İçeriğe Yönlendir

Fiesta Turbo Yağ Kaçağı Ve Asm Şanzıman

Furkan Yıldızhan

Recommended Posts

Furkan Yıldızhan

2006 model ford fiesta aracımda motor ısındıktan sonra rölantide iken turbonun egzoz manifoltuna girdiği yerden yağ atıyor ve buhar yapıyor. Gaz verdiğimde kesiliyor. Ustaya götürdüm turbo revizyon gördü ancak yine düzelmedi usta motor pistonu erimiş olabilir dedi gerçekten böyle bir durum olabilir mi ?

aracımda asm yarı otomatik triptronic vites mevcut son bir haftadır araç ısındığında vites geçişlerinde saçmalıyor tam vites geçecekken araç gaz veriyor 4-5bin devire çıkıyor ve ekranda yazan vitese geç geçiyor ve çok vuruntulu geçiyor bunun sebebi ne olabilir soğukken bir sıkıntı yok viteste

IMG_8166.jpeg

IMG_8165.jpeg

IMG_8312.jpeg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Furkan Yıldızhan yazdı:

turbonun egzoz manifoltuna girdiği yerden yağ atıyor ve buhar yapıyor. Gaz verdiğimde kesiliyor. Ustaya götürdüm turbo revizyon gördü ancak yine düzelmedi

düzelmemesi normal önce manifold contası kontrol edilmeli idi.

Furkan Yıldızhan yazdı:

asm yarı otomatik triptronic vites

öncelikle bir ford yetkili servisinde cihaza bağlanıp vites adaptasyonu yapılacak ve hidroliğin havası alınacak.

Furkan Yıldızhan yazdı:

usta motor pistonu erimiş olabilir dedi

piston erimiş arabada 88 defa marşa bassa araba çalışmaz. ne ustası o kombi mi?

Yorum bağlantısı
Furkan Yıldızhan
Çağlar Bayur yazdı:

düzelmemesi normal önce manifold contası kontrol edilmeli idi.

öncelikle bir ford yetkili servisinde cihaza bağlanıp vites adaptasyonu yapılacak ve hidroliğin havası alınacak.

piston erimiş arabada 88 defa marşa bassa araba çalışmaz. ne ustası o kombi mi?

Abi dün turbo yağ basıyor dedi motora sonra turboyu revizyon ettirdik yine yağ atıyo oradan biraz önce sıkıntı motorda motora girmek lazım çok masraf diyor arabayı aldım eve geldim tartıştık biraz adamla turboyu boş yere yaptırdı bize sorun motorda mı onu da bilmiyorum arabanın yağ çubuğunu turbonun oradaki hortumu çıkarıp bakıyoruz motor mükemmel görünüyor üfleme yok. Sizin bi fikriniz var mıdır acaba neden yapar ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Furkan Yıldızhan yazdı:

Abi dün turbo yağ basıyor dedi motora sonra turboyu revizyon ettirdik yine yağ atıyo oradan biraz önce sıkıntı motorda motora girmek lazım çok masraf diyor arabayı aldım eve geldim tartıştık biraz adamla turboyu boş yere yaptırdı bize sorun motorda mı onu da bilmiyorum arabanın yağ çubuğunu turbonun oradaki hortumu çıkarıp bakıyoruz motor mükemmel görünüyor üfleme yok. Sizin bi fikriniz var mıdır acaba neden yapar ?

her tdci motorda emmede egzosda yağ buharı bulunur,km ye ve yaşa göre artabilir. ilk marşta çalışan rölantide sallanmayan ara hzılanmada köfteci bacası gibi duman atmıyor ise... önce manifold contasına bakardım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...