İçeriğe Yönlendir

Yeni Aracım: Kia Xceed 1.5 T-GDI

Cihat Küçükay

Recommended Posts

Fatih Uzun

hayırlı olsun,güzel günlerde kullanın yakışıklı araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Hayırlı olsun abi. Kazasız belasız cezasız :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Hayırlı olsun ceed yakışıklı alet. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Hayırlı olsun yandan güzel görünüyor. 

x_640_360_36311001313-ac66655e97161bf2290d828d33ac53bf.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hayırlı olsun. Sağlıklı günlerde güle güle kullanın. :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Hayırlı olsun. :nazar:

fiyat bilgisi paylaşabilirmisin 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin güzel araç güzel tercih

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Hayırlı olsun, kazasız cezasız kullanılsın ? 

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Hayırlı olsun.

Yeşili çok güzel duruyor :blush:

image.png.9d8fdf793662b2e6f7ec4c838d94f7d2.png

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Hayırlı olsun. :nazar:

fiyat bilgisi paylaşabilirmisin 

1.690.000 TL'ye aldım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Cihat Küçükay yazdı:

1.690.000 TL'ye aldım.

tekrar hayırlı olsun güncel fiyatlar hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum. bu aralar beni de kaşıntı tutabilir. malum sitelerde bulunan fiyatlar balon olduğu için 

sizin Qashqai duruyormu satıldımı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

tekrar hayırlı olsun güncel fiyatlar hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum. bu aralar beni de kaşıntı tutabilir. malum sitelerde bulunan fiyatlar balon olduğu için 

sizin Qashqai duruyormu satıldımı 

Şu anda benim aracın sıfırını 1.990.000 TL'ye satıyorlar. Qashqai aracımı 1.100.000 TL'ye sattım. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Komşum hayırlı olsun bu bari ıslatalım artık

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Güzel günlerde kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Fatih Keskin yazdı:

Islat ıslat, nasılsa bizi sallıyorlar..

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Fatih Keskin yazdı:

Abi Shell'de ıslattım ben, yıkadım bayağı uzun uzun :fiuw:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Hayirli olsun Cihat Bey, cok nefis bir model; guzel gunlerde saglik ve mutlulukla, gule gule kullanin :nazar:

Fatih Keskin yazdı:

Istanbul ici her tur islatma eylemlerine (araba yikama, denizde cimme vb) itinayla yanci olunur :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ooo hayırlı olsun kardeş, yakışıklı araba ve doğru seçim bence :nazar:

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Gökhan Tuna yazdı:

Hayirli olsun Cihat Bey, cok nefis bir model; guzel gunlerde saglik ve mutlulukla, gule gule kullanin :nazar:

Istanbul ici her tur islatma eylemlerine (araba yikama, denizde cimme vb) itinayla yanci olunur :biggrin:

Konum alayım gelip alırım  seni  alırken bi çay kahve olur artık

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Keskin yazdı:

gelip alırım  seni

bana uyar 

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Cihat Küçükay

Merhaba

Yaklaşık 1050 km yeni aracımla yol yaptım. Öncelikle söylemek gerekirse aracın sürüşü çok rahat. Gerek sürüş pozisyonu olsun, gerek sürüş konforu ve akıcılığı olsun, kendinizi oldukça rahat hissediyorsunuz. Sürerken yormuyor, ama yüksek hızlarda direksiyonda bir miktar sertleşme beklerdim. Aynı yumuşaklığı koruyor.  Ön tarafta hava kanalları frenleri ve diskleri hedefleyecek şekilde konumlandırılmış. Aracın önündeki mat krom ve piano black detaylar gerçekten çok şık duruyor. Yeşil rengini daha çok beğenmemle beraber, bu rengi de (manyetik kırmızı olarak geçiyor) güneş altında çok can yakıcı bulduğumu itiraf etmeliyim.

image.png.84eba22f1eb96ab22a2bcd6f31a23d44.png

Sizin de dikkat edeceğiniz gibi, aracın oldukça aerodinamik bir yapısı var. Yüksek hızlarda sol önden (185'e kadar çıktım) biraz ses yapıyor ama çok rahatsız etmiyor.  Arka bagajın hatchback gibi tatlı bir inişi var. Arka spoiler ile buradan atılan rüzgarın hem downforce, hem de yakışıklı görünümüne faydası olduğunu düşünüyorum. Açılır tavan ve sunroof var. Aslında düşündüğüm bir detay değildi (Megane'dan sonra sunroof hevesimi almıştım) ama çok iyi olmuş. Jantlar 18 inch elmas kesim orjinal, Lastikler 235x45xR18 Continental Premium Contact 6 serisi ve yolu çok iyi kavrıyor. Hem eco mod, hem spor mod sürüşte çok yüklenmediğim sürece sağlam yol tutuşu olduğunu gördüm. 

image.png.ee45c10ddae22ffc5689d12902bf7a3f.png

Arka tarafta güzel bir difüzör ve mat krom detaylar var. Bagajı elektrikli değil ama serviste çevrilebiliyor. 35.000 TL fiyat aldım ama acelesi yok, sonra da yapılabilir. Bu kısım için eksik olan şey, çeki demiri, 1-2 ay içinde onu da taktıracağım.

image.png.d2f44d5f62b1a9e8a3adb448299cdab9.png

Gelelim şöför kısmına, klasik 3 kollu bir direksiyonu var. Sol tarafta telefon, radyo ve asistan kontrolleri, sağ tarafta Cruise control, Hız sınırlama, Şerit takip, Araç ayarları gibi kısayol tuşları var. Hayalet ekran mevcut, toplamda yanlış hatırlamıyorsam 4 adet farklı kadran var. İstediğinizi ayarlayabiliyorsunuz. En çok hoşuma giden yakıt tüketim ekranı oldu. Herşey gözümün önünde ve daha da güzeli, aracın hesabıyla benim hesabım neredeyse aynı :) . Yakıt tüketimi Şehir içinde 7,5, şehir dışında 5,5'leri gördüm. Ama daha konuşmak için biraz erken, çok fala uzun yol yapmadım. Araç güvenlik konusunda biraz takıntılı, şerit takibi, hız tabela takibi her sürüşte manuel kapatsanız bile, bir sonraki çalıştırmada aktif oluyor. Her 2 saatte bir sanırım, mola ver uyarısı çıkıyor. Bunları hiçbir şekilde kapatmanıza izin vermiyor.

image.png.e4b3b5921f255a0009553479f123dd08.png

Gelelim multimedya kısmına, gerçekten kullanışlı bir multimedyası var. Araç ayarlarından tutun, radyo, medya, android auto ayarlarına kadar herşey mümkün. Bölünmüş ekran kullanabilirsiniz. Ben genelde radyo ve navigasyon beraber kullanıyorum. İlk bağlantıda telefonu kablolu bağlamanızı istiyor. Henüz kablosuza izin veriyor mu bilemedim ama bende usb üzerinden kablosuz android auto kullandıran bir aparat var (ottocast gibi), şimdilik onu kullanıyorum. Geri görüş kamerasını geri vitese takmadan da tek tuşla kullanabiliyorsunuz. Bu resimdeki görüntüyü o şekilde aldım. İç malzeme kalitesi ise gerçekten iyi, trim sesi gelmiyor. Kapılar tok bir sesle kapanıyor, bir vakum eksik :) . Anahtarsız giriş ve çalıştırma aktif. Yedek lastiği yok, lastik tamir kiti var.

image.png.8cb7efe7e9dfeee1f1564f06a4d5c753.png

Evet, şimdilik anlatacaklarım bu kadar. Gerçekten iyi ki almışım dediğim bir araç oldu benim için. Daha iyisi sizin olsun inşallah.

• Beğen 8
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ani bir kararla almıştın. 
Beğenmene sevindim. Sen de sevinmişsin. 
Güle güle kullan kardeşim. 🧿

Şok şık bir araç. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...