraj ve yüksek hız ile konfor artışı azaltılışı yorumları lütfen. Gerçekci veriler lazım. Yutup filan değil. Yok oem sistem şöyledir böyledir demeden gerçek kullanıcı ve veya yapanları bilen gmren analiz yapan kişilerden bilgi bekliyorum Kaldırmak her zaman iyidir abi. Doğrusunu yapıyorsun. Benim yorum ancak bu kadar. 10 Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 11:29 Yazar Paylaş Dün saat 11:29 Cem Dilmen yazdı: Kaldırmak her zaman iyidir abi. Doğrusunu yapıyorsun. Benim yorum ancak bu kadar. İşin piri geldi daalın 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 11:29 Paylaş Dün saat 11:29 Servet Aydın yazdı: Gerçekci veriler lazım. eski tükkanın karşındaki garbis usta bu aircilerin tüm parçalrının torna işlerini yapıyordu şimdi kalfası arap yürütüyor işleri, direkt boşver diyecekitr, saatları ayarlayalım Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 12:00 Yazar Paylaş Dün saat 12:00 Çağlar Bayur yazdı: eski tükkanın karşındaki garbis usta bu aircilerin tüm parçalrının torna işlerini yapıyordu şimdi kalfası arap yürütüyor işleri, direkt boşver diyecekitr, saatları ayarlayalım https://www.facebook.com/share/v/1D6S9FiB6C/?mibextid=wwXIfr 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Dün saat 13:01 Paylaş Dün saat 13:01 başaran sertlik ayarı dışarıdan yapılan coil çıkardı özelden gönderdim bence tam Servet abilik bir parça ama amortisör kulesinin üzeri kapalı ise iş yapmaz araçlarında 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Dün saat 16:51 Paylaş Dün saat 16:51 Çağlar Bayur yazdı: eski tükkanın karşındaki garbis usta bu aircilerin tüm parçalrının torna işlerini yapıyordu şimdi kalfası arap yürütüyor işleri, direkt boşver diyecekitr, saatları ayarlayalım Ustası garbis, kalfası arap müşterileri kim bilir hangi milletten. Yorum bağlantısı
Recommended Posts