İçeriğe Yönlendir

Geri Vites Kamerası Açılmıyor.

Çağlar Kaya

Recommended Posts

Çağlar Kaya

Arkadaşlar Merhaba i20 aracımda geri vites takınca multimedia ekranı geri vites moduna geçiyor. Geri vites lambaları yanıyor. Ama multimedia ekranında simsiyah ekran çıkıyor. Direksiyonu çevirince yamulan ekranda (sarı kırmızı yeşil yön çizgisi) çıkmıyor. Bu yön çizgileri direk kameradan mı geliyor? Araçtaki kamera 6 pinli. Servise sordum direk kameranın garantisi 2 yıl olduğu için yaklaşık 11 bin tl kamera parası istediler araca bakmadan. birde daha önce kamera görüntüsü bir kaç kez geldi. yani o an çalışıyor. sonra ertesi gün arabayı kullanınca bakıyorum yine çalışmıyor. Sizce problem ne olabilir. gerçekten kameramı tamamen gitti yoksa soketler de filan gevşeme yada oksitlenme gibi bir şey olabilir mi? Geri vites te iken bagaj kapağına filan deneme amaçlı vurdum filan ama görüntü gelmedi :) gerekirse bagaj kapağını içerden sökeceğim.  

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

genelde su vs alıp oksitlenir kameralar. ana ünite geri vitese atıldı sinyalini alıyordur ekran siyahlaşıyordur ancak kamera yok gibi algılıyor olabilir böyle bir şey oldu ise 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Sonradan takılan geri görüş kamerası var. Aynı sorunu yaşayınca reset düğmesine iğnenin ucuyla 5 saniye basıyorum düzeliyor. Varsa o düğme ile yoksa ayarlardan fabrika ayarlarına döndürmeyi deneyin. Bağlı olan bütün usb aux kablolalarını çıkarın.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

genelde su vs alıp oksitlenir kameralar. ana ünite geri vitese atıldı sinyalini alıyordur ekran siyahlaşıyordur ancak kamera yok gibi algılıyor olabilir böyle bir şey oldu ise 

2016 mondeo da oluyordu bagaja ıslak yıkama malzemelerini koymayınca düzeldi. Dün aşırı sıcakta yine yaptı nemden şüpheleniyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...