Leventkaya Çarşamba 09:23 Paylaş Çarşamba 09:23 İyi günler arkadaşlar… focus 2006 model aracımın ABS ışığı yanıyor. Sabahları garajdan çıkarken direksiyonu çevirip yola devam ettiğimde sönüyor ancak yolda ani fren ya da keskin viraj gibi yerler olunca yanıyor. Cihaza bağladığımızda C1095 arıza kodu verdi. Pompa değişecek dediler. 20000 fiyat verdiler. Bu konuda acaba bilgisi olan var mı? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 09:25 Paylaş Çarşamba 09:25 Merhaba Bu makaleyi okuyun . Resimlerde aşama aşama bakım nasıl yapılıyor gösteriyor. https://www.drive2.ru/l/578437950161814687/ 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın Çarşamba 10:03 Paylaş Çarşamba 10:03 Sensörleri ve kablolarını kontrol ettirin. 2006 focusta başımıza geldi, oradan biliyorum. Tekerdeki sensörün kablosu kopmuş, temas ettiğinde devreye giriyor ve ışık sönüyor, temas etmediğinde devre dışı kalıyordu. Ehil bir elektrikçi 5 dkda halledebiliyor. Selamlar. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Çarşamba 10:26 Paylaş Çarşamba 10:26 Murat Sahın yazdı: Sensörleri ve kablolarını kontrol ettirin. 2006 focusta başımıza geldi, oradan biliyorum. Tekerdeki sensörün kablosu kopmuş, temas ettiğinde devreye giriyor ve ışık sönüyor, temas etmediğinde devre dışı kalıyordu. Ehil bir elektrikçi 5 dkda halledebiliyor. Selamlar. katılıyorum, ilk bakılacak yer dediğin kısım, kolaydan zora doğru gidiş tekniği... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Çarşamba 10:32 Paylaş Çarşamba 10:32 Ali Darbaz yazdı: Merhaba Bu makaleyi okuyun . Resimlerde aşama aşama bakım nasıl yapılıyor gösteriyor. https://www.drive2.ru/l/578437950161814687/ zor ihtimal, makaledede su teması demiş, bunun olması için suyla temas conta kaçağı ki resimde pompa dibinden su almış basıl başardıysa, yada belki aşırı nem çekmiş değiştirilmemiş işi bitmiş kararmış hidroliği uzun süre kullanmak lazımki buda pompadan önce kaliper pistonlarını pas yaptırır kitler diye tahmin ediyorum... Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Çarşamba 10:53 Paylaş Çarşamba 10:53 C1095 hidrolik motor arızası vermiş. ABS sensörleri ile ilgili bir kod vermemiş o yüzden sensörler ile vakit kaybetmeyin. ABS nin kendine ait sigortaları motor bölümü sigorta kutusunda oluyor. Klavuzdan bakın iki adet sigortası oluyor sanırım. 30A civarı yüksek olan sigortadan abs motor sürülüyor diye biliyorum onu kontrol edin sağlamsa soketine de bakın korozyon yapabilir temizleyin. Forscan dan arızayı silip ABS testi yaptırın ıslak yerde sert fren yapıp ABS yi test edin yine aynı kod düşerse motorda sorun olabilir. Basit kömürlü sistem bir motor diye biliyorum plastik tarz çekiç ile ABS motoruna iyice vurun. Tamir olabilir bence direk 20 bin çok fazla 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Çarşamba 11:04 Paylaş Çarşamba 11:04 Ali Darbaz yazdı: Merhaba Bu makaleyi okuyun . Resimlerde aşama aşama bakım nasıl yapılıyor gösteriyor. https://www.drive2.ru/l/578437950161814687/ Yapılacak iş bu söküp dağıtıp motoru kontrol etmek kolay bu şekilde Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 11:31 Paylaş Çarşamba 11:31 fren yağ hidroliği kaç senede bir değiştiniz? 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert Çarşamba 11:34 Paylaş Çarşamba 11:34 Ali Darbaz yazdı: Merhaba Bu makaleyi okuyun . Resimlerde aşama aşama bakım nasıl yapılıyor gösteriyor. https://www.drive2.ru/l/578437950161814687/ bu site her derde deva Yorum bağlantısı
Metin Akbal Çarşamba 13:26 Paylaş Çarşamba 13:26 İlk basılması gereken sigorta. Sağlam olsa bile değişmeli. Oksit olmuştur direnci zayıflamıştır. Elektrik oradan düzgün geçmiyor olabiliyor. Yorum bağlantısı
Leventkaya Çarşamba 14:02 Yazar Paylaş Çarşamba 14:02 Aracı Beyinciye getirdim bu pompayı söktüler içindeki kömürler erimiş dıştan bakınca anlamışlar güya parçayı sipariş verdiler İzmir’den geliyormuş parça parçanın kendisi 10.500 sonra kodlanacakmış falan durum şu bu bilgiler doğru mu yani gerçekten bunu mu yapıyorlar yoksa ufak bir şey değişikliği ile tekrar aynı parçayı mı takıyorlar bunu anlamak zor bu konuda bilgisi olan var mı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Çarşamba 14:08 Paylaş Çarşamba 14:08 Çağlar Bayur yazdı: fren yağ hidroliği kaç senede bir değiştiniz? Değişen usta var mı? Kime söylesem, sonra diyor. 1 Yorum bağlantısı
Leventkaya Çarşamba 16:10 Yazar Paylaş Çarşamba 16:10 Mehmet Ozyurek yazdı: Değişen usta var mı? Kime söylesem, sonra diyor. Belli bir periyotta değiştirdiğimi hatırlamıyorum. Hidroliğe baktılar eksik değildi. Yorum bağlantısı
Leventkaya Çarşamba 16:45 Yazar Paylaş Çarşamba 16:45 Leventkaya yazdı: Aracı Beyinciye getirdim bu pompayı söktüler içindeki kömürler erimiş dıştan bakınca anlamışlar güya parçayı sipariş verdiler İzmir’den geliyormuş parça parçanın kendisi 10.500 sonra kodlanacakmış falan durum şu bu bilgiler doğru mu yani gerçekten bunu mu yapıyorlar yoksa ufak bir şey değişikliği ile tekrar aynı parçayı mı takıyorlar bunu anlamak zor bu konuda bilgisi olan var mı Bu konuda bilgisi olan var mı? Sanki kandırıyorlar gibi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Çarşamba 17:25 Paylaş Çarşamba 17:25 Çıkma pompa denenebilir. Kod pompa hatası gibi duruyor Tamir de yapılıyor @Oğuzhan Çakır yaptırdı sanki Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Çarşamba 17:33 Paylaş Çarşamba 17:33 En fazla 200 liralık kömür değişimi ile kurtulamaz mıydı? Siz incelediniz mı motorun durumu nasıldı? Kömür değişimi yapılsa tekrar modül programlamaya gerek yoktu. Madem modül değişimi yapılacak, kendi ABS modülünüzün bütün parçalarını eksiksiz ustadan isteyin. O zaman belli olur değişecekler mi tamir edip takacaklar mı Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Mustafa Tüfekçi yazdı: Çıkma pompa denenebilir. Kod pompa hatası gibi duruyor Tamir de yapılıyor @Oğuzhan Çakır yaptırdı sanki Pompa bozuk, o da ABS beyninde bir entegreyi bozuyormus. 1095 bende de aynısı idi. Herhangi bir beyinciye gidin. Tamiri mümkün. Ben sorunsuz kullanıyorum. Mehmet Ozyurek yazdı: Değişen usta var mı? Kime söylesem, sonra diyor. Azaldıysa üstten ekleriz diyor benim de 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts