Emre Şimşek 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Hüseyin Sönmez yazdı: Pipief değil tepeu olacak. Pipief kötü iz bırakıyor tepeu en iyisi. Şöyle bir düzeltme yapayım: PPF : Paint protection film, yani boya koruma filminin genel adı. TPU: Termoplastik poliüretan (Isıtıldığında şekillendirilebilen, soğuduğunda ise sertleşen, yüksek esneklik, dayanıklılık ve aşınma direnci sunan bir elastomer türü) TPE: Termoplastik Elastomer (Hem plastik hem de kauçuk özelliği gösteren, geri dönüştürülebilir malzeme) TPU olanını tavsiye ediyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Emre Şimşek yazdı: Şöyle bir düzeltme yapayım: PPF : Paint protection film, yani boya koruma filminin genel adı. TPU: Termoplastik poliüretan (Isıtıldığında şekillendirilebilen, soğuduğunda ise sertleşen, yüksek esneklik, dayanıklılık ve aşınma direnci sunan bir elastomer türü) TPE: Termoplastik Elastomer (Hem plastik hem de kauçuk özelliği gösteren, geri dönüştürülebilir malzeme) TPU olanını tavsiye ediyorlar. Evet, TPU ppf olarak geçiyor... Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Cem Işık yazdı: Hanımın arabayı bayide komple ppf yaptırmıştık, 1 sene olmadı 140 bin tl idi. Motor kaputundakini 2 senede bir getirip değişmemiz gerek dediler, nedendir bilemem. PPF bir malzeme değil tanım aslında (peint prodakşın film) Esneterek veya ısıtarak şekül şukul yapıldığı için ya vinil olacak (PVC) yada termo plastik (TPU veya TPE) bunlardan en ele ayağa geleni, sağlam olanı PU tabiki. Onun da dez avantajı UV dayanımı çok zayıf. Bu yüzden güneşin dik geldiği yerleri değiştirmek gerekiyor. İz bırakma işleri de UV etkisi ile polimerler zamanla birbirine kaynama eğilimi gösteriyor olması. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 saat önce Paylaş 3 saat önce TPU güzel bir şey. çiziliyor, ısınınca çizik kayboluyor falan. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 saat önce Paylaş 1 saat önce İlkay Başaran yazdı: Isıdandır bence Motor kapağı altında motor yok ki, (motor nerede bilmiyorum) pilli araba ya. tavanla motor kapağı aynı ısınıyor özetle. neden motor kapağı 2 yılda 1 dendi anlamadım Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Cem Işık yazdı: Motor kapağı altında motor yok ki, (motor nerede bilmiyorum) pilli araba ya. tavanla motor kapağı aynı ısınıyor özetle. neden motor kapağı 2 yılda 1 dendi anlamadım Hmm pardon. Fakirlik işte Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ertan Çabuk yazdı: Eskiden di o işler .. bir dodik kaça boyanıyor haberin var mı 😁 geçen sene arabanın tamamını boyadık 2500 liralık malzeme fazla geldi Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Gök yazdı: geçen sene arabanın tamamını boyadık 2500 liralık malzeme fazla geldi Gördüm benzeri uygulamayı internette...🤣 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 57 dakika önce Paylaş 57 dakika önce Mehmet Ozyurek yazdı: TPU güzel bir şey. çiziliyor, ısınınca çizik kayboluyor falan. TPU aslında çizildiğinde kaybolmuyor, daha doğrusu yaralanarak çizilmiyor dayanıklı sadece iz oluyor o da zaman ile eski haline geliyor. Ama zamanla sararır. Boyaya nüfus etmeye başlar. Evet çizik kapanır bir miktar ama bir araba boyası parlaklında uzun süre olmaz. Kaplamanın en az 150 bin gibi fiyatları var. Tam bir ilk defa sıfır araba almış adam silkme operasyonu. 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 25 dakika önce Paylaş 25 dakika önce O kadar paraya kapalı garaj da yapabilirim bahçeye... (Sesli düşündüm) Yorum bağlantısı
Recommended Posts