Mustafa Yanar Cumartesi 17:02 Paylaş Cumartesi 17:02 Değerli forumdaşlar 2007 fiesta aracım hep klima açık geziyorum.Havalar çok sıcak 35 40 derece arası değişiyor.Sorun klimanın istediğim gibi soğutmaması.En soğukta kullanmama rağmen yetmiyor. Kalorifer peteğini kontrol ettim çok sıcak, radyatördeki suyu aynen içeri vermiş neredeyse.Bu araçlarda kalorifer vanası yok mu, sıcak kalorifer peteği soğutma performansını düşürmez mi.Bu konuda ne yapabilirim.Klima gazı tamam, borular buz gibi, hava çıkışları soğuk ama bence yeterli değil.Sürekli en soğukta kullanmam gerekiyor, o da yetmiyor.Soğuk bölümün sıcağa yakın tarafına çevirince klima da hiç soğukluk kalmıyor.Biraz uzun oldu, kusura bakmayın. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Cumartesi 18:21 Paylaş Cumartesi 18:21 Kaç derece üflüyor, kanal çıkışlarından bi bakmak lazım. 7-10 derece arası üflemesi lazım. Kalorifer peteği sıcak olmamalı. Sol alttan bakıyorsanız orada evaporatör oluyordu sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert Cumartesi 18:25 Paylaş Cumartesi 18:25 (düzenlendi) her araçta elektro-musluk olmuyor. musluk olmayan araçlarda kalorifer peteği sürekli sıcak kalır. klima peteği ve kalorifer peteği arasında bir klape bulunur. sıcak soğuk geçişini bu klape sağlar. sizinki de o şekilde tasarlanmıştır. deneme amaçlı kalorifer peteğinin hortumlarını motor içinden birbirine bağlayarak kalorifer peteğini devre dışı bırakabilirsiniz. havalar soğuduğunda eski haline getirirsiniz Cumartesi 18:30 tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar Cumartesi 18:49 Yazar Paylaş Cumartesi 18:49 Teşekkürler, dediğiniz gibi yapıp deneyeceğiz, klape için kazan sökülmeli sanırım.Umarım klape değildir.Yalnız petek acayip sıcak oluyor, soğutucu ile yanyana olunca sanırım soğutma performansını düşürüyor. Yorum bağlantısı
Coşku Mert Cumartesi 19:01 Paylaş Cumartesi 19:01 motor suyu ne kadar sicaksa petek de o kadar sicak olur bu normal. klapenin kenarlarindaki contada yıpranma varsa ısıyi gecirebilir. belki boyle bir durum vardir. benim laguna 2 de de petege el degmeyecek kadar sicak ama klimayi açınca bir o kadar soguk ufleyebiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar Cumartesi 19:13 Yazar Paylaş Cumartesi 19:13 Coşku Mert yazdı: motor suyu ne kadar sicaksa petek de o kadar sicak olur bu normal. klapenin kenarlarindaki contada yıpranma varsa ısıyi gecirebilir. belki boyle bir durum vardir. benim laguna 2 de de petege el degmeyecek kadar sicak ama klimayi açınca bir o kadar soguk ufleyebiliyor. Daha sıcağa çevirmeden soğuk mavi kısmın yarısında dahi soğutma azalıyor, kontrol panelinin tel ve mekanizması sağlam ve düzgün çalışıyor, umarım klape değildir. Sani Gerşon yazdı: Kaç derece üflüyor, kanal çıkışlarından bi bakmak lazım. 7-10 derece arası üflemesi lazım. Kalorifer peteği sıcak olmamalı. Sol alttan bakıyorsanız orada evaporatör oluyordu sanırım. Onu da kontrol edeceğim, çok teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Cumartesi 20:18 Paylaş Cumartesi 20:18 Focus 1 de sıcak soğuk ayarı sürücü tarafında gaz pedalının hemen üzerinde havalandırma kazanında sıcak soğuk seçim telleri oraya bağlı. Bir kontrol edin seçim yaparken hafif ortada kalıyor olabilir elle tam oturtun oturmuyorsa 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Cumartesi 21:33 Paylaş Cumartesi 21:33 Önce derece ile ölçtürün. Bu kasa fiesta buz gibi yapmıyor. 5 derece ölçtüler benimkini güneş ön cama gelince hava çok sıcaksa yetiştiremiyor. Belki normal hali budur. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar Dün saat 15:16 Yazar Paylaş Dün saat 15:16 Ömer Sarıgül yazdı: Focus 1 de sıcak soğuk ayarı sürücü tarafında gaz pedalının hemen üzerinde havalandırma kazanında sıcak soğuk seçim telleri oraya bağlı. Bir kontrol edin seçim yaparken hafif ortada kalıyor olabilir elle tam oturtun oturmuyorsa Mekanizma iyi çalışıyor, tel sıcak soğuk değişimini yerine getiriyor. Süleyman Can yazdı: Önce derece ile ölçtürün. Bu kasa fiesta buz gibi yapmıyor. 5 derece ölçtüler benimkini güneş ön cama gelince hava çok sıcaksa yetiştiremiyor. Belki normal hali budur. Bugün derece ölçümünü kendim yaptım, derece ucunu 30cm kadar orta havalandırmadan içeri soktum.5dk demeden 10 derece altına indirdi.Gaz verince daha iyi soğuttu bu defa, rölantide iyi soğutmuyor.fan hızı 3 te iyi soğutmuyor.2000 devire doğru soğutma artıyor.En düşük 6 dereceyi gördüm ama stabil değil.Tüm bunları dışarda gölgede yaptım.Sıcaklık 35 derce civarıydı.Soğutma en soğuk olacak şekilde ayarlı, hafif yükseltsem zaten sıcaklık artıyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts