İçeriğe Yönlendir

Böbrek Taşı

Cem Işık

Recommended Posts

Cem Işık
Haşmet Güngör yazdı:

Var tabi. Bunu al taşı düşürür mü bilmiyorum ama cüzdanda bişi bırakmaz tertemiz yapar.

"ILLICO Jewelry Water, Japonya'dan gelen ve tartışmasız son derece pahalı bir su markasıdır. Fine Liquids web sitesinde 720 ml'lik durgun su şişesinin fiyatı şu anda 4.200 doların üzerindedir."

Böbreği alsınlar daha iyi abi, dert tasa kalmaz o zaman :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Cem çok geçmiş olsun umarım tez zamanda kurtulursun 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

İkinize geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden Allah kurtarsın. İlkay ameliyatı labroskobik ol.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

Çok geçmiş olsun abi, acil şifalar diliyorum. Umarım tekrarlamaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Cem Işık yazdı:

Abim, suyun markasının bir önemi var mı? Eşim kırmızı kapaklı düşük sodyumlu hayat marka almış bana. Bu iyi geliyormuş dedi.

Haşmet Güngör yazdı:

Var tabi. Bunu al taşı düşürür mü bilmiyorum ama cüzdanda bişi bırakmaz tertemiz yapar.

"ILLICO Jewelry Water, Japonya'dan gelen ve tartışmasız son derece pahalı bir su markasıdır. Fine Liquids web sitesinde 720 ml'lik durgun su şişesinin fiyatı şu anda 4.200 doların üzerindedir."

Haşmet abi son noktayı koymuş. Bizde zaten taş hastalarına bu suyu tavsiye ediyoruz :)  

Genellikle şişe suları yeterlidir ancak onlarında işte saklama koşulları vs önemli. Mineral oranı daha düşük suları taş hastalarına tavsiye ediyoruz zira içmesi gereken su miktarı fazla olduğu için.  Her ne kadar artıma suları bu ara tü kaka dense de ben kendim evimde kullanıyorum. Mineral filtresi olmayan artıma cihazları taş hastaları için daha uygun olabiliyor. Sudan aldığımız mineral oranı %10 civarında olduğu için genel sağlık açısından da bir problem teşkil etmemektedir. ( Genellikle arıtmaların eleştirildiği konu bu olduğu için yazma ihtiyacı hissettim. )  

• Beğen 1
  • Teşekkür 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
İlkay Başaran yazdı:

Arveles ile buscopanı üreten firma bizim alt kata şube açtı:D yağlı müşteri var burada diye. Ben pzt yatacağım hastaneye bakalım inş salı operasyon var.

Sana da çok geçmiş olsun İlkay. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Cem Işık yazdı:

Çok geçmiş olsun.

İyi bilirim o ağrıyı.

Yanlış hatırlamıyorsam 2019 ağustos ayıydı. Hanım ve çocukla(9Aylıktı) birlikte pusetle marketten dönüyorken yakaladı beni. Ağustos güneşi tepemizde. Bir sancı girdi önce dizlerimin üstüne çöktüm, sonra kıvranmaya başlayıp oturdum en son hatırladığımda sokak ortasında yerde yatıyordum ağrıdan. tepeden tırnağa ıslanmıştım terden.

Tabi sonuç olarak taş çıktı. kaç mm olduğunu hatırlamıyorum tabi şuan.

Allah kimseye yaşatmasın 

Cem Dilmen yazdı:

Böbrek taşı ile tanışan bir kişinin 5 yıl içinde tekrar taş düşürme ihtimali %55 civarındadır. Bu hastalara günlük 3 lt ve üzeri su içirince oran %7-10 civarına kadar geriler. O derece fark vardır.

Yine içmeye çalışıyordum mümkün olduğu kadar fazla ama bu uyarıdan sonra daha da fazla içmeye çalışacağım.

Teşekkürler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçmiş olsun kardeşim.. 

Cem Dilmen yazdı:

Ağrı skorlamasında 2. sıradadır. 1. sırada kalp ağrısı gelir. 2. böbrek, 3. kemik kırığı ve kemik ağrıları 4. sırada doğum ağrısı gelir.

Oha.. neymiş bu böyle.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Cok gecmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Naçizaneeğer getirtme durumunuz varsa tuzla içmelerdeki suyu tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
İsa Acar

Çok çok geçmiş olsun, ben de yaşamıştım o acıyı.

Biber çekirdeği kadar minnacık bir şey düşürdüm ertesi günü ve kurtuldum. Verdiği acı tarif edilemez.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Geçmiş olsun. 

Benimde 3-5 kere düşürmüşlüğüm var. 

Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

abi siz arabayı iyi sürebilmissiniz, ben onu da yapamadım.

2 büklüm yaptı beni arka koltuğa zor attım kendimi.

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Muhammet Ergün yazdı:

abi siz arabayı iyi sürebilmissiniz, ben onu da yapamadım.

2 büklüm yaptı beni arka koltuğa zor attım kendimi.

Araba kullanabilecek kimse yoktu yanımda, ağrım da azdı ona güvendim ama yarı yolda takatim kesildi. Az kaldı trafik polisine yanaşıp beni hastaneye yetiştir diyecektim köprü yolunda. 

Mehmet Yeter yazdı:

Cok gecmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Naçizaneeğer getirtme durumunuz varsa tuzla içmelerdeki suyu tavsiye ederim. 

İşletmecisi arkadaşım, işe yararsa isterim tabiki, çok teşekkürler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Cem Işık yazdı:

Araba kullanabilecek kimse yoktu yanımda, ağrım da azdı ona güvendim ama yarı yolda takatim kesildi. Az kaldı trafik polisine yanaşıp beni hastaneye yetiştir diyecektim köprü yolunda. 

İşletmecisi arkadaşım, işe yararsa isterim tabiki, çok teşekkürler. 

Bu arada enteresandır ağrı alıştığımız ağrılar gibi azalmıyor,  geldiği  gibi aniden gidiveriyor.. Akşam saat 4 gibi kızım dışarı çıkıyordu kimliğini unutmuş, balkondan atmamı  istedi, o dakikaya kadar yataktan kalkacak takatim yokken, ayağa kalkmamla baktım ki ne ağrı var ne sancı.. O saatten beridir de ağrı falan hiç bir şey kalmadı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)

Çok geçmiş olsun abi, Allah çözümü olmayan dert vermesin. Bende yıllardır sağ kalça ve bacak arkası ağrım var sanırım siyatik bir türlü tam teşhis ve tedavi bulamadım.

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
İlkay Başaran yazdı:

Çok geçmiş olsun. Kimseye tavsiye etmem ağrısını. 

Bana kaza yaptırdı. Aracı hareket halinde park yerine daha tam girmeden inip acile iki büklüm yürüyünce gidip kaldırıma çarptı.

Büyük büyük geçmişler olsun. 

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Çok geçmiş olsun arkadaşlar. Eskiler arpa suyu tavsiye ederdi taş düşürmek için. Bir abimiz vardı ,elinde şişe hastalığımı seveyim derdi..

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Geçmiş olsun Cem, yazılması gereken herşey yazılmış, tavsiyeler verilmiş.@Cem Dilmen hocam da konuya el atmış zaten.  Tez zamanda sağlığına kavuşursun İnşallah. İlkay la birlikte Amasya ya gelin de Cem hocayı da alıp neşeli sıvılar eşliğinde taşları dökelim.

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır
Cem Işık yazdı:

Bildiğim kadarıyla kırılamadığından ameliyatla alacaklar. 

Allah düşmanıma vermesin bu acıyı ağrıyı. 2 kez kapalı ameliyat oldum. hem sağ taraf hem sol. ameliyat değil de sonrası çok sancılı. çişim gelmesin diye su içmiyordum o derecede kötü.

işin sırrı şu. büyük hacet giderilirken çok ıkınmamak. yoksa taşlar yerinden oynuyor. saygılar. geçmiş olsun

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Geçmiş olsun, diş ile böbrek ağırısı fena kıvrandırıyor insanı. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Geçmiş olsun Abim, 10 yıl kadar önce bende düşürdüm, boyutunu hatırlamıyorum ama evde halıda neymar gibi bir sağa bir sola kıvrandığımı hatırlıyorum. Ağrı eşiğim yüksektir ama bu meretin ağrısı, ağrı gibi değil başka bir şey.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz

Abi çok geçmiş olsun tez zamanda düşer inşallah.

Bende bir buçuk hafta çektim sonra hoca düşmeyince daha kıvrandırmayalım deyip operasyon ile almıştı. Oda ayrı bir dert.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...