Mustafa Arıkan 6 saat önce Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) Merhabalar; 10-15 gün içinde Nevşehir’den çıkıp Akdeniz’den kıyıya ulaşıp (Mersin’den başlayıp) kıyı şeridinden en azından İzmir’e kadar ulaşıp gezmeyi planlıyorum. Hem vakit hem imkanların kısıtlı olmasından dolayı konu açmak istedim. Tavsiyelere açığım. 3 ve 10 yaşında kızım var. Küçük olan ile biraz zorlayacak farkındayım ama büyük olan gezmeyi çok seviyor ve buraları henüz görmedi. Totalde 4-5 gece farklı farklı konumlarda konaklamayı planlıyorum. Bu veya benzeri rotada gezenler illaki olmuştur. Nerelerde konaklamalı, nereleri gezmeli. Vakit dar, karar da biraz acil alındı. O yüzden hap bilgilere ihtiyacım var. 6 saat önce tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 6 saat önce Paylaş 6 saat önce 4,5 gün için sadece Akdeniz bence daha mantıklı, Ege uzak olur diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Gezinin yarısı yollarda hele bu sıcaklarda perişan halde geçer. Akdeniz ile sınırlamanı şiddetle tavsiye ederim. Aynı rotayı Alanyadan başlayıp Fethiyeye kadar yaptım. Kendimi kamyon şoförü gibi hissedince Fethiyede stoplayıp rotanın kalanını iptal edip tatilin kalanını fethiyede geçirdim. Bir sonraki gezime fethiyeden başlayıp egeye devam edeceğim 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Mustafa amaç tatil mi, yoksa turistik bir gezi mi. Tatil için bu şartlarda dinlenemezsdin.. Turistik gezi için iki günü yola çıkarsak üç günde antalya marmaris tarafı ve izmir tarafını gezersin.. 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Bende benzer bir şey yapmaya çalışırken Kaş'a geldiğimde yeter artık deyip orda bitirmiştim 😃 hayali güzel olsa da kısa zaman aralığında akdenizden başlayıp egeye gitmek çok yorucu. Size tavsiyem bu sene Akdeniz seneye ege yapın. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Gerçi öğretmensin sen.. 3 ay yatıyorsunuz zaten.. Turistik gezidir bu Mustafa Resül Kara yazdı: Bende benzer bir şey yapmaya çalışırken Kaş'a geldiğimde yeter artık deyip orda bitirmiştim 😃 hayali güzel olsa da kısa zaman aralığında akdenizden başlayıp egeye gitmek çok yorucu. Size tavsiyem bu sene Akdeniz seneye ege yapın. Buna katılıyorum.. Belirlediğin rota, mutlaka görülmesi gereken bir rota ama, bunu geniş zamanda yap. 1 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Gerçi öğretmensin sen.. 3 ay yatıyorsunuz zaten.. Turistik gezidir bu Buna katılıyorum.. Belirlediğin rota, mutlaka görülmesi gereken bir rota ama, bunu geniş zamanda yap. Mesela kendi adıma Kaş'a ayrı bir vakit Fethiye' ye ayrı bir vakit ayırmak isterim. İkisi de güzel yerler. Öyle aceleci olup tadını çıkarmadan geçilecek yerler değil. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Amacım gezmek, tatil pek bana göre değil, sıkılıyorum tatilden. Ama dediğiniz gibi en son Fethiye gibi bitirmek de mantıklı olabilir. Bu şekilde de planlayabilirim. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Kaş ı gördükten sonra başka yere gitmeye gerek yok diyebilir insan. Öyle güzel yerler. 2 Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Mersin'den sahil şeridini takip edip batıya giderseniz yol üzerinde mağaralar, ören yerleri, antik şehirler var. Ama bunları 2 küçük çocuk ile gezmek hemde bu mevsimde hiç tavsiye edeceğim birşey olmaz. Bu şekilde gezerek ilerlerseniz zaten Mersin'den Alanya'ya ulaşmanız 2 gün sürer. Yolun yarısı halen gidiş geliş, dar ve asfalt kalitesi kötü. Yavaş bir kamyonun arkasına takılıp 30 dakika boyunca sollama yapamadan gitme ihtimaliniz var. Alanya'dan Antalya merkeze kadar da trafik içinden ilerleyeceksiniz. Bence mantıklı bir plan değil... Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Kaputaş plajını görmeni tavsiye ederim. Oraya yakın Antalya Kaşda konaklarsın. Ben günü birlik kahvaltı dahil 4000 tl denize sıfır odalar budum. Adamın etsde fiyatı 5500 tl. Ama direk teli arayınca daha dip fiyatda veriyorlar. Bodrum Bitesde herşey dahil oteller çok ucuz. İzmir çeşmede yine ucuz pansiyonlar var. 5 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mustafa Arıkan yazdı: Amacım gezmek, tatil pek bana göre değil, sıkılıyorum tatilden. Ama dediğiniz gibi en son Fethiye gibi bitirmek de mantıklı olabilir. Bu şekilde de planlayabilirim. Oraya kadar gidip Efes'i görmeden gelmeyi düşünmemelisin.. Meryem Ana da ona çok yakın.. Ali Darbaz yazdı: Ben günü birlik kahvaltı dahil 4000 tl denize sıfır odalar budum. Adamın etsde fiyatı 5500 tl. Ama direk teli arayınca daha dip fiyatda veriyorlar. Ben de Ali gibi yapıyorum.. trivago'dan oteli bulup çat kapı girip pazarlık yapıyorum.. Yorum bağlantısı
Sefa Onur Bebek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Geçen sene ilk defa yaptığım akdeniz gezisinde kesinlikle gidilmesi gereken yerler olarak ilk sıraya Çıralıyı yazarım. Olympos antik kentiyle yan yana olan küçük bir yer. Plajı temiz ve sakindi sezon öncesi gitmiştik. Antalya sonrası durak gerekirse burası düşünülmeli bence. Daha sonra Kaputaj plajına uğranması gerektiğini düşünüyorum ama 2 küçük çocukla zor olabilir çünkü yol üzerinde park edip merdiven inip dar ve dalgalı bir sahile iniyorsunuz araştırırsanız görürsünüz. Deniz sahil keyfi için biraz daha ilerde olan Patara plajı tavsiyemdir. Bölgedeki en büyük kumsal plajlarından burada güzel vakit geçirilebilir ayrıca köyün içinden geçip görece bir tepeye çıkınca seyir tepesi gibi bir yere ulaşmıştık oradan plajı ve denizi izlemek gerçekten çok zevkliydi, kendimi Truva filminde achiliesin plaja çıkan askerleri selamladığı sahnede hissetmiştim. Kalınacak yer anlamında ben sadece kaşı gördüğüm için merkez olarak çok karşılaştıramıyorum ama Kaş, kalkan vs. hepsi birbirine baya benzeyen yerler bence herhangi birinde durup kalırsanız pişman olmazsınız. Oralara kadar gelmişken Fethiye'ye gidebilirsiniz ama diğer arkadaşların dediği gibi ordan ötesi çok yorucu olacaktır. Mersin üzerinden gideceksiniz ama bence Mersinde kalarak vakit kaybetmeyin, ilk defa geçen sene giden biri olarak Anamurdan sonra denizin rengi ve manzara cidden değişiyor. Son tavsiye olarak bu gezide gerçekten ülkemizin tarihi bir cennet olduğunu anlıyoruz, adım başı antik kentler müzeler var. Her gördüğünüz tabelaya burayı da görelim diye girerseniz yolculuk baya uzayabilir:). Bu tür yerler için de önceden araştırıp gideceğiniz yerleri belirlemeniz daha doğru olur. İyi tatiller. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 4 saat önce Paylaş 4 saat önce 3 yaşında çocukla Antalya sıcağında rezil olursun direk Muğla yap derim. Otel istemezsen apart villa vs tutup kalacak yer sabit gezebilirsin. Konu takip bende yer arıyorum şu an bizimkiler gezmek istemiyor bende gezmeyi seviyorum Ek olarak çıralıya gitmelisin henüz daha iyi bir deniz ben görmedim Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Gerçi öğretmensin sen.. 3 ay yatıyorsunuz zaten.. Kim demiş çalışıyoruz. Geçen hafta kütahyada balya atarken bu hafta denizlide ev tamiri yapıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Evren Erakçora yazdı: Kaş ı gördükten sonra başka yere gitmeye gerek yok diyebilir insan. Öyle güzel yerler. Örnekleyelim lütfen Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Murat Sahın yazdı: Örnekleyelim lütfen Airbnb den ev tutulabilir, fazla otel yok gibi zaten. Plajlar halk plajı. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Pazar günü İstanbul'dan Kuşadası'na gidiyorum. 4 yaşında 1 kızım var o yol gözümde o kadar büyüyor ki anlatamam. Kısacası bu sıcakta sıkıntı yaşarsınız en iyisi herşey dahil bi otelde kafa dinlemek. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 52 dakika önce Paylaş 52 dakika önce Mustafa Arıkan yazdı: Amacım gezmek, tatil pek bana göre değil, sıkılıyorum tatilden. Ama dediğiniz gibi en son Fethiye gibi bitirmek de mantıklı olabilir. Bu şekilde de planlayabilirim. Siz bence araba sürmek istiyorsunuz 😃 yola çıkayım müzik dinleyim yorulunca konaklayım... Ben sizi anladım😊 kalma işini Kaş ve Fethiye de yoğunlaştırın baktınız hala enerjiniz var ordan devam edersiniz. Mersinden ziyade Antalya civarında konaklama daha güzel. Arkadaşlarında dediği gibi çıralı güzel denizi temiz. Birden derinleşiyor ama olsun bol bol kafa dinlersiniz. Olimpos antik kenti de oraya yakın. Ama bence orda en güzel iki yer var Kaş ve Fethiye. Evren Erakçora yazdı: Kaş ı gördükten sonra başka yere gitmeye gerek yok diyebilir insan. Öyle güzel yerler. Kesinlikle Kaş da her şey var ve çok güzel değil mi 😊 Mehmet Ozyurek yazdı: Ben de Ali gibi yapıyorum.. trivago'dan oteli bulup çat kapı girip pazarlık yapıyorum.. Bu sene bende böyle yapacağım. Yolda arayacağım hatta. Yoldayım geliyorum oda ücreti ne kadar diyeceğim baktım istediğim fiyatlar yok direkt otele gidip ben geldim fiyat ne kadar diyeceğim yoksa çıkacağım kalmayacağım orda 😊 Her sene önceden alıp gitmeden taksit ödemeye başlıyordum. Bu sene gittikten sonra ödeyeceğim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 dakika önce Paylaş 27 dakika önce Mehmet Ozyurek yazdı: Oraya kadar gidip Efes'i görmeden gelmeyi düşünmemelisin.. Meryem Ana da ona çok yakın.. Ben de Ali gibi yapıyorum.. trivago'dan oteli bulup çat kapı girip pazarlık yapıyorum.. aylık 120 bin e gelir. 100 bine sezonluk yazlık kiralardım 90 gün anahtarı cebimde olurdu denize sıfır Yorum bağlantısı
Recommended Posts