Emin Önal 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Servet Aydın yazdı: Dr civanım aşk acısı kaçıncı sırada? Dr.Cem abi tedavisi olan hastalıkların ağrı skorlamasını yapmış abi. Bu ilaçla geçen bir şey değil ki. 2 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Çok geçmiş olsun, ben onların 4mm olanından 2 tane fırlattım, 6 mm olanlar duruyor içeride. İçeridekilerin ağrısı bir başka ama onu mermi gibi fırlatmak ve sonrasındaki zulüm de bambaşka oluyor. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Cem abi gecmis olsun, eminmiyiz 3mm olduguna? matematiksel olarak seni zorlayacak tasin normal bi insanin tasina gore x2 olmasi gerekmez mi Deniz Kom yazdı: Çok geçmiş olsun, ben onların 4mm olanından 2 tane fırlattım, 6 mm olanlar duruyor içeride. İçeridekilerin ağrısı bir başka ama onu mermi gibi fırlatmak ve sonrasındaki zulüm de bambaşka oluyor. mermi gibi firlatmak mi, tasima ruhsatli mi? 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 17 saat önce Yazar Paylaş 17 saat önce Erdem Doğan yazdı: Cem abi gecmis olsun, eminmiyiz 3mm olduguna? matematiksel olarak seni zorlayacak tasin normal bi insanin tasina gore x2 olmasi gerekmez mi mermi gibi firlatmak mi, tasima ruhsatli mi? 3 mm nedir yahu ben gözüme damlatırım diyebilmek isterdim ama solucan gibi kıvrandırdı beni yahu. Evlerden uzak olsun, düşmanıma vermesin Allah. NOT :2 mm imiş, 3 bile değilmiş.. 1 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Erdem Doğan yazdı: mermi gibi firlatmak mi, tasima ruhsatli mi? Takip eden 2 günde kan işettiğine göre havan topu etkisi yapıyor. Ruhsat falan hak getire diyelim 1 Yorum bağlantısı
Murat Ekinci 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Geçmiş olsun, çeken bilir nasıl bir ağrısı olduğunu.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 saat önce Paylaş 16 saat önce geçmiş olsun şifası hamamdır eskilerin bir bildiği var ki demek ki 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Çok geçmiş olsun Cem, ağrısı dokuz doğuma bedel derler buralarda. Avokado ağacının yeni taze yapraklarını bulup kaynatıp içersen çok çabuk etkisi oluyor taşın düşmesinde. Bununla geçmiş olsun diyelim... 1 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Cem Dilmen yazdı: Taş düşüren kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Böbrek ağrısı bir insanın hayatında tecrübe edeceği en şiddetli ağrılardan biridir. Ağrı skorlamasında 2. sıradadır. 1. sırada kalp ağrısı gelir. 2. böbrek, 3. kemik kırığı ve kemik ağrıları 4. sırada doğum ağrısı gelir. Ona göre siz düşünün. Ciddi ve dayanılmaz bir ağrıdır. Allah kimseye yaşatmasın ( Biz taş mı yiyecez diyecem uygun olmaz şimdi ) Böbrek taşı ile tanışan bir kişinin 5 yıl içinde tekrar taş düşürme ihtimali %55 civarındadır. Bu hastalara günlük 3 lt ve üzeri su içirince oran %7-10 civarına kadar geriler. O derece fark vardır. O yüzden suyu eksik etmemek ciddi bir koruyucu yöntemdir. Dikkat ettiyseniz havaların sıcak gitmesiyle taş sıklığı ciddi derecede arttı. Bu da terleme ile fazla olan su kaybından kaynaklanır. Her zaman 3 lt su içmek kolay değil. Eğer mümkün olmaz ise o durumda özellikle sabah aç karna ve öğünlerden 30 dakika önce 1-2 bardak su içmek emilim fazla ve hızlı olacağı için daha etkili olacaktır. Fazla tuz tüketimi ve mineralli içecekler taş oluşumunu hızlandırabilir ancak eskisi gibi tuz kısıtlaması vs önermiyoruz. Sloganımız her şeyin fazlası zarar şeklindedir. Sağlıklı günler diliyorum . Cem bey, su tüketiminde damacana veya arıtma olması tıbbi olarak fark yaratır mı? Cem Işık yazdı: Dün rutin şekilde sabah işyeri yakını bir cafede kahve içip , işe gitmek üzere arabaya oturmamla sağ böbreğimde bir ağrı başladı. Daha önce böbrekle ilgili hiç bir sorun yaşamamıştım. Ofise ulaştığımda soğuk soğuk ter dökmeye başladım. Resmen kıvrandırıyor.. biri bıçak sokmuş da çeviriyor gibi içeride. Gömlekten pantalona kadar sırılsıklam olunca terden, dedim var bu işin içinde bir bit yeniği. Hastaneye gittim hemen, derdimi anlattığım doktor, "böbrek taşı gibi duruyor, tomografi çekelim" dedi. Tomografi esnasında biraz azaldı ağrısı. Sonuç itibariyle 3 mm gibi ufacık bir taş varmış. Kendiliğinden düşer müdahaleye hacet yok dedi dr. İğne ve hap verdi. İğneyi yaptırayım istersen dedi ama o an ağrı hafiflediği için gerek yok deyip çıktım. Tekrar döndüm ofise. Bu esnada @Cem Dilmen abimle görüşüp tavsiyelerini aldım.. Sağolsun.. Nefes bile alamıyor insan o ağrıyla. ofiste yarım saat ancak kalabildim, iğne yaptırıp eve gidip yatayım diye çıktım, ofis ev arası 6-7 km ancak vardır, o yol bile eziyet oldu , ter burnumun ucundan damlıyordu arabada. kıvranmaktan hastaneye zor attım canımı, iğne biraz rahatlattı. Sonrasında eve geçtim hap vs içip sıcak su torbasıyla haşır neşir şekilde 3-4 saat geçirmemle, akşam üzeri iyileşmiş gibiydim. şimdi hiç bir şeyim yok şükür ama dünkü yaşadığım eziyeti bir ben bir Allah, bir de çekenler bilir. @İlkay Başaran Allah yardımcın olsun, çok zor bir işmiş gerçekten, tez zamanda şifa bulursun inşallah. sözün özü, böbreğinize iyi bakın, ağrısı başka bir şeye benzemiyormuş.. günde en az 3 litre su için, aksatmayın. Geçmiş olsun, derlerdi çok fenadır diye bu kadarını beklemezdim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Cem Işık yazdı: Araba kullanabilecek kimse yoktu yanımda, ağrım da azdı ona güvendim ama yarı yolda takatim kesildi. Az kaldı trafik polisine yanaşıp beni hastaneye yetiştir diyecektim köprü yolunda. İşletmecisi arkadaşım, işe yararsa isterim tabiki, çok teşekkürler. bi telefon et ben kalkıp gelene kadar ama kaç saat geçerdi bilmem, rıhtımdan yazıyorum 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Cem Işık yazdı: İşletmecisi arkadaşım, işe yararsa isterim tabiki, çok teşekkürler. Bir yakınımıza götürmüştüm. İyi geldiğini söylemişti. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Cem hocam su çok iyi çözücü denir hep, bu mineral bakımından zayıf olan arıtma sular bizdeki mineralleri de alıp giderler mi vğcuttan? Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Cem Işık yazdı: 3 mm nedir yahu ben gözüme damlatırım diyebilmek isterdim ama solucan gibi kıvrandırdı beni yahu. Evlerden uzak olsun, düşmanıma vermesin Allah. NOT :2 mm imiş, 3 bile değilmiş.. Cem bey, öncelikle geçmiş olsun. Herhalde bu konuda epeyce tecrübeliyim. Ben de 30-32 yıl önce sağ böbrekten pirinç tanesi kadar bir taş düşürdüm. 7 yıl önce de sol böbrekte 7-8 mm. taş üretti vücut, lazerle 2 defada kırdılar. 2 yıl öncede tekrar böbrek ağrısıyla acile gittim. Tabii giderken araba kullanmak mümkün değildi. Acil kapısında taksiden indim ağrım kesildi. Gene de içeri girdim, önceki böbrek hikayelerini anlattım, bana (isabetli bir şekilde) prostat ilacı verdiler ve hocalara görünmemi önerdiler. Ertesi günü hoca ultrasona yönlendirdi, ultrasonda sol böbrekte 7 mm. (Gerçekte 6 mm.ölçtüm) taş ve prostat tespit edildi. Hoca aynı prostat ilacına devam et, 1 hafta sonra kontrola gel dedi. 4. gün (tecrübeli olduğum için kontrollü bir şekilde idrar yapıyordum) taşı düşürdüm. Aynı gün MTA'ya taşı tahlile götürüp tahlil ettirdim (Sıkıntı yok). Sonra doktora gittim ve prostat ilacı raporu verdi. Demem odur ki, 2 mm. taş kendiliğinden düşer, ilk ve son taşım da 6 mm. idi. Kırdırdığım taşlar belki de daha büyüktü. Tekrar geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Çok geçmiş olsun Cem. Acil şifalar diliyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts