İçeriğe Yönlendir

Elektriklide ÖTV Artışı

Mertol Kip

Recommended Posts

Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

gemide ona göre konum alrız bizde :tongue:

o dediğin mtv size gelmesinde dikkat et, şuan moda olan pilliler, şimdilik tabii, sizde bir alırken birde sataken güldürür durumu olacak, aza bekle hele :p

MTV bizde zaten var. Elektriklilerin MTV si siz fakir fukaranın MTV sinden zaten yüksek.

Güldürüyor en azından, yok bakımıydı debriyajıydı tork konvertörüydü egzantrik sincir mi kayışmı değişmiş mi ot mu kıl mı derdi yok. Düğmeye bas git mis.

Ben bataryalarla ilgili bi cinlik bekliyorum. Ben görürmüyüm bilmiyorum ama katı hal za zu çıkınca ve bunların bataryaları değişme zamanı geldiğinde kirletme vergisi falan itelerler kesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

doğru didin, bende böyle aldıydım ama aracın tamamın değil kapora sayılacak bir miktrardı, gerçi hatırladım şimdi, ben alırken sabit fiyat garantiside vardı...

Parayı aldıysa fatura kesmesi lazım. Ne demişti damat? para/çokomel. İzinsiz para toplamak suç, neye karşılık almış parayı? Ben devlet olsam nereden bileyim ben senin o parayı ne için topladığını der basardım cezayı. Belki kumar oynayacak? Yok eğer arabanın bedeli karşılığı aldıysa zaten fatura kessin, kesmediyse gene usulsüzlük. 2 milyonun günlük faizi bile 3-5 bin lira. Mal gibi vadesizde tutmadığına göre o zaman o getiriyi fiyata yansıtsın. Yansıtmıyorsa ÖTV farkını ödeyecek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mertol Kip yazdı:

MTV bizde zaten var. Elektriklilerin MTV si siz fakir fukaranın MTV sinden zaten yüksek.

Güldürüyor en azından, yok bakımıydı debriyajıydı tork konvertörüydü egzantrik sincir mi kayışmı değişmiş mi ot mu kıl mı derdi yok. Düğmeye bas git mis.

Ben bataryalarla ilgili bi cinlik bekliyorum. Ben görürmüyüm bilmiyorum ama katı hal za zu çıkınca ve bunların bataryaları değişme zamanı geldiğinde kirletme vergisi falan itelerler kesin.

bendede düğmeye bas git aynı, 700 km  üstelik, sonrası 5 dk da dolum, 10 yıl minium bu süre, sadece yağ filtre değişimi, zaten para değil, o dediğin arızalar olmaz, sende elektronik cortlar benim iki katı parayı servise ödersin, elektronik alet kullan at alettir unutma :tongue:

bataryada dediğin gibi neler olacak neler, değişimede pek güvenme, değiştirtmeye bilirler, bir komut satırına bakar iş, para kazanacak adamlar, en iyi para kullan at alette kazanılır.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bendede düğmeye bas git aynı, 700 km  üstelik, sonrası 5 dk da dolum, 10 yıl sadece yağ filtre değişimi, zaten para değil, o dediğin arızalar olmaz, sende elektronik cortlar benim iki katı parayı servise ödersin, elektronik alet kullan at alettir unutma :tongue:

bataryada deiğin gibi neler olacak neler, değişimede pek güvenme, değiştirtmeye bilirler, bir komut satırına bakar iş, para kazanacak adamlar, en iyi para kullan at alette kazanılır.

5 dk da tuvalete gidip fermuarını bile açamazsın.

Yaw kişisel olarak düşününce bana o piyango hiç vurmaz zaten. Emmi bana zeyilname hazırlamaktan bıktı. 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mertol Kip yazdı:

5 dk da tuvalete gidip fermuarını bile açamazsın.

Yaw kişisel olarak düşününce bana o piyango hiç vurmaz zaten. Emmi bana zeyilname hazırlamaktan bıktı. 

valla 5 dk sürmüyor benim depo doldurup gitmem, ne bu kamyonmu 400 lt dolsun diye bekliyim...

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Ali Cihangiroğlu yazdı:

valla 5 dk sürmüyor benim depo doldurup gitmem, ne bu kamyonmu 400 lt dolsun diye bekliyim...

Ya bırak hikaye yazma, elin ayağın titrerken fermuarın yerini bulman 3-5 dk alır zaten. hdsagfkjhsjh

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mertol Kip yazdı:

Ben şu hacim olayına da takığım. ACL falan varsa o araba kaç cc mesela? Ya da yeni arabaların emisyonu düşük hacimli dandik motorlu eski bir arabadan daha düşük?

Bence bu hacim işi ile köstürmesinler. Bi çarpan ayarlansın, arabanın motoru kaç cc ise onunla çarpılsın gitsin. Ne bu ya enigma gibi, onu geçip bunu geçmez bunu geçip ötekini geçmez ama şunu geçerse falan filan. 

Bu bir varlık vergisine dönüştü.. 

Bu sebeple en güzel çarpan, kasko değer listesidir.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

2025 aile yılı olacaktı, 

3 çocuklu ailelere teşvik verileçek ti,

T10 X miz olaçaktı.

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Ali abi demişti bunlar iyi günlerimiz diye

ne oldu şimdi, doğrumu anlamışım, pillilere bindirim, 1.4 altı benzinlilere indirimmi gelmiş :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Muhammet Ergün yazdı:

2025 aile yılı olacaktı, 

3 çocuklu ailelere teşvik verileçek ti,

T10 X miz olaçaktı.

2024 emekliler yılıydı.. Neler yapılmış diye baktım.. 

Şöyle bir sunum gördüm.. 

"Yıl boyunca yürüttüğümüz çalışmalarla emekli vatandaşlarımızın hayat kalitesini önemli ölçüde arttırdık. Ekonomik, sosyal ve kültürel haklardan daha geniş ve etkin bir şekilde istifade edebilmelerini sağladık. Sağlık ve ulaşım başta olmak üzere emekli vatandaşlarımıza pek çok alanda yeni destekler verdik, yeni kolaylıklar sunduk."

Özetle, beklentini düşük tut :)

Yorum bağlantısı
Emin Önal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Çok doğru.

Prensip olmalı, hayatın her alanında, her konuda; "Beklentiler üzer"

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

2024 emekliler yılıydı.. Neler yapılmış diye baktım.. 

Şöyle bir sunum gördüm.. 

"Yıl boyunca yürüttüğümüz çalışmalarla emekli vatandaşlarımızın hayat kalitesini önemli ölçüde arttırdık. Ekonomik, sosyal ve kültürel haklardan daha geniş ve etkin bir şekilde istifade edebilmelerini sağladık. Sağlık ve ulaşım başta olmak üzere emekli vatandaşlarımıza pek çok alanda yeni destekler verdik, yeni kolaylıklar sunduk."

emekli maaşı oldu sana yaşlılık aylığı, artık emekli yok, işe yaramayan, bu zamana dek yan gelip yatmış yarımda muhtaç yaşlılar var, aldıkları parada birileri yiyeceğine bunlara verilen boşa para oluverdi...

fazlasıyla hakediyoruz ne diyim...

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

haydi geçmiş olsun. daha ı da gelir ucuz aman ne ucuz deyip talep ettikçe.  bence ucuz filan değildi de daha pahalı oldu diyelim. bu artışlardan etkilenmemek için çok güçlü bir silahımız var almamak........

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Doğan Arşiray yazdı:

etkilenmemek için çok güçlü bir silahımız var

Tüyler diken diken :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Erdem Doğan yazdı:

ulan tam da temelli donus planliyordum

oradan emekli ol öyle gel...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Yeter yazdı:

Faiz indirimi oldu. Bize etkisi ne olacaktır?

herşeye zam olarak yansır ... zaten erken indirim oldu, gerisini sen düşün...

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

oradan emekli ol öyle gel...

O zaman da kurulu düzenimiz var diye gelmez. :tongue:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Yeter yazdı:

Faiz indirimi oldu. Bize etkisi ne olacaktır?

Piyasa pek etkilenmiyor.. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Piyasa pek etkilenmiyor.. 

Piyasa faiz indirimine hissizleşti gibi bu aralar sanki.

Eskiden faiz indirimine borsa daha fazla tepki verirdi. Şimdi salınıyo. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

faiz indirimi çokttan fiyatlandıydı zaten, beklenti bitti, şimdi tokat pardon, düzeltme zamanı :D sonrası zaten vayki ne vay... neyse faiz geri artınca bakarız artık....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Erdem Dertsiz
  • Yeni Oluştur...