Serkan Aktay Perşembe 17:54 Paylaş Perşembe 17:54 Ankara'nın sıcağına dayanamayan annem mutfağa klima alalım dedi. Yaklaşık 40 metre kare veya biraz daha büyük. 18 lik Bosch klima düşündük (en hızlı kurulum bunda) mutfağın yanında da bir oda var. Yaklaşık 20 metrekare. Tek 18 lik almak yerine 9+18 lik almak daha mı mantıklı? Asıl önemli olan 9 luk çalışırken, normal 9 luk klimanın çektiği kadar mı elektrik çekecek, aynı soru 18 lik içinde geçerli. Yada ikisi birden aynı anda çalıştığında 27 lik mı elektrik çekecek. Bu işle uğraşan bir kaç kişi 9 luk tek çalışırken 12-13 luk gibi çekmesi lazım dedi ama emin olamadilar. Tek 18 lik mı mantıklı olur, yoksa 9+18 Multi mi? Yorum bağlantısı
Çözüm Servet Aydın Perşembe 18:25 Çözüm Paylaş Perşembe 18:25 Hangi ünite aktif ise onun ihtiyacı kadar enerji harcıyor sistem. Ancak misal 9bin btu tekil ünite 1kw harcarken kombi ünitede bu 1.2kw gibi oluyor. Yer problemin yoksa ev seninse bi tane büyük ünite al salona koy. Oda kapısına vantilatör ile odaların dağılımı uygun ise tğm evi serinlet Ben bi tane 9200btu ile 2+1 evin nemini alıp konforlu yaşıyorum 4 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi Dün saat 05:20 Paylaş Dün saat 05:20 İnvertörlü klimalar yüksek enerji çekmiyor ve saatlik enerji tüketimleri teknik özelliklerinde yazar .Saate 0,81 kw civarı harcar 9000 btu olan. 18 lik 1.5 kw -2 kw civarı tüketir . Ben Manavgat taki evimde iki adet 12000 btu klima kullanıyorum biri evin bir ucunda diğeri öteki ucunda o sıcaklarda bile ikisi ile ev kullanışlı hale geliyor .Tabi klimalı oda gibi olmuyor diğerleri ama geceleri çok rahat uyunuyor. Ev 3+1 ve bürüt 120 m2 . Yalıtımınız iyi ise alacağınız iki klima ile çok rahat serinlersiniz. Ama btu konusuna emin olamadım Ankarada nem yok ve geceleri bariz sıcaklık düşüyor. İki tane 12000 lik benimki gibi işinizi görebilirde. Yorum bağlantısı
Burak Tokcan Dün saat 05:23 Paylaş Dün saat 05:23 2 klima alana kadar 1 tane 18'lik mitsubishi electric alır tüm evi soğuturdum ben olsam. Hele ki Ankara'da nem de yok. Ben Adana'da mitsubishi electric kullanıyorum. Klima 27 derecede, fan 2. seviyede, 30m2 amerikan mutfak, 10m2 ara koridor ve 20m2 yatak odasını soğutuyorum. Oturduğum odayı termometre 26derece gösteriyor. Yatak odası da terlemeden yatacak seviyede oluyor. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Dün saat 09:41 Paylaş Dün saat 09:41 Regal Luna önerimdir r32 gazlı 20 bin TL bandında f/p ürünü bana göre. Bir klimaya 50bin kaptırmayın para kolay kazanılmıyor. *Önemli bir husus kurulum esnasında gaz açılmadan sistemi vakumlayıp kurulumu tamamlasın. Servis kitapçığında da yazar vakum. Yorum bağlantısı
Deniz Kom Dün saat 13:05 Paylaş Dün saat 13:05 Ben bu tek dış ünitelilerin fiyatını görünce evin etrafını dış üniteyle kaplatırım daha iyi dedim.. En az 2 adet klimaya ihtiyacım var ama 140.000 de veremem ona sadece tek dış ünite diye. Yorum bağlantısı
Murat Sahın Dün saat 15:25 Paylaş Dün saat 15:25 Tek klima ile bütün ev nasıl serinliyor biri beni aydınlatsın lütfen. Çok ihtiyacım var Ankara eskisi gibi değil bu arada, saçma bir nem eşliğinde çirkin bir sıcak var. Yorum bağlantısı
Serkan Aktay Dün saat 17:14 Yazar Paylaş Dün saat 17:14 Burak Tokcan yazdı: 2 klima alana kadar 1 tane 18'lik mitsubishi electric alır tüm evi soğuturdum ben olsam. Hele ki Ankara'da nem de yok. Ben Adana'da mitsubishi electric kullanıyorum. Klima 27 derecede, fan 2. seviyede, 30m2 amerikan mutfak, 10m2 ara koridor ve 20m2 yatak odasını soğutuyorum. Oturduğum odayı termometre 26derece gösteriyor. Yatak odası da terlemeden yatacak seviyede oluyor. 85 bin lira. Bütün evi klimayla donatirim o paraya Ömer Sarıgül yazdı: Regal Luna önerimdir r32 gazlı 20 bin TL bandında f/p ürünü bana göre. Bir klimaya 50bin kaptırmayın para kolay kazanılmıyor. *Önemli bir husus kurulum esnasında gaz açılmadan sistemi vakumlayıp kurulumu tamamlasın. Servis kitapçığında da yazar vakum. Çok acil takılması gerektiği için mecburen Bosch oldu. Regalin 18 likleride 35 civarı Bu arada ev biraz büyük. 250 metre kare civarı. Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 saat önce Paylaş 22 saat önce benim klima 12 lik arçelik inverter. 1 adet klima mersinde evin içi epeyce serin . üşütüyor hatta yatarken not: haziran da açtım 24 saat kapanmaksızın devam eğer kapatırsam bidaha evi 1 hafta sonra soğutur ancak 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts