İçeriğe Yönlendir

2. el Elektrikli Tavsiyesi

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

neden hocam

içimden yeni bi rekabet dalgası gelecek gibi geliyor ve daha küçük güzel b sınıfı araçlar artacak. tabi bizdeki döviz krizi vs ne olur onu bilmiyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

içimden yeni bi rekabet dalgası gelecek gibi geliyor ve daha küçük güzel b sınıfı araçlar artacak. tabi bizdeki döviz krizi vs ne olur onu bilmiyorum. 

İkinci el şu an kıymete bindi ama. Fiyatlar yukarı döndü

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Başka bir yatırım yapmak gerektiğinde de yeni alınan satılır. 5 yaşında araç satıp sıfır almayı mantıklı bulmuyorum ama 17 yaşındakini satıp 7 yaşında alırım. 

bu mantıklı olan zaten...

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İkinci el şu an kıymete bindi ama. Fiyatlar yukarı döndü

Alıcı var mıymış peki. 15 yaşından büyük araçlar çok zor satılıyor. 1-5 yaş arası temiz olanlara ise sıfıra yakın fiyat çekiliyor. 5-10 yaş arası araçlarda kredi finansmanı problemi mevcut. İkinci elde satışlar artıyorsa kim alıyor bu araçları kurumsal olmayan filolar mı? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

qq + audi satılsın, 2 tane elektrikli 2. el alınsın :)

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Koray Demir yazdı:

5-10 yaş arası araçlar 

Vatandaşın gücü ancak bunlara yetiyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Eveeet..

Satılık Audi.. 

demiycem artık. Audi ile vedalaştık.. 

Buradan da yazmak gerekirse.. Güzel araba idi. Hepimiz çok sevmiştik. Alan hayrını gördün, güzel günlerde kullansın.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Konuya gelecek olursak, küçük elektirkli bizim işimizi görmeyecek. Büyük elektrikli için bütçemiz yok. Sıfırı 350 km ortalama menzil sunuyor. 

% 20 den aşağı düşme % 80'i geçme muhabetleri işin içine girince ortalama sürür süresi batarya çok iyiyse bile 250 km falan olacak. Bütçemize uyan araçların bataryaları da ister istemez bir nebze yıpranmış olacağı için, 200-250 km de bir yani ortalama üç günde bir şarj işi çıkacak.. Evden her akşam şarja takamadığımız sürece bu da bizi yoracak.. 

Epeyce hibritleri araştırdık.. 

Bizim güzergahta hibritler 5 litre yakıyor. alabileceğimiz hibritlerin bataryaları muhtemelen yarı ömürde olacak.. ve muhtemelen 6-7 litre yakacak.. 

Corolla alsam, sadece mtv farkı 100 kilometrede bir litre yakıta tekabül edecek.. 

Hibrit bataryalarını sorduk. serviste 100-110 bin arası. Hadi servet onardı desek o bile 40-50 bin harcayarak yapar.. 

Qashqaiyi satma düşüncem var. İlanı falan yok ama ilk denk gelişte veya başka bir yatırım fırsatında satarım.. Bu sebeple geçici de olsa 4 kişilik bir aileye otomobillik yapacak gerektiğinde uzun yola gidecek. Otomatik vites. donanımlı C sınıfı Hb kasa bir araç alma düşüncesi kafamda netleşmeye başladı.. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

alabileceğimiz hibritlerin bataryaları muhtemelen yarı ömürde olacak.. ve muhtemelen 6-7 litre yakacak.. 

Corolla alsam, sadece mtv farkı 100 kilometrede bir litre yakıta tekabül edecek.. 

Hibrit bataryalarını sorduk. serviste 100-110 bin arası. Hadi servet onardı desek o bile 40-50 bin harcayarak yapar.. 

yanlış bilgiler mehmet abi. henüz yakıt tüketimi değişen hibrit yok. 400-500 bin km taksi hibritler 4-5 litre yakıyor. bu konuya yanlış bakılıyor. hibritlerde yakıt tüketimi en sona doğru artar. geri kalan sürelerde aynıdır. hibritte pile takılmayın.

mtv farkına da iyi bakmak lazım sizin yollarda diğer benzinlilerle en az 3 litre yakıt farkın olacak. bu da sana 500-700 litre tasarruf getirir. yani 25-30 bin lira eder.

yaris zaten 1.5 motor bu arada. 

yine de siz bilirsiniz tabi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yaris zaten 1.5 motor bu arada. 

Yaris uymuyor bize. Düşündük bunu, her ne kadar çocuklar okula gidip gelecek desek de.. Çoğu yere 4 kişi gidiyoruz ve Qashqaiyi mümkün mertebe kullanmıyoruz.. 

Bize en az C sınıfı lazım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Qashqaiyi satma düşüncem var. İlanı falan yok ama ilk denk gelişte veya başka bir yatırım fırsatında satarım.. Bu sebeple geçici de olsa 4 kişilik bir aileye otomobillik yapacak gerektiğinde uzun yola gidecek. Otomatik vites. donanımlı C sınıfı Hb kasa bir araç alma düşüncesi kafamda netleşmeye başladı.. 

sen tam benzinli araç diyorsun yani, kaşkaya binsen zaten binerdin, satmak lazım bencede ama harcayacağın paraya görede değişir, yani kaşkayı kulansan yapacağın masraf araba değişmeye değecekmi?  satarsan bu sefer daha eski model az yakan birşey alman lazım, seçenekler kısıtlı, iş zor...

bence kibrit uyar sana, çok yaşlı olmasın yeter, yine aklıma reno geldi, suvcuk ama, Austral kibrit olurmu, yada Hunday kona Kia ceed bunlar olabilir...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sen tam benzinli araç diyorsun yani, kaşkaya binsen zaten binerdin, satmak lazım bencede ama harcayacağın paraya görede değişir, yani kaşkayı kulansan yapacağın masraf araba değişmeye değecekmi?  satarsan bu sefer dah eski model az yakan birşey alman lazım, seçenekler kısıtlı, iş zor...

bence kibrit uyar sana, çok yaşlı olmasın yeter, yine aklıma reno geldi, suvcuk ama, Austral kibrit olurmu, yada Hunday kona Kia ceed bunlar olabilir...

Qashqai ile çok kilometre yapmak istemiyorum.. Zaten şehir içi ekonomik değil. 

Bir yatırım fırsatı doğana kadar evde ikinci araba olarak kalsın.. 

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben olaya öyle bakmıyorum.. 

Yani 2 litre tasarruf edebilmek için 500 bin lira harcayacak değilim.. Bunu harcasam bile tek amaç 2 litre tasarruf etmek değil. 

Bak geçen yıl audi hiç yoktu. 300 peşin verdim, taksitle aldım.. Borcu bitti, şimdi bir audim var. 

Audiyi de satarsam 10 yaş daha genç bir şey alırım, borçlanırım borcu biter, iki audilik malım olur. 

Başka bir yatırım yapmak gerektiğinde de yeni alınan satılır. 5 yaşında araç satıp sıfır almayı mantıklı bulmuyorum ama 17 yaşındakini satıp 7 yaşında alırım. 

Okul vs mevzusu tabi ki yeni alınandan maksimum faydayı sağlamak için düşünülen şeyler. 

Nerde var, biz de alalim

Siyasetçi dürüst olmalı demiş Erdoğan - YouTube

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erdem Doğan yazdı:

Nerde var, biz de alalim

Çeşitli finans kuruluşları veriyor.. 

Beni Emin finanse etmişti :)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu sebeple geçici de olsa 4 kişilik bir aileye otomobillik yapacak gerektiğinde uzun yola gidecek. Otomatik vites. donanımlı C sınıfı Hb kasa bir araç alma düşüncesi kafamda netleşmeye başladı.. 

Audi a3 otomatik/lpg :D

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Köksal Yılmaz yazdı:

Audi a3 otomatik/lpg :D

Çok ararız onu :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Fluence ze vardı abi bir ara, onlar olmaz mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Osman Ünal
    • Ümit Türk
  • Yeni Oluştur...