İçeriğe Yönlendir

Böbrek Taşı

Cem Işık

Recommended Posts

Cem Işık

Dün rutin şekilde sabah işyeri yakını bir cafede kahve içip , işe gitmek üzere arabaya oturmamla sağ böbreğimde bir ağrı başladı. Daha önce böbrekle ilgili hiç bir sorun yaşamamıştım. Ofise ulaştığımda soğuk soğuk ter dökmeye başladım. Resmen kıvrandırıyor.. biri bıçak sokmuş da çeviriyor gibi içeride. Gömlekten pantalona kadar sırılsıklam olunca terden, dedim var bu işin içinde bir bit yeniği. Hastaneye gittim hemen, derdimi anlattığım doktor, "böbrek  taşı gibi duruyor, tomografi çekelim" dedi. Tomografi esnasında biraz azaldı ağrısı. Sonuç itibariyle 3 mm gibi ufacık bir taş varmış. Kendiliğinden düşer müdahaleye hacet yok dedi dr. İğne ve hap verdi. İğneyi yaptırayım istersen dedi ama o an ağrı hafiflediği için gerek yok deyip çıktım. Tekrar döndüm ofise. Bu esnada @Cem Dilmen abimle görüşüp tavsiyelerini aldım.. Sağolsun..

Nefes bile alamıyor insan o ağrıyla. ofiste yarım saat ancak kalabildim, iğne yaptırıp eve gidip yatayım diye çıktım, ofis ev arası 6-7 km ancak vardır, o yol bile eziyet oldu , ter burnumun ucundan damlıyordu arabada. kıvranmaktan hastaneye zor attım canımı, iğne biraz rahatlattı. Sonrasında eve geçtim hap vs içip sıcak su torbasıyla haşır neşir şekilde 3-4 saat geçirmemle, akşam üzeri iyileşmiş gibiydim. şimdi hiç bir şeyim yok şükür ama dünkü yaşadığım eziyeti bir ben bir Allah, bir de çekenler bilir.  @İlkay Başaran Allah yardımcın olsun, çok zor bir işmiş gerçekten, tez zamanda şifa bulursun inşallah. 
sözün özü, böbreğinize iyi bakın, ağrısı başka bir şeye benzemiyormuş.. günde en az 3 litre su için, aksatmayın. 

• Beğen 10
  • Teşekkür 1
  • Şaşkın 1
  • Üzgün 6
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Çok geçmiş olsun. Kimseye tavsiye etmem ağrısını. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
İlkay Başaran yazdı:

Çok geçmiş olsun. Kimseye tavsiye etmem ağrısını. 

Dışarıda Hava 35 derece iken arabanın kaloriferini açtım dibine kadar, ya sıcaktan ya ağrıdan öleceğim derken bir baktım hastaneye gelmişim.. benim taş senin taşı görse ayağa kalkar önünü ilikler , iyi dayanmışsın valla.. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Abi geçmiş olsun. Bende ara ara düşürüyorum. En son Mart ayinda dusurdum galiba 6-7 mm idi. Prostat ilacı varmış kanalları genişletip kolay düşürmeye yardımcı oluyormuş. Ben ondan kullandım 10 günde falan düştü. Agri sırtıma vurunca kalp krizinden korkmuştum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Cem Işık yazdı:

Dışarıda Hava 35 derece iken arabanın kaloriferini açtım dibine kadar, ya sıcaktan ya ağrıdan öleceğim derken bir baktım hastaneye gelmişim.. 

Arveles ile buscopanı üreten firma bizim alt kata şube açtı:D yağlı müşteri var burada diye. Ben pzt yatacağım hastaneye bakalım inş salı operasyon var.

• Beğen 4
  • Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Abi çok geçmiş olsun. Dökmeden önceki ağrısı ile vücuttan dışarı atılırken yaşanan acı çok başka. 50 kişi dövse bu kadar acı çekemez vücut sanırım. Bol limon bol su tavsiye ederim. Allah yardımcın olsun

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
İlkay Başaran yazdı:

Arveles ile buscopanı üreten firma bizim alt kata şube açtı:D yağlı müşteri var burada diye. Ben pzt yatacağım hastaneye bakalım inş salı operasyon var.

Tez zamanda kurtulursun inşallah, çekilecek dert değilmiş gerçekten. Kanal genişletici bir ilaç tavsiye etti cem abi, onu içtim evde. İğne mi , kanal genişletici olan mı etki etti bilmiyorum ama o ağrı insana yüklenecek yük değil.. 

iğne olmaya eve yakın başka bir hastaneye gittim, başka hastane yazmış 350 lira fark ücreti alırız falan bişiler anlatıyordu acilin hasta kabulündeki gençler. Len iğneyi yap da ne alıyosan al dedim, bi kelime daha etse haberlere konu olacaktık

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
İlkay Başaran yazdı:

Sana da çok geçmiş olsun abi. Kırdıracak mısın ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Oğuzkan Işık yazdı:

Bildiğim kadarıyla kırılamadığından ameliyatla alacaklar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Cem tekrar geçmiş olsun . İğne+ hap sayesinde genişleyen kanal, taşı uğurlamış gibi görünüyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ersen Tapan yazdı:

Cem tekrar geçmiş olsun . İğne+ hap sayesinde genişleyen kanal, taşı uğurlamış gibi görünüyor. 

Düşünce ne olur / ne yaşanır bilmiyorum ama her ne olduysa çok iyi oldu valla:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Gelmiş geçmiş olsun abi. Allah tekrarını yaşatmasın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren

Geçmiş olsun abi.

İnsanın neresi ağrıyorsa canı oradadır derler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Azalma

Geçmiş olsun. Tez vakitte şifalar dilerim .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Oğuzkan Işık yazdı:

2 seans denendi kırılmadı malesef.

Cem Işık yazdı:

Tez zamanda kurtulursun inşallah, çekilecek dert değilmiş gerçekten. Kanal genişletici bir ilaç tavsiye etti cem abi, onu içtim evde. İğne mi , kanal genişletici olan mı etki etti bilmiyorum ama o ağrı insana yüklenecek yük değil.. 

iğne olmaya eve yakın başka bir hastaneye gittim, başka hastane yazmış 350 lira fark ücreti alırız falan bişiler anlatıyordu acilin hasta kabulündeki gençler. Len iğneyi yap da ne alıyosan al dedim, bi kelime daha etse haberlere konu olacaktık

Neler vereceğiz haberi yok :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Servet Aydın yazdı:

Avkatım geçmiş olsun tedavin bende

12 litre yağ mı sağ böbrek tarafına 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Geçmiş olsun Cem .Gerçekten çok pis bir ağrısı var. Bana bol sıvı iç, hat da ip atla demişlerdi. (seni bu kalıpla, ip atlarken düşünemedim:biggrin:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Geçmiş olsun. Eşim 7 kardeşler, kaynanam diyor ki bir böbrek taşı yedi doğuma bedel. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Emin Önal yazdı:

12 litre yağ mı sağ böbrek tarafına 

Yağ çubuğu ile dalıp....

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Haşmet Güngör yazdı:

Geçmiş olsun Cem .Gerçekten çok pis bir ağrısı var. Bana bol sıvı iç, hat da ip atla demişlerdi. (seni bu kalıpla, ip atlarken düşünemedim:biggrin:)

Bana da Cem abi hoplamalı zıplamalı spor yap dedi, İstanbul depremini tetikleyebilirim,fay hattı falan kırılır neme lazım diye korkuyorum..

Servet Aydın yazdı:

Yap çubuğu ile dalıp....

Tünele girdim ben..

Mahmut Yıldız yazdı:

Geçmiş olsun. Eşim 7 kardeşler, kaynanam diyor ki bir böbrek taşı yedi doğuma bedel. 

Valla hastaneye ulaştığımda arabada mabadı kapıya vermişim, kafam kafa dayamanın altına girmiş, 8 olmuşum. Vale geldi ,"abi yeni pozisyon mu deniyorsun" diyor. İğne olayım da görürsün neyi denediğimi dedim. 

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Taş düşüren kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 

Böbrek ağrısı bir insanın hayatında tecrübe edeceği en şiddetli ağrılardan biridir. Ağrı skorlamasında 2. sıradadır. 1. sırada kalp ağrısı gelir. 2. böbrek, 3. kemik kırığı ve kemik ağrıları 4. sırada doğum ağrısı gelir. Ona göre siz düşünün. Ciddi ve dayanılmaz bir ağrıdır. Allah kimseye yaşatmasın ( Biz taş mı yiyecez diyecem uygun olmaz şimdi :) ) 

Böbrek taşı ile tanışan bir kişinin 5 yıl içinde tekrar taş düşürme ihtimali %55 civarındadır. Bu hastalara günlük 3 lt ve üzeri su içirince oran %7-10 civarına kadar geriler. O derece fark vardır. O yüzden suyu eksik etmemek ciddi bir koruyucu yöntemdir. Dikkat ettiyseniz havaların sıcak gitmesiyle taş sıklığı ciddi derecede arttı. Bu da terleme ile fazla olan su kaybından kaynaklanır. 

Her zaman 3 lt su içmek kolay değil. Eğer mümkün olmaz ise o durumda özellikle sabah aç karna ve öğünlerden 30 dakika önce 1-2 bardak su içmek emilim fazla ve hızlı olacağı için daha etkili olacaktır. Fazla tuz tüketimi ve mineralli içecekler taş oluşumunu hızlandırabilir ancak eskisi gibi tuz kısıtlaması vs önermiyoruz. 

Sloganımız her şeyin fazlası zarar şeklindedir. 

Sağlıklı günler diliyorum . 

• Beğen 5
  • Teşekkür 9
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Cem Dilmen yazdı:

O yüzden suyu eksik etmemek ciddi bir koruyucu yöntemdir.

Abim, suyun markasının bir önemi var mı? Eşim kırmızı kapaklı düşük sodyumlu hayat marka almış bana. Bu iyi geliyormuş dedi.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Cem Işık yazdı:

Abim, suyun markasının bir önemi var mı? Eşim kırmızı kapaklı düşük sodyumlu hayat marka almış bana. Bu iyi geliyormuş dedi.

Var tabi. Bunu al taşı düşürür mü bilmiyorum ama cüzdanda bişi bırakmaz tertemiz yapar.

"ILLICO Jewelry Water, Japonya'dan gelen ve tartışmasız son derece pahalı bir su markasıdır. Fine Liquids web sitesinde 720 ml'lik durgun su şişesinin fiyatı şu anda 4.200 doların üzerindedir."

• Mutlu 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...