Mustafa Resül Kara 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Merhabalar, binada şöyle bir problem oldu. Bir anlaşmazlığa düştük. Kendim 7. Katta oturuyorum. Binamızda banyo tuvalet yapışık duvar şeklinde ve tam da o duvardan 4. Kattan başlayıp diğer katlara damlama şeklinde su sızıyor. Bugün fark ettik bu durumu ve vanayı kapattık. Usta çağırdık akşam gelecek ve bakacak. Ama büyük ihtimalle 4. Kattaki yer kırılacak ve ordaki boru yapılacak. Bu durumda masraf bana mı ait olur yoksa binaya mı? Bana aitse bunu konut sigortasından nasıl yaptırabilirim? Binaya aitse bunu örnek mahkeme kararı ile nasıl gösterebilirim? Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Kimin dairesinde su sızıntısı var. O yaptırır. Sigorta karşılar. Faturayı yollar ödemeyi alırsınız Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Adım adım gitmek gerekir bu durumda. 7. Katta oturuyorsunuz ve 4.kattan olduğu muhtemel hasarı ben mi öderim diye düşünüyorsunuz. Diğer katlara damlayarak sızıyorsa muhtemel aşağı yönlü bir hasardan söz ediyorsunuz. Masrafın bireysel olarak size ait olacağı düşüncesine kapılma nedeniniz nedir? Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Erdoğan Temur yazdı: Kimin dairesinde su sızıntısı var. O yaptırır. Sigorta karşılar. Faturayı yollar ödemeyi alırsınız Sızıntı benim dairede değil benim eve çıkan borudan dolayı iki kat aşağıda oturan kişinin dairesinde. Ahmet Kiriş yazdı: Adım adım gitmek gerekir bu durumda. 7. Katta oturuyorsunuz ve 4.kattan olduğu muhtemel hasarı ben mi öderim diye düşünüyorsunuz. Diğer katlara damlayarak sızıyorsa muhtemel aşağı yönlü bir hasardan söz ediyorsunuz. Masrafın bireysel olarak size ait olacağı düşüncesine kapılma nedeniniz nedir? Bana ait olduğunu ben değil diğerleri düşünüyor çünkü senin evine giden boru diyor. Sayaçtan sonrası daireye aitmiş. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Her dairenin ayri borusu varsa ve sizdiran sizin borunuzsa siz odersiniz. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 7 saat önce Paylaş 7 saat önce (düzenlendi) ''Sızıntı benim dairede değil benim eve çıkan borudan dolayı iki kat aşağıda oturan kişinin dairesinde.'' Problem ortak gider hattındaysa bina öder. Daire içi borudaysa 4. kat öder. Boru sizin eve uzanıyor diye, hasarı siz ödemezsiniz. Ortak gider borusu ise, apartman aidatından toplanan para ile ödenir. Ama sizin daireden ortak gidere bağlanan boru sızdırıyorsa, siz ödersiniz. 7 saat önce tarihinde Ahmet Ekici tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Her daireye ayrı boru çıkıyorsa ve patlayan sizin borunuzsa siz ödersiniz bence. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 saat önce Paylaş 7 saat önce 5 katlı katta tek daire apartmanda kendi katımdaki asansörün düğmesi bozuldu diye bana ödetmemeleri gerekir diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Metin Akbal yazdı: 5 katlı katta tek daire apartmanda kendi katımdaki asansörün düğmesi bozuldu diye bana ödetmemeleri gerekir diye düşünüyorum örneğin farklı oldu abi , zaten asansör ve çatı binada ortak gider 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Her daireye ayrı boru çıkıyor. Birinci kattaki evden 7 boru geçiyor. İkinci kattaki evden 6 boru geçiyor Üçüncü kattan 5 boru... Böyle böyle gidiyor. Şimdilik patlayan yeri bulduk boru kısmı yapıldı ama fayans ve parke işi çıktı. Kurusun duruma göre bakalım dedik. Şimdilik kim öder mevzu olmadı ama ustaya sorduğumda boru sizin evin o yüzden sizi bağlar dedi Yorum bağlantısı
İnan Çınar 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Öncelikle geçmiş olsun. Üzücü bir durum ama maalesef saat aşağıda ise saatten sonrası borç size ait ama saat yukarıda kapınızın önünde ve aşağıdan saate kadar sizin dairenize gelen boru ise her daireye tek tek boru bile gitse ortak ödenir. Saate kadar olan bina içi ortak tesisat kabul edilir yani. Aynı mantıkla çatıdaki akan bireysel Güneş enerjisi de hangi daireye aitse verdiği hasarı o yaptırır. Ortak panelli ve kullandığın sıcak su için ayrı saat varsa saatten öncesi arıza ve verdiği hasar ortak ödenir. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce İnan Çınar yazdı: Teşekkür ederim, Evet saatler aşağıda ve oradan dairelere dağılıyor. Bence bana ait kısım evimin vanasından başlayan kısım olmalı. Çünkü diğer yerlerde benim bir tasarrufum yok ki. Mesela aşağıda oturan kişi tuvalet kağıdı asmak için yanlışlıkla bizim eve çıkan boruyu delebilir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce dikey boru ortak gider, yatay boru daireye aittir. genel kabul gören şekli bu. dirsek ne olacak diye soru gelmeden, dikey boruya dahildir. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Sizin vanayı kapatınca sızıntı kesiliyorsa siz ödersiniz. Sizden kaynaklı olduğu için sigortanız öder. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 50 dakika önce Yazar Paylaş 50 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: dikey boru ortak gider, yatay boru daireye aittir. genel kabul gören şekli bu. dirsek ne olacak diye soru gelmeden, dikey boruya dahildir. Bana kalırsa benim evin içindeki vanadan sonra olan sıkıntı beni bağlar. Evin dikey ve yatay duvarları içinde olan her şey beni bağlar harici ortak gider olmalı. Nihat Palolu yazdı: Sizin vanayı kapatınca sızıntı kesiliyorsa siz ödersiniz. Sizden kaynaklı olduğu için sigortanız öder. Sigorta şirketini aradık da 48 saate kadar geliriz dediler. Evet saatten önceki vanayı kapatınca Sızıntı durdu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts