Deniz Kom Dün saat 12:58 Paylaş Dün saat 12:58 Merhaba arkadaşlar. Şu sıralar aklımda araç sayısını teke indirip konforu artırmak var. Bir de taşınma durumları söz konusu olunca kafamda vs vs sorgulamalar dönüyor. Aklımda sıfır km hibrit c-suv almak var. Burada ön plana çıkan 2 araç Honda HRV e-hev ve Toyota Corolla Cross Hibrit. Her iki araç için de yönelimim orta paket olacak. Karşılaştırma videolarını izlediğimde Honda düşük MTV'si, daha sıkı yol tutuşu ile ön plana çıkarken, Toyota da yedek parçasının daha ucuz olması ve daha yaygın servis ağına ek iç konforun daha fazla olmasıyla ön plana çıkıyor. GÖnül bir yandan da elektrikli C-suv istiyor (countrymen e) ama ondan henüz emin olamıyorum. Güzergahımda henüz yeterince şarj istasyonu yok. Evime kurabilirim ancak 700 km güzergahta hızlı şarj istasyonu sayısı az, o da beni biraz kısıtlıyor. Sanırım Hibrit öncelikli olacak. Aslında kafamda belli sorular var. Honda tarafında 1.5 motor, benim city ile uçuşa geçiriyor ama atmosferik bazen kuru gürültü oluyor. Bu motor benim 1100 kilo arabamdan daha ağır olan 1500 kiloluk bu arabada zorlanıyor mu? Corolla biraz daha sürüş konforu ağırlıklı yumuşak süspansiyon ile ön plana çıkıyor. Otoban hızlarında bu aracın viraj tepkileri ne olur? Bu araçları test eden arkadaşların yorumlarına danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler, Selametle. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur Dün saat 13:14 Paylaş Dün saat 13:14 C5 Airacross baktınız mı? yayla gibi bagajı var 2 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Dün saat 13:17 Paylaş Dün saat 13:17 Fena konu, Dikişsizler Şanzımansızlar 4x1 çekis sistemliler 1 6 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Ben bayağı bir inceledim her iki markayı da, Toyota Corolla Cross size daha uygun olacaktır. Ama tabii ki test sürüşü yapmadan ben ne kadar anlatsam da olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Deniz Kom yazdı: Merhaba arkadaşlar. Şu sıralar aklımda araç sayısını teke indirip konforu artırmak var. Soruyu sorarken cevabınızı vermişsiniz, her iki aracı aynı güzerganta eşiniz ile test edip kararınızı verin. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 21 saat önce Paylaş 21 saat önce İkisi arasında HRV ancak elektrikli countryleri 2200 liraya falan veriyorlar. Bence iyi fiyat. O paralara hemen teslim sıfır elektrikli grandland te satılıyor. Menzil olayına fazla takılmaya gerek yok bence. 700 km de opel olmasa ford o olmasa renault illa vardır ve bunların hepsinde şarj soketi var. Kaldı ki Trugo ve zess zaten her yerde var. İstanbul'dan hangi tarafa doğru 700 km giderseniz gidin şarj sorunu yaşamazsınız. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Bende zamanında baya araştırmıştım, sonra d segmentine karar vermiştim. Sportage,tuscon , Opel grandlan x de çok iyi araçtır. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Honda’nın 1.5 ve toyota’nın 1.8’i atkinson çevrimle çalışıyor. O yüzden city ile karşılaştırmamak lazım. Sorunsuz pürüzsüz hibrit için toyota derim. Genel kullanımda daha az yakıt yakıp daha çok tasarruf yaparsınız. Mtv için toyota 1 litre az yakar. 15.000km’de 150 litre tasarruf eder. Bu da iki arabanın mtv farkı zaten bu arada Toyota’nın arkası beklenen gibi değil bi tık dar. Makyajlıyı bilmiyorum ama 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Tercih Toyota Corolla Cross Hibrit‘ten yana olmalı. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Sorunsuz pürüzsüz hibrit için toyota derim. caponyadan bi arkadaşla biraz sohbet ettik, arabaa ne aldın toyota mı dedim, bir güldü.... sonra mnantarlı paçangamızı yedik Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Çağlar Bayur yazdı: caponyadan bi arkadaşla biraz sohbet ettik, arabaa ne aldın toyota mı dedim, bir güldü.... sonra mnantarlı paçangamızı yedik honda da bi karar versin. Elektrikli yapacam diyor. Sonra vazgeçtim diyor. Sonra tekrar yapacam diyor. Vazgeçiyor. Biraz hibrit yapıyor. Sonra vazgeçiyor. Ne nazlı çıktı anlamadık honda hibrit %80 nissan e-power gibi çalışıyor. Ekstra olarak bazı sürüş şartlarında tek veya bazı modellerde çift dişli oranıyla direkt tork aktarımı yapıyor. Yoğun şehir içi ve değişken hızlı sürüşlerde honda fazla yakıyor o yüzden 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yoğun şehir içi ve değişken hızlı sürüşlerde honda fazla yakıyor o yüzden Sabah marş basılıp şehiriçi dur kalk trafiğinde 7 km geneli yukarı yönlü yokuşlu yol çıkılıp hedefe varılıyor, akşam dönüşte yol boş trafiksiz 7 km sabit inişle eve dönülüyor. Corolla tahmini kaç yakar? Avantajlı olur mu? Bataryayı doldurması lazım her seferinde. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: honda da bi karar versin. dünyada bir sürü marka var, bizde yok diye yok hükmünde değller mesela mitsubishi, 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 17 saat önce Yazar Paylaş 17 saat önce Erdoğan Temur yazdı: C5 Airacross baktınız mı? yayla gibi bagajı var Citroen ile henüz barışamadık Cihat Küçükay yazdı: Ben bayağı bir inceledim her iki markayı da, Toyota Corolla Cross size daha uygun olacaktır. Ama tabii ki test sürüşü yapmadan ben ne kadar anlatsam da olmaz. Murat Öngür yazdı: Bende zamanında baya araştırmıştım, sonra d segmentine karar vermiştim. Sportage,tuscon , Opel grandlan x de çok iyi araçtır. 5 yılda 6 araba aldım. Bu şekilde 6 farklı markayı deneme şansım oldu (Ford fiesta, Renault Megane 3, Kia Picanto, Opel Corsa, Toyota yaris ve Honda City). Teknik olarak başımı ağrıtmayan tek marka Honda oldu. Tek problemi yedek parçası pahalı. Eşime araba bakarken Grandland'a çok yükselmiştim birkaç ay önce ama motorundan çekiniyorum. Yeni ÖTV güncellemesiyle hedefimdeki bir diğer Capon olan Subaru ne yazık ki erişilebilirlikten uzak hal aldı. Metin Uzunoğlu yazdı: Soruyu sorarken cevabınızı vermişsiniz, her iki aracı aynı güzerganta eşiniz ile test edip kararınızı verin. Bu şans şu anda mevcut değil. Şu anda bana en yakın Toyota Bayii iş yerime 5 dk mesafede iken, Honda Bayii ise 40 km mesafede. Uzun mesafede test sürüşüne izin veeceklerini sanmıyorum. Mertol Kip yazdı: İkisi arasında HRV ancak elektrikli countryleri 2200 liraya falan veriyorlar. Bence iyi fiyat. O paralara hemen teslim sıfır elektrikli grandland te satılıyor. Menzil olayına fazla takılmaya gerek yok bence. 700 km de opel olmasa ford o olmasa renault illa vardır ve bunların hepsinde şarj soketi var. Kaldı ki Trugo ve zess zaten her yerde var. İstanbul'dan hangi tarafa doğru 700 km giderseniz gidin şarj sorunu yaşamazsınız. Elektrikli Countrymen E kullandım. Arkadaş aldı, hatta kendisinden önce ben sürdüm arabayı Sürüşü, konforu çok hoşuma gitti. dediğim gibi, yol planlarımızda otoban dışı uzun güzergahlar var. Yerleşmeyi planladığım şehirde sadece 6 tane çift soketli şarj istasyonu vardı öğlen baktığımızda. O yüzden Countrymen e ne kadar ilgimi çekse de yanaşamıyorum Tansu Kalafatoğlu yazdı: Honda’nın 1.5 ve toyota’nın 1.8’i atkinson çevrimle çalışıyor. O yüzden city ile karşılaştırmamak lazım. Sorunsuz pürüzsüz hibrit için toyota derim. Genel kullanımda daha az yakıt yakıp daha çok tasarruf yaparsınız. Mtv için toyota 1 litre az yakar. 15.000km’de 150 litre tasarruf eder. Bu da iki arabanın mtv farkı zaten bu arada Toyota’nın arkası beklenen gibi değil bi tık dar. Makyajlıyı bilmiyorum ama Yeni planda ev-iş arası 4 km olacak gibi görünüyor. Dümdüz bir yol Sadece markete giderken benzin yakacak sanırım hangisi olursa olsun. Toyota'yı sorgulamamın bir diğer sebebi ise makyajlı pakette yaptıkları güvenlik güncellemeleri. Toyota'nın en üst pakette sunduğu güvenlik donanımları Honda'nın hedefim olan orta paketinde standart olarak mevcut. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Koray Demir yazdı: Sabah marş basılıp şehiriçi dur kalk trafiğinde 7 km geneli yukarı yönlü yokuşlu yol çıkılıp hedefe varılıyor, akşam dönüşte yol boş trafiksiz 7 km sabit inişle eve dönülüyor. Corolla tahmini kaç yakar? Avantajlı olur mu? Bataryayı doldurması lazım her seferinde. dur kalk yokuş yukarı ort 6-7-8 litre artık duruma göre dönüş 1-2 litre ortalama 5-6’yı geçmez. 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Honda>toyota. He araba mı? Valla accord altı honda'ya pek sicak bakmam. Belki CRV... 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Countryman denmiş, baldız geçen sene sıfır km olarak aldı elektrikli olanı, çok arıza çıkardı, arızalarını bilmiyorum gerçi ama 1 senenin 5-6 ayı servisteydi araba. En son servisten alıp hemen sattı. Şans işidir belki de ama bilginiz olsun. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Cem Işık yazdı: Countryman denmiş, baldız geçen sene sıfır km olarak aldı elektrikli olanı, çok arıza çıkardı, arızalarını bilmiyorum gerçi ama 1 senenin 5-6 ayı servisteydi araba. En son servisten alıp hemen sattı. Şans işidir belki de ama bilginiz olsun. o distribütör ün getirdiği hangi marka sorunsuz ki sıfır alan arkadaşım 1 senenin 2 ayı binemedi land a hep arıza sonra üst modelini almak zorun da kaldı 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Deniz Kom yazdı: ÖTV güncellemesiyle hedefimdeki bir diğer Capon olan Subaru ne yazık ki erişilebilirlikten uzak hal aldı. Subaru Forester alınabilecek en iyi modeldi ama maalesef kötü olan fiyat iyice alınamaz hale geldi. Gerçi D sınıfı geçiyor kendileri. Crosstek eski XV C sınıfı olmasına rağmen bana dar geliyor. Neyse ikisi de zaten alınamayacak fiyatlarda. Mini Countryman şu ara favorim. Düzeltme : Mini uzaktan favorim sorunluysa bilemem. ek not: Cross + CRV vs. o kadar para vermem şahsen. azcık sorun çıkarabilir 4 saat önce tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Cem Işık yazdı: Countryman denmiş, baldız geçen sene sıfır km olarak aldı elektrikli olanı, çok arıza çıkardı, arızalarını bilmiyorum gerçi ama 1 senenin 5-6 ayı servisteydi araba. En son servisten alıp hemen sattı. Şans işidir belki de ama bilginiz olsun. Senin hısım akrabalardan uzak durmak lazım Yorum bağlantısı
Metin Akbal 49 dakika önce Paylaş 49 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: çift dişli oranıyla direkt tork aktarımı yapıyor. Bunu sevdim artık sanzimansiz ifadesi yerine bunu kullan derim 😁 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 48 dakika önce Yazar Paylaş 48 dakika önce Onur Demir yazdı: Subaru Forester alınabilecek en iyi modeldi ama maalesef kötü olan fiyat iyice alınamaz hale geldi. Gerçi D sınıfı geçiyor kendileri. Crosstek eski XV C sınıfı olmasına rağmen bana dar geliyor. Neyse ikisi de zaten alınamayacak fiyatlarda. Mini Countryman şu ara favorim. Düzeltme : Mini uzaktan favorim sorunluysa bilemem. ek not: Cross + CRV vs. o kadar para vermem şahsen. azcık sorun çıkarabilir Bu karşılaştırmayı detaylıca yapay zekaya yükleyerek analiz yaptırdım. Honda al geç dedi Yorum bağlantısı
Mertol Kip 17 dakika önce Paylaş 17 dakika önce Metin Akbal yazdı: Bunu sevdim artık sanzimansiz ifadesi yerine bunu kullan derim 😁 Ee teknoloji oldugu gibi Tansu da yerinde durmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts