Muhammed Orak 16 saat önce Paylaş 16 saat önce evet değerli forum sakinleri ablam ehliyetini cebine koydu 2 yıl önce şimdi de araba kullanmayı öğrenecek, şimdi sorumluluk bende olduğu için nasıl öğreteyim, önce 1-2 kez göstereyim sonra kendisinin çıkmasına mı zorlayayım trafiğe tecrübelerinizi paylaşırsanız iyi olacak gibi . Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Kendinize güvenmiyorsaniz bence direk özel hoca tutun genelde sürücü kursu hocaları üç beş saatlik ehliyeti olanlar için sürüş eğitimi veriyorlar hem onlarda da kontrol ve kendi araçları ile verebiliyorlar. Kursta tekrar hatırlayip size gelirse işiniz kolaylaşır diye düşünüyorum. Kendim öğretirken geniş trafiğe kapalı alanda sürekli tur atmasını sağlıyorum. (Burada stadyum otoparkı) uzun süre sıkılana kadar orada tur artırıyorum Daha sonra yokuşta kalkış yapabileceği rampada yokuşta kalkış öğrenene kadar yaptırıp trafiğin az yoğun olduğu geniş bir yolda bizim burada çevre yolu var 3 5 tur orada artırıyorum eksik kalan kısımları tekrar ettirip sonrasında kademe kademe trafiğe çıkartıyorum. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Önce trafiğe kapalı yerlerde dur kalk. Pazar kurulan trafiğe kapalı yerler bunun için kullanılabilir. Hatta taşlık mıcır varsa daha iyi. Orada araba güzel patiye düştüğünden daha da hassas olmayı öğreniyorsun. Sonra yavaş yavaş ara sokaklar vesaire derken hafif uzak yollar. 100-200 km gibi ancak bunlar olurken hep yanında gözetecek birisi olacak. Sonra kendiliğinden sıkışık yollara girmeye başlar zaten. Uzun yol da şehir içi de aracın davranışını öğrenmek için elzem. Düz giderken yüksek süratte sadece düz gitmiyorsun bir sürü mikro müdahalede bulunuyorsun istemeden atıyorum. Ben böyle öğrendim. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 8 saat önce Paylaş 8 saat önce ben kızım dahil kimseye öğretmedim hepsi ders aldılar işi öğretmek olan biriyle çalışması en doğrusu ben ce temel öğretiden sonra beraber çıkarsınız 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Ben belki 30 senedir bilfiil araba kullandığımdan artık bir çok şeyi otomatik olarak yapıyorum, motor hafızası oldu artık. Ancak bunları öğretmek kolay değil. Kızıma temel kısmı öğrettim ama geri kalanları bir öğreticiden öğrenmesi gerek diye düşünüyorum. Bir kaç ay sonra ehliyet kursuna başladığında tabiki yardımcı olurum ama öğretmenden eğitim alması daha sağlıklı olur 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Temel seyleri öğrettim 4 damacana ile park dar yerlerden geçme anı fren vs vs sonra hoca. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Çağrı Alaf yazdı: Önce trafiğe kapalı yerlerde dur kalk. Pazar kurulan trafiğe kapalı yerler bunun için kullanılabilir. Hatta taşlık mıcır varsa daha iyi. Orada araba güzel patiye düştüğünden daha da hassas olmayı öğreniyorsun. Sonra yavaş yavaş ara sokaklar vesaire derken hafif uzak yollar. 100-200 km gibi ancak bunlar olurken hep yanında gözetecek birisi olacak. Sonra kendiliğinden sıkışık yollara girmeye başlar zaten. Uzun yol da şehir içi de aracın davranışını öğrenmek için elzem. Düz giderken yüksek süratte sadece düz gitmiyorsun bir sürü mikro müdahalede bulunuyorsun istemeden atıyorum. Ben böyle öğrendim. Eşime ve iki oğluma aynı bu şekilde öğrettim, bu süreçte sabırlı ve sakin olmalısınız yoksa olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 6 saat önce Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) Ben ehliyeti aldıktan 10 sene sonra arabam oldu. Bu süreçteki sürüş tecrübem 10 senede 1 saati geçmezdi. İlk başta 10 gün mahallede takıldım. Aracı tanımak amaçlı gezdim durdum. Sonra bir gün servisi kaçırınca mecburen arabayla gitmek zorunda kaldım. Ne olacak ki en fazla ölürüz mottosuyla geçtim direksiyona, en kalabalık saatte E5'e çıkıp Maltepe'den İzmit'e doğru yol aldım. İş yerine ulaşana kadar kalbim ağzımdaydı, hatta arabayı park edince bacaklarımda derman gitti (nasıl kastıysam artık). O gün güvenimi kazandım. Trafiği ve arabayı okuma kabiliyeti varsa hızlı adapte olunuyor. Benim hanımın 2 yıldan uzun süredir kendi aracı var. Toplamda sürdüğü 100 km ya vardır ya yoktur. O da trafiğe kapalı alanda. O korkuyu yenemiyor. Siz de yaşça gençsiniz, kan deli akar en doğrusu ablanızın profesyonel birinden eğitim almasıdır. Bir de öğretilen kişi büyüğünüz olunca, uyardığınızda kafanıza vurma ihtimali var. Öğreticiden çekinilmesi durumu önemli bence. 6 saat önce tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Eşime öğrettim, önce teorik olarak debriyaj, kavrama noktası vs. Daha sonra boş yollarda dur kalk, aracın enini, sağını, solunu hissetme , vs, boş yollarda uzun süre talim, daha sonra hafif trafiğe çıkma. Sinyal vermek aklıma geliyorsa genelde öğrenmiş oluyor:) Yorum bağlantısı
Emin Önal 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Hanıma ve baldızlara, önce trafiğe kapalı alanda temel eğitimi verip, araca alıştıktan sonra mahallede turlama en son da sahil ve E5'te belli bir süre yanlarında da seyahat ederek, artık kıvama geldiklerini düşündüğümde "maruz bırakma terapisi" yöntemi ile tereddütlerini kırmaları sağladım. Çünkü ne kadar pratik yapsanız da akan trafikte araç kullanmak ilk başlarda her aceminin korkusu. Tabi bu yöntem herkeste aynı işlemeyebilir ytd Hepsi uzun yıllardır, kazasız belasız her gün İstanbul trafiğinde araç kullanıyorlar. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Öğretmeyin, bırakın işinin ehli bir öğretici öğretsin. İnsanın sinir katsayısı çabuk yükselebiliyor kas hafızası ile yaptığımız basit bir şeyi yapamadığında Yorum bağlantısı
Emin Önal 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Emin Önal yazdı: Hanıma ve baldızlara, önce trafiğe kapalı alanda temel eğitimi verip, araca alıştıktan sonra mahallede turlama en son da sahil ve E5'te belli bir süre yanlarında da seyahat ederek, artık kıvama geldiklerini düşündüğümde "maruz bırakma terapisi" yöntemi ile tereddütlerini kırmaları sağladım. Çünkü ne kadar pratik yapsanız da akan trafikte araç kullanmak ilk başlarda her aceminin korkusu. Tabi bu yöntem herkeste aynı işlemeyebilir ytd Hepsi uzun yıllardır, kazasız belasız her gün İstanbul trafiğinde araç kullanıyorlar. Dipnot : Manuel ise bende direkt eğitmene yönlendirirdim. Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir 3 saat önce Paylaş 3 saat önce siz öğretecekseniz mutlaka emniyet kemerinizi takın. ilk anlarda gaz özellikle de fren dozlamasını bilmedikleri için bazı süprizler olabiliyor. Araba duruyorken rahat anlatıp göstereyim diye emniyet kemeri takmamıştım araç içinde. Teorik bilgiyi kavrayınca boş bir alanda hadi 1 inci vitese at ve aracı hareket ettir diyip bi yandan da emniyet kemerine uzandığım sırada aracın anlık hareketinden ürküp freni köklediği için ön cama yapıştırmıştı beni yani düşük hız falan demeyin kemeriniz takın Yorum bağlantısı
Ersen şahin 2 saat önce Paylaş 2 saat önce İlk önce siz direksiyona geçin görsel olarak sizi takip etsin sonra boş arazide dur kalklara alışana kadar kullansın Sonrasın da kalabalık olmayan düz yolda arabaya alışsın gerisi gelir zaten En önemlisi sakın ha sakın yüksek sesle komut verip panik yaptırmayın Yorum bağlantısı
Recommended Posts