İbrahim Aslıoğlu Dün saat 17:01 Paylaş Dün saat 17:01 Merhaba arkadaşlar, bugün arabamın boğaz kelebeğini temizledim. Daha önceki arabalarımda da yaptığım bir işti. Dikkatimi çeken, kelebek boğaza tam oturmuyordu, elimle itince oturuyor ama, boğaza sıfır değil, daha önceki arabalarımdaki de böyle miydi hatırlamıyorum. Bu durumun fotosunu çektim, kelebeği güneşe tutunca açıklık daha net göründü. Bu durum normal mi yoksa bir sorun var mı? Gaz kelebeğinin fotoğrafı ve OBD cihazıyla alınan konumu fotoğraflarda. ikinci soruma gelince, bizim arabalarda MAP sensörü var mı, forumda da bu konu tartışılmış ama neticeye bağlandığını göremedim. Ustaya gittim sordum var mı yok mu dedim YOK dedi. Fakat ODB 2 cihazıyla arabaya bağlanınca MAP değerleri MAF değerleri, anlık değişmeleri telefondan görebiliyorum. OBD 2 nin fotosunu da koyuyorum buraya. Teşekkür ediyorum yardımlarınız için. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Dün saat 20:07 Paylaş Dün saat 20:07 Kelebek elektronik olduğu için sistemde rölanti valfi yok. Kelebek hafif açık olması gerekir ki oradan motora minimum hava çekilsin, tam kapalı kalsa hava geçecek başka yer kalmaz motor boğulurdu. Rölanti valfi olanlarda kelebek kapalı, motor çalışabilmesi için gerekli hava rölanti valfi üzerinden çekiliyor. Map verisi varsa sensör de tabiki vardır yerinde. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts