İçeriğe Yönlendir

PPF Kaplama Hakkında Birkaç Soru?

Burak Yildirim

Recommended Posts

Emre Şimşek
Hüseyin Sönmez yazdı:

Pipief değil tepeu olacak. :)

Pipief kötü iz bırakıyor tepeu en iyisi.

Şöyle bir düzeltme yapayım:

PPF :    Paint protection film, yani boya koruma filminin genel adı.

TPU:    Termoplastik poliüretan (Isıtıldığında şekillendirilebilen, soğuduğunda ise sertleşen, yüksek esneklik, dayanıklılık ve aşınma direnci sunan bir elastomer türü)

TPE:     Termoplastik Elastomer (Hem plastik hem de kauçuk özelliği gösteren, geri dönüştürülebilir malzeme)

TPU olanını tavsiye ediyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
Emre Şimşek yazdı:

Şöyle bir düzeltme yapayım:

PPF :    Paint protection film, yani boya koruma filminin genel adı.

TPU:    Termoplastik poliüretan (Isıtıldığında şekillendirilebilen, soğuduğunda ise sertleşen, yüksek esneklik, dayanıklılık ve aşınma direnci sunan bir elastomer türü)

TPE:     Termoplastik Elastomer (Hem plastik hem de kauçuk özelliği gösteren, geri dönüştürülebilir malzeme)

TPU olanını tavsiye ediyorlar.

Evet, TPU ppf olarak geçiyor...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Cem Işık yazdı:

Hanımın arabayı bayide komple ppf yaptırmıştık, 1 sene olmadı 140 bin tl idi. Motor kaputundakini 2 senede bir getirip değişmemiz gerek dediler, nedendir bilemem.

PPF bir malzeme değil tanım aslında (peint prodakşın film) 

Esneterek veya ısıtarak şekül şukul yapıldığı için ya vinil olacak (PVC) yada termo plastik (TPU veya TPE) bunlardan en ele ayağa geleni, sağlam olanı PU tabiki. Onun da dez avantajı UV dayanımı çok zayıf. Bu yüzden güneşin dik geldiği yerleri değiştirmek gerekiyor. İz bırakma işleri de UV etkisi ile polimerler zamanla birbirine kaynama eğilimi gösteriyor olması. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

TPU güzel bir şey. çiziliyor, ısınınca çizik kayboluyor falan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
İlkay Başaran yazdı:

Isıdandır bence

Motor kapağı altında motor yok ki, (motor nerede bilmiyorum) pilli araba ya. tavanla motor kapağı aynı ısınıyor özetle. neden motor kapağı 2 yılda 1 dendi anlamadım :)

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Cem Işık yazdı:

Motor kapağı altında motor yok ki, (motor nerede bilmiyorum) pilli araba ya. tavanla motor kapağı aynı ısınıyor özetle. neden motor kapağı 2 yılda 1 dendi anlamadım :)

Hmm pardon. Fakirlik işte :crazy:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ertan Çabuk
  • Yeni Oluştur...