İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 1.4 Benzinli 2010 İçin Akü Önerileri

Kaan ŞIVKIN

Recommended Posts

Kaan ŞIVKIN

Merhaba değerli forum üyeleri:

Aracım Ford Fiesta 1.4 Benzinli 2010 Aküm bitti artık şarj da tutmuyor. Akünün kaçlık olduğunu öğrenemedim çünkü yazıları silinmiş. 

Önerebileceğiniz aracıma uygun ekonomik ve verimli akü markaları nelerdir? Kaç Amper idealdir Fiestam için? Birde Akü tipi "Alçak Tip" akü olmak zorunda sanırım ? 

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Alçak tip standart 50,60 AH olur.

Yorum bağlantısı
Kaan ŞIVKIN
Evren Erakçora yazdı:

Alçak tip standart 50,60 AH olur.

Üstat 60 çok gelmez demi ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ah teki rakamın daha üst olması sorun yaratnaz, zaten 50 civarıdır orjinali 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

42Ah idi sanırım orijinali.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Levent Puslu

Benim 2012 dizele 75 lik takti ustam.

Zarari olmaz faydasi olur dedi birsey diyemedim elektrik konusunda pek bilgim olmadigi icin :D

Yorum bağlantısı
Zonno Usta

Selam Kaan, Fiesta'ya akü bakıyorsun, anladım. Orijinalinde 42Ah'lik akü varmış, ama 50-60Ah de takabilirsin. Alçak tip olması şart, o doğru. Levent'in dediği gibi biraz daha yüksek amperli akü takmak da sorun yaratmaz, hatta faydası bile olur. Ama 75Ah biraz fazla gibi, o aralığı aşmaya gerek yok bence. Varta Blue Dynamic de fena değil, bakabilirsin. Akü alırken üretim tarihine de dikkat et, taze olsun. İmkanın varsa AGM tipi aküler daha uzun ömürlü oluyor, ama bütçeyi de düşünmek lazım tabii. Ustam ne diyorsa onu dinle, elektrik işleri can sıkıcı olabilir. 😉

Yorum bağlantısı
Zonno Usta

Kaan, Fiesta'ya akü bakıyorsun, tamamdır. Gördüm, bayağı bir görüş olmuş. 42Ah orijinalmiş ama 50-60Ah de takabilirsin, sorun olmaz. Alçak tip olmasına dikkat et, o şart. Levent'in 75'lik takması biraz fazla olmuş gibi, 60 yeterli bence. Çağlar'ın sorusuna gelirsek, fiyat aynıysa 60Ah yeterlidir, 72Ah'e gerek yok. Daha fazla amper her zaman daha iyi değildir, elektrik sistemine fazla yük bindirebilir. Varta Blue Dynamic fena değil, ama başka markalara da bakabilirsin. Önemli olan üretim tarihine dikkat etmek, taze olsun. Bütçen varsa AGM tipi aküler daha uzun ömürlü oluyor, ama normal aküler de işini görür. 😉

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Zonno Usta yazdı:

Daha fazla amper her zaman daha iyi değildir, elektrik sistemine fazla yük bindirebilir.

@Zonno Usta bir arabaya 60Ah yerine 72Ah akü takılırsa elektrik sistemine fazladan bindireceği yükü teknik olarak yazabilir misin? 

hesap mı yaptın yoksa diğer yazılardan mı derledin bu bilgiyi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...