Arif Aykın Dün saat 09:33 Paylaş Dün saat 09:33 (düzenlendi) Hafif ticari mi? Suv mu? Station vagon mu? derken Suv almaya karar vererek hayırlısıyla aldık aracımızı. İlk başta hiç hazırlıksız durumda arabamı satmam ile süreç başladı ve yaklaşık 1 ay kadar araçsız kaldık ve gerçekten çok zorlu bir süreçti İlk başlarda Peugeot rifter veya Citroen berlingo niyetlenmiştim daha arabamı o zamanlar satmamıştım ve araştırıyordum eğer ki o süreç zarfında olsaydı kesin birtanesini almıştım Sonra Station vagon passat baktım hanım çok uzun benim sürmem gerektiğinde korkar süremem dedi ve ondan da vazgeçtik, Suvlara bakmaya başladım Ford Kuga 2017-1019 arası bakmaya başladım çocuklar özellikle sunroof istediklerinden olmazsa olmaz bir özellik olarak araştırmaya başladım. Spor olması, sunrooflu olması ve bagajın kademeli olarak tam istediğim gibi düz yapılması koltukların ileriye kaydırılması falan derken C5 aircrosta karar kıldık. 2020 model 80750 km 1.5 BlueHDI Shine paket gri diyor ama tam böyle bence füme ye daha yakın olan 2. sahibinden hasar kayıtsız, değişensiz ve boyasız araç buldum. Ankaradan almaya gittik 01.08.2025 tarihinde sabah aştiden aldı araç sahibi ve şaşmaz tarcanlara gittik. Araca komple bakıldı ve bahsedildiği gibi hiç bir boya değişen hasar kaydı olmadığı belirtildi. Aracın sağ arka kapı açma kolunun olduğu bölgede hafif ve yakıt dolum kapağının yakınında hafif çizik var. Pasta cila ile gidebilecek şekilde diye düşünüyorum. Araçta şimdiye kadar hiç sigara içilmemiş olması daha da hoşuma gitti 2023 38. hafta bridgestone kışlık lastiklerini de verdi sağolsun hiç kullanılmamış gibi gayet iyi durumda. Aracın bakımları yaklaşık 7-8 ayda bir yaptırılmış faturalı mevcut. En son ağır bakımı yapılmış ve 60k civarı tutmuş. Ankara - Karabük arası aracı tanımadığımızdan kullanımına alışmadığımızdan dolayı 225 km de 6.3 yakıt verisisyle geldik. şu an şehir içinde 100 km ye yakın yol yaptık ve 7.3 görünmekte. Opel astra j araçtan sonra sürüşü daha konforlu koltukları özellikle çok rahat geldi. Başka C5/C3 aircross kullanan varsa nelere dikkat etmem gerektiği yada önerileri olursa uygulamaya çalışırım. Navigasyon özelliği bulunmuyormuş sanırım ama gizli özellikler açtırılabiliyormuş bunları öğrenmem gerekecek. Carplay ile bağlantıda bütün herşey aktif ama bağlı değilken kullanım yok. Şu an için elimdeki fotoğraflardan bir kaç tane koyacağım daha sonra inşallah daha fazla ekleyebilirim. Dün saat 09:50 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi 26 Yorum bağlantısı
Fırat Önal Dün saat 09:48 Paylaş Dün saat 09:48 Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Bence güzel seçim. 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan Dün saat 09:50 Paylaş Dün saat 09:50 Hayırlı olsun. Kazasız belasız, Renk güzel 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol Dün saat 09:57 Paylaş Dün saat 09:57 Güzel günlerde gönlünüzce kullanın, güzel makine... 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ Dün saat 10:16 Paylaş Dün saat 10:16 Hayırlı olsun. Bu aracı çok beğeniyorum 1 Yorum bağlantısı
Onur Demir Dün saat 10:28 Paylaş Dün saat 10:28 Hayırlı olsun. Çok beğendiğim bir araç. bir süre kullandım şirkette vardı. Yoldaki konforu üst seviye. Bir tık yakıyor sadece ama cüsseye göre normal. güzel günlerde kullanın 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz Dün saat 10:30 Paylaş Dün saat 10:30 Hayırlı olsun ben aracı aldığımda Konfor'a hoş geldiniz Pankartı vardı üstünde . Konfor'a hoş geldiniz... 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Dün saat 10:35 Paylaş Dün saat 10:35 Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Dün saat 10:37 Paylaş Dün saat 10:37 Bu, direksiyonu Bugatti gibi dönen araba değil mi ya? Hayırlı olsun, ağız tadıyla binin. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur Dün saat 10:38 Paylaş Dün saat 10:38 @Arif Aykın hayırlı olsun güle güle kullan. astradan sonra yayla gibi gelmiştir. içi bagajı adblue ile taşınacaksın c5 ile. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 10:48 Paylaş Dün saat 10:48 Güzel araç, ben seviyorum. Maşallah.. güle güle kullanın.. Çağrı Alaf yazdı: Bu, direksiyonu Bugatti gibi dönen araba değil mi ya? Hayırlı olsun, ağız tadıyla binin. Yok canım.. o sedan C5 idi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 10:50 Paylaş Dün saat 10:50 Üst kapak problemi varmı daha önce servis geri çağırma kapsamında değişmişmi. Hemen yetkili aranır kontrol ettirilir. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Dün saat 11:17 Paylaş Dün saat 11:17 Hayırlı olsun Arif rengi pek hoş , yakıta takılma tam otomatik koca araba normal. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın Dün saat 11:19 Yazar Paylaş Dün saat 11:19 Çağrı Alaf yazdı: Bu, direksiyonu Bugatti gibi dönen araba değil mi ya? Hayırlı olsun, ağız tadıyla binin. O bu değil ☺️ sağolasın teşekkürler Yorum bağlantısı
Ayhan Asil Dün saat 11:19 Paylaş Dün saat 11:19 Hayırlı uğurlu olsun. Gönlünüze göre kazasız belasız ve cezasız şekilde kullanın İnşallah. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın Dün saat 11:24 Yazar Paylaş Dün saat 11:24 Onur Demir yazdı: Hayırlı olsun. Çok beğendiğim bir araç. bir süre kullandım şirkette vardı. Yoldaki konforu üst seviye. Bir tık yakıyor sadece ama cüsseye göre normal. güzel günlerde kullanın Teşekkürler astardan sonra gerçekten çok iyi hissettirdi konforu. Kemal Korkmaz yazdı: Hayırlı olsun ben aracı aldığımda Konfor'a hoş geldiniz Pankartı vardı üstünde . Konfor'a hoş geldiniz... Sizin ki kadar iyi midir bilmiyorum ama gerçekten çok iyi ☺️ Erdoğan Temur yazdı: @Arif Aykın hayırlı olsun güle güle kullan. astradan sonra yayla gibi gelmiştir. içi bagajı adblue ile taşınacaksın c5 ile. Abi 2 arkada çok keyifli yolculuk yapıyorlar😂 Bartın’a gidecem birazdan az da olsa uzak yolda çocuklar ve hanım nasıl hissedecek göreceğiz. adblue 2400 km yazıyordu ben yine de 5 lt alıp koydum Shell den. 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın Dün saat 11:28 Yazar Paylaş Dün saat 11:28 Ali Darbaz yazdı: Üst kapak problemi varmı daha önce servis geri çağırma kapsamında değişmişmi. Hemen yetkili aranır kontrol ettirilir. Bunu ilk defa duydum zincir 7mm olanlarda sorun oluyor diye biliyordum rifter/berlingo araştırdığımda. 7. Ayda ağır bakımda onlar komple değiştirildi tesla fiyatı artmadan alalım diye uğraştılar ama yetişemediler. Çok iyi bakmış arabaya aldığım kişi günü gününe herşeyi yapmış. Köksal Yılmaz yazdı: Hayırlı olsun Arif rengi pek hoş , yakıta takılma tam otomatik koca araba normal. Teşekkürler. Yakıt valla şehir içi astra LPG+benzin neredeyse 11-12 lt yakıyordu o yüzden dert etmiyorum. Uzun yolda beni tatmin etsin yeter☺️ Ayhan Asil yazdı: Hayırlı uğurlu olsun. Gönlünüze göre kazasız belasız ve cezasız şekilde kullanın İnşallah. Amin bakalım arkadan gelecek mi aldığımız gün Ankara Karabük otobanda kardeşim 150 civarı radar gördü 140 a düştü ama aldı mı bilmiyoruz. Mail vs daha ulaşmadı ☺️ Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 11:35 Paylaş Dün saat 11:35 Zincir değiştiyse harika hayırlı uğurlu olsun ben de bunun 1.2 vti yağlı kayışlısı piyasası düşerse diye bekliyorum. Senede 5000 km yapsam 30000 km de bir kayış değişimi yaparım. 1 Yorum bağlantısı
İsa Acar 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanılsın 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 23 saat önce Yazar Paylaş 23 saat önce (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Zincir değiştiyse harika hayırlı uğurlu olsun ben de bunun 1.2 vti yağlı kayışlısı piyasası düşerse diye bekliyorum. Senede 5000 km yapsam 30000 km de bir kayış değişimi yaparım. Değişmiş 6. Ayda normal yağ bakımı yapılıyor, usta sadece psa grubuna baktığından durumu biliyor ve hafiften hissettirmeye başlar değiştirelim bence diyerek uyarmış ve bütçe toparlayınca hemen yaptırmış. Dediğim gibi kayıtlar falan var kafam rahat. Tekrar 7mm takılmış zincir kalınlığı arttırıldığında kapakta değiştiğinden daha fazla maliyet çıkacağından yaptırmamış. Onlarda da yağ içinde kayış çalıştığından kayışta parçalanma olup kopuyor diye okumuştum aynısı ise bahsettiğin araba. 23 saat önce tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 23 saat önce Paylaş 23 saat önce (düzenlendi) Arif Aykın yazdı: Değişmiş 6. Ayda normal yağ bakımı yapılıyor, usta sadece psa grubuna baktığından durumu biliyor ve hafiften hissettirmeye başlar değiştirelim bence diyerek uyarmış ve bütçe toparlayınca hemen yaptırmış. Dediğim gibi kayıtlar falan var kafam rahat. Tekrar 7mm takılmış zincir kalınlığı arttırıldığında kapakta değiştiğinden daha fazla maliyet çıkacağından yaptırmamış. Onlarda da yağ içinde kayış çalıştığından kayışta parçalanma olup kopuyor diye okumuştum aynısı ise bahsettiğin araba. Evet evet EA T8 şanzımanlı yağda lastik kayış çeviren modelin piyasası mafolduğunda bilinçli kullanıcı olarak bir tane satın alabilirim. Ben senin yerinde olsam riske girmezdim direk 8 mm yükseltme yapardım. Ne zaman kopacağı belli olmuyor. Zaten bu konuda servis geri çağırması var diye biliyorum. Ücretsiz değiştirdiklerini okumuştum. Senin arabayı aldığın kişi yetkili servis bakimini yapmadığı için bu servis geri çağırmadan faydalanmamış olabilir 23 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts