Ercan Türkan 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Arkadaşlar merhaba ,2006 mk3 jatco aracım var , 350.000 de ,aracı 1 ay evvel aldım ,yakıtından ve performansından çok memnunum ,aldığımdan beri şöyle bir sıkıntı yaşıyorum ,Araç kalkıyor , 2 ye sorunsuz geçiyor , sonra 3 e geçerken önce boşa atıyor , devir yükseliyor ardından zıpltarak 3 e geçiyor ve sonrası sorunsuz , aracın 3-4-5 viteslerde çok bir sorunu yok , tepkiler vs dehşet , tam 3 adet şanzımancıya gösterdim , araçta şanzımanla ilgili arıza kaydı yok , gözükmüyor , ve araca bu şekilde binebilirsin , konfor haricinde çok mahsuru yok diyorlar ama bana mantıklı gelmedi , muhtemel sorun ne olabilir , kaça patlar , fikri olan arkadaşların desteğini bekliyorum, Araçta şanzıman yağ eksiği yok , 30.000 km önce benden önceki sahibi değiştirmiş , sabahları motor ısınana kadar bu sorun yok , 2 den 3 e hatasız geçiyor , ısınınca zıplatmaya başlıyor , yaptırmak mı yoksa çıkma şanzıman almak mı ? yada muhtemel çözüm nedir ? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Seleneoid boşluğu o. Aslında şanzıman mekanik parçaların aşınması diyelim. Yüksek km'ler boyunca yağ değişmeyip birden tamamı değişince oluşabiliyor. Bende olsa gittiği yere kadar kullanırım zaten olan olmuş Yağı kalınlaştırma da bir farklı çözüm. Oranı tutturabilen 68 numara yağ ile çözüyor. Azar azar koyarak sıcak sisteme. Havada deneniyor. Lr1 td4 otomatik landlarda çözümü bu. Sistem birebir aynı 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Ercan Türkan yazdı: Araçta şanzıman yağ eksiği yok bnu kim nasıl tespit etti? Ercan Türkan yazdı: ısınınca zıplatmaya başlıyor , ısınınca R ye geçiiş nasıl, ısınınca manuel olarak daha üstü devirde 2den 3 e geçiişi nasıl_ Yorum bağlantısı
Recommended Posts