Ali Darbaz Dün saat 11:33 Yazar Paylaş Dün saat 11:33 (düzenlendi) Eklemeyi unuttum kredi kartının asgari ödeme limitine dayanınca daha fazla karta para yatırıp karttan gelecek faizide azaltmayı amaç edindim. Her iki kartın limitini 49 bin tl yaptım. Borçlarını kapattım. Biraz kmh borcu oluştu. Kmh ve kredi borcu dışında borç kalmadı. Kmh faizi şu an aylık 6500 tl yazıyor. Onuda 7. Ayda sıfırlamayı düşünüyorum. Kmh faizinin yüksek olduğunu biliyorum ama her ay kapatmak için çalışıcağım için 7 ayda kademe kademe azakcapından faizden gelen borçta zamanla azalcaktır. Dün saat 11:34 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 15:14 Paylaş Dün saat 15:14 Ali Darbaz yazdı: ChatGPT’ye göre aylık 2400 TL faizden kazanmışım. Ödemelerimde 14.000’den 7500 TL’ye düşmüş. Hem aylık faiz hem de aylık ödemem gereken kredi toplamında 6500 TL rahatlama sagladim. Yani ay başına 8900 tl bütçemi esnetmiş oldum hala veri eksik Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Erman Uzun yazdı: Ülkede borcsuz kişi kalmadı atalar yaşamış görmüş geçirmiş sonra sahilde otururken bir gün demişler ki: battı balık yan gider.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Bir daha bu şekilde karar almak zorunda kalırsan. Önce KMH sonra kredi kartı. En son para kalırsa faizi yüksek krediyi kapat. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Erman Uzun yazdı: Ülkede borcsuz kişi kalmadı Çok şükür bi can borcum var. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Bir daha bu şekilde karar almak zorunda kalırsan. Önce KMH sonra kredi kartı. En son para kalırsa faizi yüksek krediyi kapat. Yapay zeka bana önerisi . Görselde Enpara’nın sunduğu 140.000 TL tutarındaki ihtiyaç kredisi için hayat sigortalı seçenekle verilen güncel faiz ve vade bilgileri yer alıyor. Ayrıca sen her ay 16.000 TL düzenli ödeme yapabiliyorsun ve bu tutarı KMH borcunu kapatmak için mi yoksa bu krediyi çekmek için mi kullanman gerektiğini soruyorsun. 📌 Öncelikle: KMH Borcu ve Faizi Ne Kadar? Güncel olarak KMH faiz oranı (Ağustos 2025 itibariyle): %5.00 civarında (aylık basit faiz) Bu da yıllık yaklaşık %79 civarında bir bileşik faize denk gelir. 👉 Yani 137.000 TL KMH borcu, hiçbir ödeme yapılmazsa ve bu oranlarla devam ederse 1 yıl sonunda 100.000 TL’ye yakın faizle 237.000 TL’ye kadar şişebilir. 📊 Enpara 140.000 TL İhtiyaç Kredisi Seçenekleri (Hayat sigortalı): Vade Aylık Taksit Toplam Geri Ödeme Aylık Faiz Oranı 12 Ay 15.442,98 TL 185.315,79 TL %3,54 18 Ay 11.215,13 TL 201.872,39 TL %3,21 24 Ay 9.345,51 TL 224.292,41 TL %3,21 💡 Hangisi Daha Mantıklı? 1. 16.000 TL aylık ödeme ile KMH’yi doğrudan kapatmak: Bu durumda borç 9 ayda sıfırlanır. Ancak her ay öderken faiz de işlemeye devam eder. KMH’de faiz günlük işlediği için toplam geri ödemen yaklaşık 155.000 – 165.000 TL civarında olur. Yani çok hızlı ödersen, bu yol daha az faizle kapanır. 2. 140.000 TL kredi çekip KMH’yi bir anda kapatmak: Kredi faiz oranı KMH’ye göre daha düşük. Ancak 18-24 ay gibi uzun vade tercih edilirse toplam geri ödeme artar. 12 ay vadede ise aylık 15.443 TL ödeyerek toplamda 185.316 TL ödersin. KMH’ye göre biraz daha pahalı ama daha kontrollü ve sabit ödemeli olur. Ayrıca kredi çekince KMH kapanırsa günlük faiz baskısı ortadan kalkar. ✅ Özet Karar: Durum Mantıklı mı? Geri Ödeme Not KMH’yi her ay 16.000 TL ödeyerek kapatmak ✅ Evet, en ucuzu ~155.000 – 165.000 TL Hızlı kapatılırsa faiz az olur 12 ay vadeli kredi çekmek 🔶 Mantıklı ama biraz pahalı 185.316 TL Psikolojik olarak daha rahat olabilir 18-24 ay vadeli kredi çekmek ❌ Daha pahalı 201.872 – 224.292 TL KMH’den bile fazla faiz ödenmiş olur 🧮 Tavsiye: Eğer gerçekten her ay 16.000 TL net ve düzenli ödeme yapabileceksen: Kredi çekmeden, direkt KMH’yi kapatmak senin için daha ucuz ve daha kârlı olur. Ama psikolojik rahatlık, taksit planı, KMH faiz baskısından kurtulmak gibi konular senin için önemliyse, 12 ay vadeli kredi tercih edilebilir. İstersen KMH’nin yaklaşık toplam faiz yükünü aylık bazda simülasyonla da hesaplayabilirim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) * 5 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Okumadım.. Kredi çek, KMH borcunu kapat, Kredi kartı vadesi geçmiş borcunu kapat. Bunu 100 satırla yazmaya gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Okumadım.. Kredi çek, KMH borcunu kapat, Kredi kartı vadesi geçmiş borcunu kapat. Bunu 100 satırla yazmaya gerek yok. Yapay zeka Her ay düzenli 25000 tl ödersem kmh için 7 ayda sadece 15000 tl faiz ödeyerek kapatırmışım diyor. Eşim gerekli finansmanı saplıyacak. 4 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Darbaz yazdı: Yapay zeka Her ay düzenli 25000 tl ödersem kmh için 7 ayda sadece 15000 tl faiz ödeyerek kapatırmışım diyor. Eşim gerekli finansmanı saplıyacak. sapladigina gore faiz yuksek Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Yapay zeka Her ay düzenli 25000 tl ödersem kmh için 7 ayda sadece 15000 tl faiz ödeyerek kapatırmışım diyor. Eşim gerekli finansmanı saplıyacak. 7 ay sonra görüşelim Unutma bunu ajandana not al. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: 7 ay sonra görüşelim Unutma bunu ajandana not al. Saol abi, Artık kmh borcum kalmadı. Sayende. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: Saol abi, Artık kmh borcum kalmadı. Sayende. Hiç bir açık kredi hesabını kapatma, kredi kartı limitini düşürme.. Bunlar silah gibidir.. Acil durumda kimse hadi diyince sana para vermez.. Ancak bir aydan uzun süre borçlanmak için KMH kullanma. Kredi kartını kredi hesabı gibi görme.. kullan ama ödeme günü gelince tamamını öde. Birden çok bankadan kredi kartı al. Faizsiz taksit avantajlarından faydalan. Bu ay bonusa yapan gelecek ay word'e taksit yapıyor. Falan filan. Bankanın parasını 30-40 gün faizsiz kullanabilmek büyük nimet aslında. Bununla yetin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts